Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

EΘΝΙΚΟΣ- Χάντι Μανσισκ

Μπράβο στα κορίτσια του Εθνικου που κατέκτησαν το Λεν Τροφι  




Ιστορία έγραψε στο κολυμβητήριο του Πειραιά η γυναικεία ομάδα του Εθνικού στην υδατοσφαίριση γυναικών, κατακτώντας για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο του LEN Trophy γυναικών επί της ρωσικής Χάντι Μανσίσκ. 

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, οι κυανόλευκες πρόσθεσαν το όνομά τους στη λίστα των ελληνικών ομάδων που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης, μετά τη Βουλιαγμένη (Τσάμπιονς Καπ, LEN Trohpy) και τη Γλυφάδα (δύο Τσάμπιονς Καπ), ευελπιστώντας ότι τα γαλανόλευκα χρώματα θα συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο των επιτυχιών, με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη να διεκδικούν σε λίγες μέρες τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ στην Κέρκυρα.

Η Κατερίνα Οικονομοπούλου κόντεψε να γίνει η μοιραία παίκτρια του δεύτερου τελικού, όταν 12 δεύτερα πριν το φινάλε της δεύτερης παράτασης κι ενώ ο Εθνικός ήταν μπροστά με 13-11 έδωσε πάσα σε αντίπαλο, που δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
Ήταν όμως αδύνατον να χαθεί αυτή η κούπα, μετά την εμφάνιση που πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα και η ψυχή που έβγαλαν όλες οι αθλήτριες μέσα στην πισίνα, όπως ακριβώς έγινε και πριν από μερικές μέρες στη Ρωσία. Εκεί ήταν σειρά της Μαρίας Τσουρή να «μιλήσει» και πάλι, όπως είχε κάνει νωρίτερα στην παράταση και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, μαζί με τις Τεντζαλίδου και Φαν Μπέλκουμ που επίσης πρωταγωνίστησαν.

Η διεθνής πορτιέρο κατέβασε τα ρολά δύο φορές, για να έρθει στο 4ο και τελευταίο πέναλτι όπως αποδείχθηκε η Μπίσμπα να γράψει το φινάλε, δίνοντας το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.
Εθνικός-Χάντι Μανσίσκ 17-13 (10-9 κανονικός αγώνας, 13-12 παράταση)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2
1η παράταση: 1-0
2η παράταση: 2-2
Πέναλτι: 4-1

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ 1955-1959‏


ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ...

Στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, η γυναίκα της Κύπρου, συνέχισε επάξια την μακρόχρονη Ελληνική μας παράδοση. Οι Σπαρτιάτισσες μάνες δίνοντας την ασπίδα στα παιδία τους έλεγαν το "Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ" (Δηλαδή, ή θα φέρεις ζωντανός πίσω την ασπίδα, ή θα σε φέρουν νεκρό πάνω σ' αυτήν. Να μην υποχωρήσεις , να μην τραπείς σε φυγή)
Στον αγώνα του 1821 η συμμετοχή της γυναίκας ήταν και πάλι αντάξια της Ιστορίας μας. Μαντώ Μαυρογένους, Λασκαρίνα Πουμπουλίνα. Το 1940, οι γυναίκες της Πίνδου, υπήρξαν σημαντική δύναμη για την απόκρουση των Ιταλών. Κατά την Γερμανική κατοχή σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις, συμμετείχαν χιλιάδες γυναίκες. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν και οι Ελληνίδες της Κύπρου έδωσαν το παρόν τους στον απελευθερωτικό μας αγώνα, με πολλούς τρόπους. 1. Εντάχθηκαν στην ΕΟΚΑ 2. Εντάχθηκαν στην ΑΝΕ 3. Μετέφεραν οδηγίες και εντολές του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή 4. Μετέφεραν βόμβες, πυρομαχικά, όπλα 5. Μοίραζαν φυλλάδια της ΕΟΚΑ 6. Έγραφαν στους τοίχους συνθήματα π.χ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΟΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ, ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Οι γυναίκες των χωριών, φρόντιζαν για την προμήθεια τροφίμων και άλλων αναγκαίων αγαθών, ή ακόμη τους έκρυβαν στα σπίτια τους, αψηφώντας τους κινδύνους. Όταν στις πόλεις γίνονταν εκτελέσεις Άγγλων, πολλές φορές οι αγωνιστές έδιναν τα όπλα στις γυναίκες, για να τα μεταφέρουν μακριά από τον τόπο της εκτέλεσης, μιας και οι Άγγλοι δεν υποψιάζονταν τις γυναίκες. Οι γυναίκες στον απελευθερωτικό αγώνα, μετέφεραν την τιμημένη γαλανόλευκη σημαία μας, φορώντας την σαν ενδυμασία, με τον τρόπο αυτό ξεγελούσαν τους Άγγλους, οι οποίοι είχαν απαγορεύσει τις Ελληνικές σημαίες. Πολλές από τις γυναίκες αναδείχθηκαν ηρωίδες και άλλες πρόσφεραν την ζωή τους για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Κύπρου και την ΕΝΩΣΗ με την ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ. Ανάμεσα σε πολλές άλλες, εξαίρετα παραδείγματα αγώνα και θυσίας, είναι και οι πιο κάτω
Ελένη Σεραφείμ Λοϊζου, Νίτσα Χατζηγεωργίου, Ανδρέου Αγάθη, Ανθούλα Χαριτίνη (Ρίτα), Αντωνιάδου Μαρία Δημήτρη, Αντωνίου Αθανασία, Γεωργίου Δάφνη Ανδρέα, Αρτεμίου Νίκη Γεωργίου, Κουμίδου Αθηνά Νικόλα, Κουντουρίδου Μαρία, Σωτηρίου Αικατερίνη, Κωνσταντίνου Χαραλαμπία (Πίτσα), Κούσπετρη Χλόη και Ανδρούλα Μιχαήλ
Οι γυναίκες αυτές όπως και πολλές άλλες αποτελούν αιώνια πρότυπα αγωνιστικότητας και πατριωτισμού. Η αγωνιστική τους δράση, πρέπει να καθοδηγεί τις σύγχρονες νέες της σημερινής εποχής, μιας εποχής υπερκαταναλωτισμού, εθνικής μειονότητας και φθοράς. Εμείς, το ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΛΑ.Μ.) συνεχίζουμε τον αγώνα για την Ελευθερία της πατρίδας μας και την ΕΝΩΣΗ μας με την ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, ακλουθώντας τα βήματα των προγόνων μας και με την άσβεστη φλόγα των ηρωομαρτύρων του 1955-59, με πίστην στο Θεό και στα ιδανικά της φυλής μας, δίνομεν όρκο αγώνα, μέχρι αισχάτων για την εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ(Ε.ΛΑ.Μ.)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ 7/4/10

Χθες σε σχέση με άλλες φορές δεν τα πήγαμε και τόσο χάλια. 60% επιτυχιά είχαμε. Πιάσαμε 3/5.
Όπως πάντα, δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε! Προσωπικά έχω ρίξει ένα τρελό δελτίο, που προσφέρει πολλά λεφτά:
  • 278 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΒΑΖΕΛΟΣ Η/Τ=1/1 ΑΠΟΔ.:9,00€
  • 286 ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ-ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΙΣ: Η/Τ=2/Χ ΑΠΟΔ.12€
  • 279 ΜΑΡΣΕΙΓ-ΣΟΣΟ Η/Τ= Χ/1 ΑΠΟΔ.: 4,00€ 
Αν περάσουν και τα 3 σημεία, το παρόν δελτίο μοιράζει 400 περίπου €. Ξέχασα να σας πω, πως αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε και σε συστημα τους παραπάνω εγώνες.