Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008


Τι έγραψε ο Τύπος για τα γεγονότα στα σύνορα και την Φλώρινα

Σήμερα στην πρωινή πολιτική εκπομπή του MEGA παρουσιάστηκε ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις για τον λόγο της κινητοποιήσεως των Ελλήνων Εθνικιστών στο Φυλάκιο της Νίκης στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Απήντησε ακόμη στα ερωτήματα τα οποία ετέθησαν και απέδειξε με τρόπο κατηγορηματικό ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μία «παράνομη παρα-οργάνωση», αλλά ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα και ότι θα κλιμακώσει την δράση της και θα συμμετάσχει στις προσεχείς Ευρωεκλογές! Λεπτομέρειες καθώς και τηλεοπτικό υλικό θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα μας. Εν τω μεταξύ, ολόκληρος ο Τύπος με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, ασχολήθηκε λασπολογώντας το ζήτημα της Εθνικιστικής συγκεντρώσεως. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα:

«Μακεδονικό πανηγύρι στη Μελίτη, χρυσαυγίτικη φασαρία στα σύνορα, ΦΛΩΡΙΝΑ, Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ:Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια …Από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία της Μελίτης ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, σε υψηλούς τόνους και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, τόνισε ότι η Μελίτη είναι ελληνική και ότι οι κάτοικοί της είναι γνήσιοι Έλληνες…Και ενώ το ΥΠΕΞ με non paper ενημέρωνε ότι οι Σκοπιανοί θα «εισβάλουν» στη Φλώρινα, αυτοί που «εισέβαλαν» ήταν μια ομάδα από μέλη της «Χρυσής Αυγής», που με τα αυτοκίνητά τους έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης.Έμειναν για τρεις ώρες στα σύνορα, φωνάζοντας εμπρηστικά συνθήματα, την ώρα που ένα λεωφορείο με σκοπιανό συγκρότημα από την Αυστραλία επιχειρούσε να διέλθει από το τελωνείο. Οι Σκοπιανοί, φοβούμενοι τα χειρότερα, έκαναν μεταβολή και επέστρεψαν στα Σκόπια.Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης Γ. Κούτρα ώστε οι «Χρυσαυγίτες» να εγκαταλείψουν την περιοχή. Στη συνέχεια… περιόδευσαν στους δρόμους της Φλώρινας, του Αμύνταιου και του Ξινού Νερού πετώντας προκηρύξεις, ενώ επιχείρησαν να φτάσουν και στη Μελίτη, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το χωριό.»

Εμπρηστικά συνθήματα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδος ήταν προφανώς το σύνθημα «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», Ο Εθνικός Ύμνος και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», που τραγουδούσαν οι μαχητές της Εθνικής Ιδέας στα προσωρινά σύνορά μας!Αυτό που πάντως είναι γεγονός είναι ότι τα σχέδια των Σκοπιανών και αλυτρωτική φιέστα δεν πέρασαν και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον καθένα ξεχωριστά σε αυτούς που βρισκόντουσαν στο Φυλάκιο της Νίκης.

Υ.Γ.: Στην πόλη της Φλώρινας όπου μετά το Φυλάκιο της Νίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι Εθνικιστές, οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με ένθερμο τρόπο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν από τα σπίτια τους και χειροκροτούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: