Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αϋπνίες και αντιμετώπιση

Πολλά άτομα πάσχουν από την λεγόμενη Αϋπνία. Θα σας προτείνω έναν τρόπο αντιμετώπισης από προσωπικό μου βίωμα και όχι τι λένε οι επιστήμονες ιατροί επί του θέματος.

Ας δουμε καταρχήν τί είναι η αυπνία:

Στην ουσία,  αϋπνία ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο νιώθει ότι η διάρκεια ή η ποιότητα του ύπνου του δεν είναι ικανοποιητικές.

Τις προάλλες ύστερα από μια κουραστική μέρα ήθελα τόσο πολύ να κοιμηθώ καλά και ήρεμα το βραδάκι. Μάταια όμως! Στριφογύριζα αριστερά-δεξία, σηκωνόμουν κάθε τρεις και λίγακι από το κρεβάτι διχώς να μπορώ να κοιμηθώ.Βασανιζόμουν κυριολεκτικά από τις αυπνίες που είχα εκείνο το βράδυ. Κάποια στιγμή έφερα στην αναμνησή μου, μια συμβουλή που είχε δώσει κατά τη διάρκεια του κυρήγματος ,στην ενορία μας, ένας εξαιρετικός ιερέας. Μας είχε πει λοιπόν, πώς αν κάποια βράδια έχουμε αυπνίες καλό και ωφέλιμο είναι να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας και να κάνουμε απόδειπνο(προσευχή). Αποφάσισα, τότε να εφαρμόσω τα λόγια του ιερέως, που είχα ακούσει. Και όμως ίσχυε, κατά γράμμα ότι μας είπε. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά . Μόλις τελείωσα το απόδειπνο, δεν κατάλαβα για πότε με πήρε ο ύπνος. Και την επόμενη μέρα, ήμουν γεμάτος όρεξη για πνευματική και σωματική  εργασία.

Σου προτείνε αδερφέ, την επόμενη φορά που θα χεις αυπνίες  να προσευχηθείς στο Θεό. Αλλά να προσευχηθείς σωστά. Να είσαι προσηλωμένος στην προσευχή σου κατά τη διαρκειά της.

Υπόσχομαι πως θα κάνω και αναρτηση περί προσευχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: