Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΥΠΡΟΥ στην αντικατοχική διαδήλωση στο οδόφραγμα Λήδρα Παλλάς

Ο Ελληνισμός τίμησε χθες, 34η επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, αυτούς που πρόσφεραν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας, σείοντας αναπεπταμένο το λάβαρο της ανένδοτης μνήμης: που είναι υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση. Ο αγώνας μας είναι πολύπλευρος και ανένδοτος. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια γενιά που δεν έζησε απαγχονισμούς, βομβαρδισμούς, εκτελέσεις και ξεριζωμό. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους ιερούς νεκρούς μας.Χτες η αντικατοχική διαδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 500 Πατριώτες και Εθνικιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση προς το οδόφραγμα Λήδρα Παλλάς, ανάμεσα στους οποίους και ένα δυναμικό μπλοκ 80 μελών του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής Κύπρου, το οποίο έδινε διαρκώς δυναμικό τόνο, με συνθήματα όπως “Πατρίδα Λαός Εθνικισμός”, “Ισαάκ Σολωμέ, δε θα σας ξεχνώ ποτέ”, “Αλήτες Προδότες Πολιτικοί, η Κύπρος είναι Ελληνική”.
Οι Κύπριοι Συναγωνιστές έχουν έντονη παρουσία στην μεγαλόνησο που αναγκάζει συχνά τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τις δραστηριότητές τους. Με την κυβέρνηση Χριστόφια έτοιμη να διαπραγματευτεί τα πάντα με τους τούρκους αλλά και την ελλαδική κυβέρνηση σε μόνιμες …διακοπές το σίγουρο είναι πως ο Αγώνας για την λευτεριά της Κύπρου μας απαιτεί εγρήγορση. Είναι ελπιδοφόρο ότι κάθε χρόνο, στις 20 Ιουλίου υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες Ελληνόπουλα που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ και ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ…
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τι έγραψε ο Τύπος για τα γεγονότα στα σύνορα και την Φλώρινα

Σήμερα στην πρωινή πολιτική εκπομπή του MEGA παρουσιάστηκε ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις για τον λόγο της κινητοποιήσεως των Ελλήνων Εθνικιστών στο Φυλάκιο της Νίκης στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Απήντησε ακόμη στα ερωτήματα τα οποία ετέθησαν και απέδειξε με τρόπο κατηγορηματικό ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μία «παράνομη παρα-οργάνωση», αλλά ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα και ότι θα κλιμακώσει την δράση της και θα συμμετάσχει στις προσεχείς Ευρωεκλογές! Λεπτομέρειες καθώς και τηλεοπτικό υλικό θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα μας. Εν τω μεταξύ, ολόκληρος ο Τύπος με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, ασχολήθηκε λασπολογώντας το ζήτημα της Εθνικιστικής συγκεντρώσεως. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα:

«Μακεδονικό πανηγύρι στη Μελίτη, χρυσαυγίτικη φασαρία στα σύνορα, ΦΛΩΡΙΝΑ, Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ:Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια …Από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία της Μελίτης ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, σε υψηλούς τόνους και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, τόνισε ότι η Μελίτη είναι ελληνική και ότι οι κάτοικοί της είναι γνήσιοι Έλληνες…Και ενώ το ΥΠΕΞ με non paper ενημέρωνε ότι οι Σκοπιανοί θα «εισβάλουν» στη Φλώρινα, αυτοί που «εισέβαλαν» ήταν μια ομάδα από μέλη της «Χρυσής Αυγής», που με τα αυτοκίνητά τους έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης.Έμειναν για τρεις ώρες στα σύνορα, φωνάζοντας εμπρηστικά συνθήματα, την ώρα που ένα λεωφορείο με σκοπιανό συγκρότημα από την Αυστραλία επιχειρούσε να διέλθει από το τελωνείο. Οι Σκοπιανοί, φοβούμενοι τα χειρότερα, έκαναν μεταβολή και επέστρεψαν στα Σκόπια.Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης Γ. Κούτρα ώστε οι «Χρυσαυγίτες» να εγκαταλείψουν την περιοχή. Στη συνέχεια… περιόδευσαν στους δρόμους της Φλώρινας, του Αμύνταιου και του Ξινού Νερού πετώντας προκηρύξεις, ενώ επιχείρησαν να φτάσουν και στη Μελίτη, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το χωριό.»

Εμπρηστικά συνθήματα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδος ήταν προφανώς το σύνθημα «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», Ο Εθνικός Ύμνος και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», που τραγουδούσαν οι μαχητές της Εθνικής Ιδέας στα προσωρινά σύνορά μας!Αυτό που πάντως είναι γεγονός είναι ότι τα σχέδια των Σκοπιανών και αλυτρωτική φιέστα δεν πέρασαν και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον καθένα ξεχωριστά σε αυτούς που βρισκόντουσαν στο Φυλάκιο της Νίκης.

Υ.Γ.: Στην πόλη της Φλώρινας όπου μετά το Φυλάκιο της Νίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι Εθνικιστές, οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με ένθερμο τρόπο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν από τα σπίτια τους και χειροκροτούσαν.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ"

Το πιό ήσυχο πανηγύρι των τελευταίων ετών" ήταν το πανηγύρι της Μελίτης σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες κάτι που υιοθέτησαν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που δεν μπήκαν όμως στον κόπο να αναλύσουν τους λόγους και τις αιτίες γι αυτό. Αντίθετα επιχείρησαν μάταια να ταυτίσουν τις Πατριωτικές αντιδράσεις των Ελλήνων Εθνικιστών και Ελληνόψυχων με τις κατευθυνόμενες από τη Νέα Τάξη επιθετικές και ανθελληνικές ενέργειες των Σκοπιανών και των ντόπιων συνεργατών τους. Και να επιχειρήσουν να μας συκοφαντήσουν ακόμη μιά φορά.Αυτό βέβαια που παρέλειψαν σκόπιμα όλοι τους να πούν, είναι ότι η "ησυχία" αυτή επιτεύχθη χάρη στην ενημέρωση και την κινητοποίηση που είχε ξεκινήσει, τουλάχιστον ένα μήνα πριν, από όσους δεν έμαθαν εχθές τι συμβαίνει στην περιοχή, από όσους δεν παραμένουν στα λόγια και φροντίζουν να προλαμβάνουν καταστάσεις, βάζοντας το κεφάλι τους στον ντορβά για την Πατρίδα και το Λαό της.

Όσα ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ φέτος στην Μελίτη, όχι μόνο από αυτά που συνέβαιναν άλλες χρονιές, αλλά και αυτά που είχαν σχεδιάσει να συμβούν φέτος οι υπηρεσίες των Σκοπιανών, ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ γιατί ΕΜΕΙΣ και άλλοι συνειδητοποιημένοι Αγωνιστές, αντιδράσαμε νωρίς, σηκώσαμε το κλίμα, αναγκάσαμε αυτούς που έπρεπε να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και στο τέλος ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ την μαζική εισαγωγή από τα σύνορα Σκοπιανών που είχαν σκοπό να προβοκάρουν την Εθνική μας κυριαρχία μέσα στα ίδια τα εδάφη μας. Και τους αποτρέψαμε όχι μόνο την τελευταία ημέρα με την δυναμική μας παρουσία στην προσωρινή εσχατιά της Ελλάδος, αλλά και με τις αντιδράσεις μας όλες αυτές τις μέρες, καθώς και με την επίδειξη της αποφασιστικότητας που μας διακατέχει. Πρέπει να είναι σίγουροι όσοι αντιλαμβάνονται το Εθνικό συμφέρον, πως αν δεν υπήρχαν οι δικές μας φωνές και αντιδράσεις, σήμερα οι Σκοπιανοί θα είχαν στην διάθεση τους εικόνες από την Μελίτη που θα χρησιμοποιούσαν έντεχνα και διεθνως για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους εις βάρος της Ελλάδος. Εμείς ήμασταν αυτοί που κινητοποιήσαμε -ή αναγκάσαμε να κινητοποιηθεί- τον τοπικό κρατικό μηχανισμό και όχι μόνο, να στρέψει την ματιά του στην Μελίτη. Εμείς ήμασταν αυτοί, που αναγκάσαμε τα "μαγάλα" ΜΜΕ να ασχοληθούν έστω και από την δική τους οπτική γωνία, με το ζήτημα και να αναδειχθεί το πρόβλημα σε ευρύτερο φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας. Εμείς τελικά ήμασταν αυτοί που σταθήκαμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΚΟΙΜΗΤΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, αποτρέποντας με την φυσική μας παρουσία, την διέλευση εκείνων των ξένων οργάνων που θα επιχειρούσαν να εκτελέσουν τα σχέδια τους στην Μελίτη. Να μην έχεται καμιά αμφιβολία γι αυτό...

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν, όλους τους Ελληνόψυχους και Εθνικιστές που μας ακολούθησαν σε αυτό το δύσκολο αλλά επιτυχημένο εγχείρημα, χωρίς να γνωρίζουν που πάμε και γιατί, καθώς και για την ανοχή τους στον δικό μου εκνευρισμό, αποτέλεσμα της ευθύνης που αναλάμβανα -όχι μόνο για την αποστολή μας αλλά και για τον καθένα προσωπικά- αλλά και των πραγματικά απίστευτων (και εξωγενών) περιστατικών, που όλοι τους έζησαν, αλλά που τελικά δεν στάθηκαν ικανά να μας αποπροσανατολίσουν και να ματαιώσουν την περήφανη νίκη μας.
Σάββας Χατζηπαρασκευάς

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ







Όταν το κράτος σφυρίζει ανθελληνικά, οι Εθνικιστές δρουν Ελληνικάκαι οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν τον Εθνικό Ύμνο "εμπρηστικό"...

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο κάθε ένας σε αυτή τη χώρα αντιλαμβάνεται τη λέξη "καθήκον" τελείως διαφορετικά, σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα το "καθήκον" στην οικογένεια είναι απλώς να δίνεις χρήματα για να γεμίζει το στομάχι της, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν τα μέλη της είναι δυστυχισμένα. Το "καθήκον" στη δουλειά είναι να λουφάρεις μέχρι να έρθει η ώρα να σχολάσεις. Το "καθήκον" στους συνανθρώπους είναι να τους σκάβεις το λάκκο... Παρόμοια παραδείγματα χιλιάδες. Εμείς φυσικά έχουμε διαφορετική αντίληψη περί καθήκοντος. Γι' αυτό και βρεθήκαμε στο Φυλάκιο της Νίκης χθες, στη Φλώρινα. Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα, αφού διάφοροι έχουν... ερωτήσεις που θυμήθηκαν να τις εκφράσουν αφού το πανηγύρι της Μελίτης και οι εκεί προκλήσεις εγκάθετων των Σκοπίων έγιναν γνωστές. Οι εικόνες που έδειξαν τα "έγκυρα" Μου Μου Ε ήταν η μία πλευρά του τελωνείου και μάλιστα πριν καταφθάσουν οι Πατριώτες που είχαν εγκλωβιστεί στα μπλόκα της Αστυνομίας. Αυτά για όσους είδαν 30 άτομα στο Φυλάκιο. Αν και θα έπρεπε να σκεφτούν πως, αν και με 30 μόνο άτομα καταφέρνουμε να "σηκώσουμε" ένα εθνικό θέμα, τι μπορούμε να καταφέρουμε με μεγαλύτερο αρισθμό συναγωνιστών! Βεβαίως δεν είναι αυτό που τους απασχολεί, αλλά να σπείρουν ανεπιτυχώς την ηττοπάθεια... Στα σχόλια των καναλιών δεν θα δώσουμε καμία σημασία. Θα αφήσουμε τους μαρκουτσοφόρους στην άγνοιά τους, ελεύθερους να συναλλάσσονται με υπουργούς και βουλευτές και να δέχονται τα δωράκια τους για να περνάνε τις θέσεις τους (βλέπε πρόσφατο περιστατικό με τα λαπτοπ που χάρισε ο Αλογοσκούφης σε δημοσιογράφους)...Δεν μπορούμε όμως να μην δώσουμε απάντηση στους καναπεδάκηδες, αλλά κυρίως στους εγκάθετους που δεν μπορούν δήθεν να αντιληφθούν τι πετύχαμε στη Φλώρινα! Οι εύκολοι στην κριτική εκ του ασφαλούς αυτοί τύποι είναι οι γνωστοί που δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους -ούτε καν σαν πολίτες αυτού του κράτους- οπότε κάθε αντίδραση την οποία δεν μπορούν να ακολουθήσουν, την κατακρίνουν με μεγάλη ευκολία. Είναι οι ίδιοι τύποι που την αντιιμετώπιση κάθε είδους δυσκολίας, την αντιλαμβάνονται με την έννοια της άτακτης φυγής! Υπάρχει και η συνομοταξία των "ψύχραιμων", που μάλιστα φτάνει σε σημείο να αποδέχεται τις προκλήσεις των ξεκάθαρων απειλών της εθνικής μας ακεραιότητας, ζητώντας σύνεση και προτείνοντας να συζητήσουμε με εκείνους που μας απειλούν. Είναι η συνομοταξία όσων την ώρα που τους βιάζουν την γυναίκα επιθυμούν... διαπραγματεύσεις με τους βιαστές ή την ώρα που τους κλέβουν το σπίτι, κάνουν τα στραβά μάτια για να μην ενοχλήσουν τους ληστές! Τους λυπόμαστε για την κατάντια τους..Η άλλη κατηγορία είναι οι βαλτοί, εκείνοι που πραγματικά χαίρονται και προωθούν με κάθε μέσο και τρόπο τα σχέδια ξένων κέντρων για διαμελισμό της Πατρίδας μας! Αυτή την κατηγορία την γνωρίζουμε όλοι εμείς και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη την κατάλληλη ώρα.Για να έρθουμε λοιπόν στα της Φλώρινας. Και επειδή έφτασαν ορισμένοι στο σημείο να διαδίδουν πως ήταν παράνομη η ενέργειά μας... Μια "παρανομία" που φυσικά και δεν αναγνωρίζουν σε οικολογικές οργανώσεις και σε συνδικαλιστές όταν για παράδειγμα κλείνουν τους συνοριακούς σταθμούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ενοχλείται κανείς... Να τους συστήσουμε λοιπόν να μελετήσουν το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο λέει ξεκάθαρα πως ακριβώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο Λαός σε περιόδους ανάγκης.. Όσο για εκείνους που ανακάλυψαν το πανηγύρι της Μελίτης, ανοίγοντας φυσικά δεκάδες χάρτες μπροστά τους για να δουν κατά που πέφτει! Το συγκεκριμένο πανηγύρι είχε καταστεί πανηγύρι γυφτοσκοπιανικής προπαγάνδας, όταν τόσα χρόνια οι ίδιες οι Αρχές (κοινοτάρχες, δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές της περιοχής, υπουργοί, αστυνομία) άφησαν τους ανθρώπους των Σκοπίων να δρουν ανεξέλεγκτα! Στους κατοίκους της περιοχής, που φυσικά και καμία σχέση δεν έχουν με όλα αυτά, είχε περάσει η αίσθηση ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους... Αυτό λοιπόν το κλίμα άλλαξε! Οι κάτοικοι απο όπου και αν πέρασαν οι Έλληνες Πατριώτες τους επευφημούσαν και τραγούδαγαν μαζί τους, αισθανόμενοι πως υπάρχουν συμπατριώτες τους που τους νοιάζονται. Για να μην πούμε για την τεράστια δημοσιότητα που πήρε ένα θέμα για το οποίο ήταν ανίδεη η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού... Όπως και για το γεγονός ότι το δεύτερο πούλμαν με σκοπιανούς απο την Αυστραλία ούτε καν πλησίασε το Φυλάκιο της Νίκης (όπως έλεγε και ο Μέγας Αλέξανδρος ότι δεν λύνεται, κόβεται!). Και σαν τελευταίο έχουμε ένα ερώτημα προς τους "άρχοντες" της Φλώρινας: Καλά, στην Ελλάδα δεν έχουμε χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα; Γιατί επιλέγετε να κάνετε σκοπιανή εισαγωγή; Αυτή λοιπόν είναι για τους "ακραίους", τους "φασίστες" -όπως με ευκολία μας χαρακτηρίζουν οι συνεργαζόμενοι με το προσκυνημένο σύστημα- η αίσθηση καθήκοντος. Και θα βρισκόμαστε πάντα στις επάλξεις, ότι και αν λένε, ότι και αν διαδίδουν τα παπαγαλάκια της Νέας Τάξης.. Περαστικά σας! Και ακόμη δεν έχετε δει τίποτα!

Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ23 - 08 - 2007Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, χάρη σ' ένα δημοσίευμα του "Ελ. Κόσμου", ο Δήμος Παραλιμνίου Κύπρου αποφάσισε τελικά (μετά από 5 χρόνια!) να στήσει σε κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου το μεγαλοπρεπές μνημείο προς τιμήν του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ, που έχει φτιάξει με δικά του χρήματα ο γνωστός δημοφιλής τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.Μιλάμε φυσικά για την αποκαλυπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο φύλλο της 11ης Αυγούστου ο πατέρας του ήρωα Σολωμού κ. Σπύρος Σολωμός.Η συνέντευξη αυτή έκανε τεράστια εντύπωση στην Κύπρο και η μεγάλης κυκλοφορίας Κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή" δημοσίευσε εκτεταμένα αποσπάσματα την περασμένη Δευτέρα, κάνοντας κολακευτική μνεία στον "Ελ. Κόσμο".Η ευρύτατη αναπαραγωγή της συνεντεύξεως στον Κυπριακό Τύπο ανάγκασε τον νέο Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Ανδρέα Ευαγγέλου να συναντηθεί με τον κ. Σπύρο Σολωμού πριν λίγες ημέρες και να του υποσχεθεί ότι:
1) Θα έλθει σε επαφή με τον Νότη Σφακιανάκη για να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα του μνημείου.
2) Το συντομότερο δυνατό, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου να στηθεί το μνημείο που χρηματοδότησε ο τραγουδιστής στην πλατεία Σολωμού και Ισαάκ στο Παραλίμνι.Ιδού, λοιπόν, ότι έχει ακόμη δύναμη ο γραπτός τύπος στις ημέρες μας. Αρκεί μία συνέντευξη "έξω από τα δόντια" ενός φλογερού Κυπρίου πατριώτη στον "Ελ. Κόσμο" για να αποφασίσει ο Δήμος Παραλιμνίου αυτό που αρνιόταν πεισματικά ο Δήμος Παραλιμνίου αυτό που αρνιόταν πεισματικά επί 5 ολόκληρα χρόνια.

Απίστευτες καταστάσεις τις τελευταίες 2 ημέρες στα Ελληνικά ΜΜΕ εν όψει του πανηγυριού στη Φλώρινα..




Το in.gr αναδημοσιεύοντας τηλεγράφημα του "έγκριτου"Assosiated Press ανακαλύπτει πως"περίπου 8.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Σκοπίων".. σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα μόνο στον εγκέφαλο του δημοσιογράφου που την ανακάλυψε ενώ προσθέτει πως "η διαδήλωση διοργανώθηκε στον απόηχο της απάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην επιστολή στις αρχές της εβδομάδας του Σκοπιανού ομολόγου του, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την οποία ζητούσε την αναγνώριση της μειονότητας.."
Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο δημοσίευμα μας η μόνη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια ήταν στο κλειστό στάδιο των Σκοπίων και σ'αυτή συμμετείχαν μόνο 1500-2000 Σκοπιανοί υπερήλικες..
Και το ερώτημα παραμένει,ποιοι και γιατί προσπαθούν να οξύνουν τα πνεύματα στην Ελλάδα και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν..;
Kαλούμε το
http://www.in.gr/ και τον ΔΟΛ να διορθώσουν αμέσως το μη εσκεμμένο(ελπίζουμε) λάθος τους.
Σε άλλη περίπτωση ο καθένας μπορεί να σκεφθεί οτιδήποτε για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται.Σχόλιο greekalertTo πρόβλημα κάποιων δημοσιογράφων με τις μεταφράσεις των δελτίων τύπου και την μεταφορά των ειδήσεων τίνει να μεταφραστεί σε προσόν για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Ανεπιθύμητοι στη Μακεδονία μας! Η Εθνική Δράση συνεχίζεται...

Κυριακή 20 Ιουλίου, ώρα 07.45: Το κομβόι των αυτοκινήτων των συναγωνιστών συνεχώς μεγαλώνει. Το ραντεβού έχει δοθεί στο χωριό της Άνω Καλλινίκης, λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, στο τελωνείο της Νίκης. Εκεί αρχίζουν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι συναγωνιστές και μισή ώρα αργότερα βαδίζουμε προς τον τελικό μας προορισμό. Η παρουσία μας αυτή συνοδεύεται από την διακριτική παρουσία της αστυνομίας, μόλις όμως άρχισε να μαζεύεται περισσότερος κόσμος, στήθηκαν έξω από το χωριό της Νίκης μπλόκα που απαγόρευαν τους συναγωνιστές αλλά και απλούς χωρικούς να προσέλθουν στο χώρο συγκέντρωσης. Αφού λοιπόν σταμάτησαν μερικά αυτοκίνητα και ζήτησαν από τους επιβάτες ...διαβατήριο (!), απαγόρευσαν σε μερικούς συναγωνιστές μας να πλησιάσουν προς το τελωνείο, αν και βρίσκονταν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Τελικά μετά από αρκετή ώρα όλοι καταφέραμε να συγκεντρωθούμε περνώντας τα μπλόκα, φτάνοντας τη συνοριακή γραμμή. Πληροφορίες ανέφεραν ότι πούλμαν σκοπιανών πρόκειται να περάσουν τα σύνορα με κατεύθυνση το χωριό της Μελίτης. Δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Στις 9.00 αποφασίσαμε με την παρουσία μας να κλείσουμε τα σύνορα, σαν μια κίνηση τόσο συμβολική, όσο και ουσιαστική, όπως αργότερα αποδείχτηκε. Η αντίδρασή μας κατάφερε σε λίγη μόλις ώρα να καθηλώσει στο τελωνείο της Νίκης δύο λεωφορεία γεμάτα με σκοπιανούς, που είχαν αρχικό προορισμό τη Μελίτη. Το κράτος γρήγορα έσπευσε να στείλει δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς και δύο κλούβες για να διώξουν τους Έλληνες που διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για τις γιορτές, σε μακεδονικό έδαφος, όσων επιβουλεύονται όνομα και εδάφη.Τελικά στις 10.30 δύο πούλμαν με Σκοπιανούς, μέσα στο ένα από τα οποία βρισκόταν και το χορευτικό συγκρότημα που κάνει ανθελληνική προπαγάνδα, εμποδίστηκαν από τους Έλληνες αγωνιστές να περάσουν τα σύνορα. Εθνικιστικά συνθήματα δονούσαν συνεχώς την ατμόσφαιρα: "Αλήτες προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική", "Σύνορα κλειστά για κάθε Σκοπιανό, ποτέ δε θα πατήσετε χώμα ελληνικό", "Ελλάδα σε πουλάνε, τους ξένους προσκυνάνε"...

Στις 11.30 αποφασίζουμε και μετά από σχετική απόφαση εισαγγελέα, να αποχωρήσουμε από το χώρο, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά μας στα χωριά της περιοχής Νίκη, Κλεινές, Ξινό Νερό, Καλλινίκη, στα οποία ήρθαμε σε άμεση επαφή με κατοίκους, οι οποίοι και μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες. Τελικός μας προορισμός η πόλη της Φλώρινας, η οποία κυριολεκτικά είχε σηκωθεί στο πόδι. Το κομβόι είκοσι και πλέον αυτοκινήτων σταμάτησε στο κέντρο της πόλης, διακόπτοντας για αρκετή ώρα την κυκλοφορία και αφού κατεβήκαμε, επιχειρήσαμε να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας για ένα ζήτημα για το οποίο φάνηκαν ήδη ενήμεροι. Ο κόσμος δείχνει να ξυπνάει στις ευαίσθητες αυτές περιοχές και σίγουρα έχει ανάγκη από συμπαράσταση. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις αντιδράσεις πολλών κατοίκων της Φλώρινας, οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο και μας χαιρετούσαν, επικροτώντας ο καθένας τους με τον δικό του τρόπο αυτή μας την ενέργεια. Έτσι ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι άλλη μια κίνηση των Ελλήνων Εθνικιστών, αυτών που ακόμα δε λύγισαν, αυτών που παραμένουν οι τελευταίοι ενεργοί Υπερασπιστές της Ιστορίας και της Τιμής του Ελληνισμού. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά...
ΠΗΓΗ:ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ