Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Απροστάτευτη η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο

Υπό διαρκές καθεστώς τρομοκρατίας παραμένει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, με την αλβανική κυβέρνηση να επιδεικνύει για πολλοστή φορά προκλητική αδιαφορία για τη προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της Μειονότητας. Tην ώρα που στους Αγίους Σαράντα βρισκόταν σε εξέλιξη η Συνδιάσκεψη της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" για την αναδιαμόρφωση του Καταστατικού της, στη γειτονική Χειμάρρα έκανε την εμφάνισή του το εξτρεμιστικό "Μέτώπο για την Εθνική Ενοποίηση" (Fronti per Bashkimin Kombetar) με μέλη που ταξίδεψαν από το Κοσσυφοπέδιο, την πΓΔΜ και το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνέταξαν υπόμνημα με θέμα την "Τσαμουριά", απαιτώντας την ανέγερση μνημείου για τους Τσάμηδες και το "σεβασμό της αλβανικής μειονότητας μέσα στα τρέχοντα σύνορα της Ελλάδας"(!),
ζητώντας την κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία και την αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας σε περιοχές που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας σε όλη την Ελλάδα!

Ο Αλβανός πρόεδρος αποφάσισε την -εντός των ημερών- πρωτοφανή για τα δεδομένα των Τιράνων, αποφυλάκιση 357 κρατούμενων, μεγαλοψυχία που δεν έδειξε όμως και για τους πέντε οικογενειάρχες Έλληνες της Χειμάρρας, που αμετάκλητα είναι ερήμην καταδικασμένοι σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, επειδή στις αιματηρές δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2003 ύψωσαν την Ελληνική Σημαία σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, για την επιχειρούμενη βία και νοθεία στις κάλπες, στην προσπαθεια του καθεστώτος να μην επανεκλεγεί ο ομογενής Δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος. Οι Βαγγέλης Κολύλας, Φρέντυ Μπελέρης, Κώστας Λαζάρης και Άγγελος Κοκαβέσης, που ζούν μόνιμα στην Ελλάδα, αν περάσουν τα σύνορα για να επισκεφθούν στη Χειμάρρα τους γονείς τους, θα οδηγηθούν στις Αλβανικές φυλακές. Ακόμη και σε κηδείες είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν κρυφά στην Αλβανία, τη στιγμή που οι εδώ Αλβανοί νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες διαβιούν σε καθεστώς ελευθερίας που αγγίζει τα όρια της ασυδοσίας, για να μη μιλήσουμε για το ζήτημα της Ιθαγένειας...

Με τις υπογραφές του Μπέρια και του Στάλιν αποφασίσθηκε η σφαγή στο Κατύν

Τι έχουν να πουν τώρα οι ντόπιοι θλιβεροί απολογητές των εγκλημάτων του μπολσεβικισμού; «Έγγραφο- Απόφαση του αρχηγού της NKVD Μπέρια με την υπογραφή του Στάλιν για την εκτέλεση των αιχμαλώτων Πολωνών αξιωματικών δόθηκε στη δημοσιότητα»: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στη δημοσιότητα ρωσικά έγγραφα για σφαγές 20.000 Πολωνών – Πολλά έγγραφα παραμένουν απόρρητα, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της Πολωνίας για τον αποχαρακτηρισμό και την επίδοσή τους. Τα αρχεία του ρωσικού κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω του Ιντερνετ, με εντολή του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σειρά εγγράφων σχετικών με τη σφαγή των πολωνών αξιωματικών στο Κατύν το 1940 από την μυστική αστυνομία του Στάλιν, το NKVD.
«Με απόφαση του προέδρου της Ρωσικής Oμοσπονδίας, του Ντ. Α. Μεντβέντεφ, τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων σχετικά με το ‘πρόβλημα του Κατύν’ του ‘φακέλου νο 1′ δόθηκαν στη δημοσιότητα», αναφέρεται στο σημείωμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αρχείων, rusarchives.tu. Σημείωμα του αρχηγού του NKVD του Λαυρέντι Μπέρια, που φέρει την υπογραφή του Στάλιν, όπου προτείνεται η εκτέλεση των αιχμαλώτων πολωνών αξιωματικών, περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η δημοσίευση των κειμένων αυτών έχουν συμβολική αξία, αφού η άρση του απορρήτου έγινε το 1992. Πολλά έγγραφα παραμένουν απόρρητα, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της Πολωνίας για τον αποχαρακτηρισμό και την επίδοσή τους.
«Αυτά τα έγγραφα αποχαρακτηρίσθηκαν τον Σεπτέμβριο 1992 και με εντολή του Ρώσου προέδρου Μπορίς Γέλτσιν, τα αντίγραφα παραδόθηκαν στην πολωνική πλευρά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσία των ρωσικών αρχείων. Ο διευθυντής των Ομοσπονδιακών Ρωσικών Αρχείων Αντρέι Αρτίζοφ δήλωσε ότι τα έγγραφα αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα για να σιωπήσουν εκείνοι που αρνούνται ότι η Σοβιετική Ενωση ήταν ένοχη για τη σφαγή αυτή. «Ορισμένοι λένε ότι το έγκλημα του Κατίν είναι μύθος, ότι τα έγγραφα (που το αποδεικνύουν) είναι πλαστά …για τον λόγο αυτόν η απόφαση ελήφθη να αναρτηθούν με ηλεκτρονική μορφή τα πρωτότυπα», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Το θέμα της σφαγής του Κατύν δηλητηριάζει εδώ και δεκαετίες τις σχέσεις της Ρωσίας με την Πολωνία. Είκοσι δύο χιλιάδες πολωνοί αξιωματικοί εκτελέσθηκαν τότε στο δάσος του Κατύν (Ρωσία), του Χάρκιβ (Ουκρανία) και του Μεντνόιε (Ρωσία).
Οι πολωνοί αξιωματικοί είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι από τον σοβιετικό στρατό, ο οποίος εισέβαλε στην Πολωνία στις 17 Σεπτεμβρίου 1939 βάσει του γερμανο-σοβιετικού συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ. Επί δεκαετίες, η ΕΣΣΔ κατηγορούσε τον γερμανικό στρατό για τη σφαγή. Μόλις τον Απρίλιο 1990 ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε αναγνωρίσει την ευθύνη της χώρας του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ»