Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

EΘΝΙΚΟΣ- Χάντι Μανσισκ

Μπράβο στα κορίτσια του Εθνικου που κατέκτησαν το Λεν Τροφι  




Ιστορία έγραψε στο κολυμβητήριο του Πειραιά η γυναικεία ομάδα του Εθνικού στην υδατοσφαίριση γυναικών, κατακτώντας για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο του LEN Trophy γυναικών επί της ρωσικής Χάντι Μανσίσκ. 

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, οι κυανόλευκες πρόσθεσαν το όνομά τους στη λίστα των ελληνικών ομάδων που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης, μετά τη Βουλιαγμένη (Τσάμπιονς Καπ, LEN Trohpy) και τη Γλυφάδα (δύο Τσάμπιονς Καπ), ευελπιστώντας ότι τα γαλανόλευκα χρώματα θα συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο των επιτυχιών, με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη να διεκδικούν σε λίγες μέρες τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ στην Κέρκυρα.

Η Κατερίνα Οικονομοπούλου κόντεψε να γίνει η μοιραία παίκτρια του δεύτερου τελικού, όταν 12 δεύτερα πριν το φινάλε της δεύτερης παράτασης κι ενώ ο Εθνικός ήταν μπροστά με 13-11 έδωσε πάσα σε αντίπαλο, που δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
Ήταν όμως αδύνατον να χαθεί αυτή η κούπα, μετά την εμφάνιση που πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα και η ψυχή που έβγαλαν όλες οι αθλήτριες μέσα στην πισίνα, όπως ακριβώς έγινε και πριν από μερικές μέρες στη Ρωσία. Εκεί ήταν σειρά της Μαρίας Τσουρή να «μιλήσει» και πάλι, όπως είχε κάνει νωρίτερα στην παράταση και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, μαζί με τις Τεντζαλίδου και Φαν Μπέλκουμ που επίσης πρωταγωνίστησαν.

Η διεθνής πορτιέρο κατέβασε τα ρολά δύο φορές, για να έρθει στο 4ο και τελευταίο πέναλτι όπως αποδείχθηκε η Μπίσμπα να γράψει το φινάλε, δίνοντας το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.
Εθνικός-Χάντι Μανσίσκ 17-13 (10-9 κανονικός αγώνας, 13-12 παράταση)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2
1η παράταση: 1-0
2η παράταση: 2-2
Πέναλτι: 4-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: