Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

πως ο ΛΑ.Ο.Σ. επηρέασε το νόμο περί Ιθαγένειας;

Τέραστιο ρόλο έπαιξε η παρουσια του ΛΑ.Ο.Σ. στο ελληνικό κοινοβουλιο, ο οποίος εμπόδισε την ανθελληνική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να περάσει τον εθνοκτόνο αυτό νόμο περί απόδοσης ιθάγενειας σε όλους τους λαθρομετανάστες. Αν δεν υπήρχε ο ΛΑ.Ο.Σ. κανείς δε θα μάθαινε για αυτό το θανατηφορο νόμο και θα ψηφιζόταν από το ΠΑΣΟΚ με τη βοηθεια της αριστεράς και την ανοχή της ΝΔ. Όμως ο Θεός αγαπάει το κλέφτη, αγαπάει και το  νοικοκυρη. Ο νοικοκύρης σε αυτη τη περίπτωση είναι οι 15 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. που έκαναν άνω κάτω τα έδρανα της βουλής για να μην περάσει αυτός ο νομος. Και σε όλον αυτο τον αγώνα του ήταν μόνος. Αλήθεια η ΝΔ , που αμφισβητεί το ΛΑ.Ο.Σ. ως πατριωτικο κομμα, που ήταν; Κράτησε μια υποκριτικη στάση και ενω καταψηφιζε το νόμο αυτό, παράλληλα υποστηριζε τη συνταγματικοτητα του μέσω Τζαβάρα (Βουλευτης ΝΔ Ηλείας). Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε ο νόμος αυτος κρίθηκε αντισυνταγματικός μέσω ΣΤΕ και αποδόθηκαν πολύ λίγες ιθαγενειας συγκριτικά με όσες επεθυμούσε να δόσει αρχικά το ΠΑΣΟΚ. Το κομμα μας, μπορεί να μην έδωσε συμμετοχη στο ΣΤΕ θέλοντας να μην καρπωθεί αυτη την αγνη ελληνική κινηση, αλλά έδωσε απλόχερα μια στιβάδα από επιχειρήματα στους δικαστές   που κατέριπταν το μυθο « Ελληνας γινεσαι, δε γεννιέσαι»
Στη συνέχεια ας δούμε τι άλλο καταφερε ο ΛΑ.Ο.Σ. να αλλάξει πάνω σε αυτο το νόμο συμφωνα με τον άδωνι ( από το forum του)
Ο νόμος για την Ιθαγένεια με τις δικλείδες ασφαλείας που έχουμε βάλει, δεν λειτουργεί όπως θα ήθελαν. 7000 πήραν σε δύο χρόνια. Άρα είχε δίκιο ο Τσίπρας που τους είπε εκείνη την ημέρα ότι σας εγκλώβισε ο ΛΑ.Ο.Σ. 

Ο νόμος ψηφίστηκε στις αρχές του 2010, τώρα έχουμε Σεπτέμβριο του 2011. Έως σήμερα έχουν λάβει την Ιθαγένεια βάσει αυτού του νόμου 11.000 εκ των οποίων οι 8.000 είναι βορειοηπειρώτες. Πλέον δεν γίνονται καν αιτήσεις. Και μόνον τα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια είναι αρκετά για να μήν το προσπαθήση κάποιος. Εάν εσύ αυτά τα θεωρείς παραμύθια, τότε και εγώ θα σου πω ότι είσαι κολλημμένος! Ναι κερδίσαμε! Και μάλιστα μία φρέσκια και πανίσχυρη τότε Κυβέρνησι. Το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να περάση τον νόμο, όσο μπορούσε πιο πολύ στα μουλωχτά και να δώση ιθαγένεια σε 300.000-400.000 άτομα, αυτή ήταν η πρόβλεψις προς της μάχης του ΛΑ.Ο.Σ. που όλοι μαζί δώσαμε. Έχω γράψει και εξηγήσει παράγραφο με παράγραφο, τις συγκεκριμένες αλλαγές που κατορθώσαμε, πιέζοντας τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να κινητοποιηθούν και ναι, πετύχαμε να μήν συμβή αυτό που φοβόμασταν. Οι υπογραφές έπαιξαν κομβικό ρόλο σε αυτό και η ένστασις αντισυνταγματικότητος έδωσε την ευκαιρία να κερδηθή η μάχη στο ΣτΕ. Μπορείς να είσαι μίζερος και μικρόψυχος, αλλά εμείς εκεί πήραμε μία μεγάλη νίκη και αντί για γκρίνια πρέπει να μας λέτε εύγε! Φυσικά χωρίς όλους εσάς και τα 500.000 που υπέγραψαν δεν θα είχε επιτεχθεί! Σύνελθε λοιπόν, άνοιξε τα μάτια σου και δες την πραγματικότητα, αυτές οι 3.000 αλλοδαπών δεν θα μας καταστρέψουν και είτε μέσω ΣτΕ είτε με την επικείμενη Κυβερνητική αλλαγή και αυτό το μικρό παραθυράκι θα το κλείσουμε, οπότε ο στόχος του ΓΑΠ δεν επετεύχθη!

Πρώτον και κυριότερον το προσχέδιο έδινε την ιθαγένεια μετά από 6 χρόνια φοιτήσεως στο σχολείο, ανεξαρτήτως της νομικής καταστάσεως των γονέων. Ενώ στο τέλος έγινε στα 9 χρόνια αλλά μόνον από γονείς που και οι δύο διαμένουν νομίμως στην Χώρα. Αυτό και μόνον φθάνει. Αλλά επιπλέον αυτών προσθέσαμε εισοδηματικά κριτήρια, λευκό ποινικό μητρώο κλπ αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις κλπ. Στην πράξι άνοιξε το παράθυρο, αλλά είναι πολύ μικρό. Θα ήταν τεράστιο εάν δεν είχαμε κάνει όλη αυτή την προσπάθεια και αντί να μας πουν μπράβο, που τα βάλαμε με μία νέα και πανίσχυρη τότε Κυβέρνησι και πετύχαμε τόσα, μας υβρίζουν και από πάνω. 


Αυτά  έχουμε πετυχει σα ΛΑ.Ο.Σ. 
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ, 
Καρατζαφέρης ( για να σωθεί ο τόπος)