Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εκκλησίας έκλεψαν δύο άτομα στην Φλώρινα. Εκτός από τις περιφερειακές μονάδες πήραν μαζί τους και... επτά cd!

Οι δράστες αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, με διάφορα περιφερειακά τους συστήματα, καθώς επίσης και επτά ψηφιακούς δίσκους

Μετανιωμένοι από την "κολασμένη" πράξη τους οι δράστες, μετά τη προσαγωγή τους ως υπόπτων στο τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ομολόγησαν την κλοπή, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Βρετανός τουρίστας κυκλοφορούσε με μανδύα υστερα από μέθη στο νησί της ρόδου.Υστερα πέταξε και τον μανδυα και κυκλοφορούσε ολόγυμνός.Για τη πράξη του αυτή, η οποία έγινε σε κατάσταση μέθης ο τουρίστας καταδικάστηκε σήμερα από το αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο της Ρόδου για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις σε φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή.
Μετά την καταδίκη του ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος για να συνεχίσει τις διακοπές του στο νησί.

Χωριό συνταξιούχων ομοφυλοφίλων!


Το πρώτο "χωριό" ομοφυλοφίλων συνταξιούχων στην Αυστραλία, θα κατασκευαστεί στη Βικτόρια.

Ο καταυλισμός πρόκειται να φιλοξενεί μόνο ομοφυλόφιλους ηλικιωμένους και θα καικατασκευαστεί στην περιοχή Ballan, περίπου 78 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης.

Το κόστος του ομοφυλοφιλικού αυτού χωριού συνταξιούχων θα κοστίσει συνολικά 26 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι εργασίες κατασκευής του θα ξεκινήσουν τις αρχές του 200.


120 αυτόνομα διαμερίσματα, δύο και τριών δωματίων το καθένα κατασκευάζονται για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους τους ενώ ο οικισμός θα συμπεριλαμβάνει γήπεδα τένις, μπόουλινγκ, ανοικτό θέατρο και μεγάλο γυμναστήριο, με πισίνα, εστιατόρια και άλλους χώρους αναψυχής.

Η οικιστική μονάδα θα φέρει το όνομα Linton Estate, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κατασκευαστών που ανέλαβε την κατασκευή του "ομοφυλοφιλικού χωριού", κ. Πίτερ Ντίκσον ο οποίος τόνισε ότι "δεν έχει σημασία αν οι ηλικιωμένοι έχουν σύντροφο ή όχι, αρκεί να είναι ομοφυλόφιλοι".

"Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου θα μπορούμε να ζήσουμε ανάμεσα σε φίλους", είπε χαρακτηριστικά.

Το δημοτικό συμβούλιο Moorabool Shire ενέκρινε την κατασκευή της οικιστικής μονάδας παρά τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία ποιοι θα μείνουν στο "χωριό", αρκεί αυτό να πληροί τις υπάρχουσες χωροταξικές διατάξεις.
Το "χωριό" θα βρίσκεται πολύ κοντά στην επαρχιακή πόλη Daylesford, η οποία θεωρείται η πολυπληθέστερη επαρχιακή πόλη ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία.

Ανήλικοι σε βόλτες θανάτου

Παιδια παιρνουν το αυτοκινητο του μπαμπά
Πληθαίνουν οι τραγωδίες στην άσφαλτο, με ανήλικους που παίρνουν κρυφά το οικογενειακό αυτοκίνητο και βγαίνουν στον δρόμο για βόλτα, με οδυνηρές συνέπειες για τους ίδιους και για τους φίλους συνεπιβάτες τους. Σε έξι μόλις εικοσιτετράωρα, τέσσερις ανήλικοι- τρία αγόρια και μία κοπέλα- έχουν σκοτωθεί και άλλοι επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαία δυστυχήματα με δράστες και θύματα 16χρονα και 17χρονα παιδιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, κάθε χρόνο σημειώνονται περισσότερα από 100 τροχαία ατυχήματα με οδηγούς ανηλίκους, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν πάρει κρυφά το αυτοκίνητο από τους γονείς τους. «Τα αυτοκινητικά ατυχήματα που προκαλούνται από ανήλικους οδηγούς είναι αρκετά και κυρίως έχουμε

«ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ»

Η εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία με το τιμόνι τα κάνει να θεωρούν την οδήγηση παιχνίδι σοβαρούς τραυματισμούς. Ένα τροχαίο δεν είναι τραγωδία μόνο όταν ένα παιδί χάνει τη ζωή του. Είναι τραγωδία και όταν ένα παιδί μένει ανάπηρο στην υπόλοιπη ζωή του», λέει ο βετεράνος οδηγός αγώνων ταχύτητας Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης. Ποτέ τα παιδιά στο τιμόνι Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός νεκρών ή βαριά τραυματισμένων ανηλίκων, δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο Ιαβέρης επισημαίνει τον ρόλο της οικογένειας. «Πολλοί πατεράδες βάζουν τα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία στο τιμόνι, πάνω στα γόνατά τους να οδηγούν. Είναι δε περήφανοι, επειδή ο γιος τους από τα οκτώ κάνει κινήσεις στο τιμόνι. Ο γονέας σε αυτήν την περίπτωση δίνει στο παιδί του ένα “όπλο”, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Το παιδί θεωρεί το αυτοκίνητο παιχνίδι, αγνοώντας τους κινδύνους. Είναι θέμα χρόνου να πάρει στη συνέχεια μόνο του το αυτοκίνητο, καθώς θεωρεί την οδήγηση εύκολη και ακίνδυνη». Στην οικογένεια εντοπίζει την πηγή του κακού και ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Κουμαντάνος: «Υπάρχουν δυστυχώς γονείς που παρασύρονται και δίνουν στα παιδιά τους το τιμόνι να οδηγήσουν από πολύ μικρές ηλικίες. Και μάλιστα νιώθουν και χαρά και ευχαρίστηση επειδή τα παιδιά τους από δέκα χρόνων οδηγούν. Αυτό είναι εγκληματικό λάθος.
Τα παιδιά παρασύρονται και ξεθαρρεύουν». Όπως μάλιστα επισημαίνει, τα περισσότερα δυστυχήματα με ανήλικους οδηγούς γίνονται στην περιφέρεια, σε περιοχές όπου οι γονείς δίνουν με μεγαλύτερη ευκολία το αυτοκίνητο στα παιδιά τους. Η λύση που προτείνουν οι ειδικοί δεν βρίσκεται μόνο στο να κρύβουν οι γονείς τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αλλά και σε αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν όσον αφορά το όριο ηλικίας βάσει του οποίου οι ανήλικοι μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. «Το όριο ηλικίας μπορεί να μειωθεί στα 16 με προϋποθέσεις και να συνδυαστεί με αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης. Μπορεί ο νέος να συνοδεύεται από εξουσιοδοτημένο οδηγό μέχρι μία ηλικία, ούτως ώστε να αποκτήσει εμπειρία στις πραγματικές συνθήκες οδήγησης, περνώντας ώρες στον δρόμο», προτείνει ο συγκοινωνιολόγος κ. Νότης Παρασκευόπουλος, μέλος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Δίπλωμα στα 16 Ήδη πολλές χώρες στην Ευρώπη αλλά και πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν κατεβάσει το όριο ηλικίας, κι έτσι οι νέοι μπορούν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης στα 16. «Στις χώρες που έχει εφαρμοστεί αυτό το μέτρο έχει καταγραφεί μείωση των τροχαίων. Με την προϋπόθεση όμως ότι τα παιδιά μέχρι τα 18 τους συνοδεύονται», λέει ο Ιαβέρης, που επισημαίνει ένα παράδοξο της ελληνικής νομοθεσίας: «Στην Ελλάδα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να οδηγήσουν μηχανάκι- που είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το αυτοκίνητο- από τα 16 τους χρόνια. Πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι έναν 16αρη να οδηγεί δίκυκλο και να μην τον εμπιστεύεσαι να οδηγεί αυτοκίνητο; Είναι λοιπόν θέμα του συστήματος. Η νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονισθεί». Δυστυχήματα με ανήλικους οδηγούς Τραγωδίες στην άσφαλτο με ανήλικους οδηγούς από τις αρχές Αυγούστου ● 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Μια 16χρονη νεκρή και τρεις ανήλικοι βαριά τραυματίες ήταν ο απολογισμός τραγωδίας στην άσφαλτο με οδηγό 17χρονο σε επαρχιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του πήρε τους φίλους του για βόλτα, έχασε όμως τον έλεγχο και ανατράπηκε ● 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Τραγική κατάληξη είχαν οι αγώνες ταχύτητας στη Λεωφόρο Συγγρού. Το Ι.Χ. που οδηγούσε 17χρονος αλβανικής καταγωγής ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στις διαχωριστικές μπάρες και ανατράπηκε. Ο οδηγός σκοτώθηκε ενώ οι τρεις συνεπιβάτες τραυματίστηκαν ● 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Τραγωδία με δύο νεκρούς και έναν τραυματία στο Άστρος Κυνουρίας. Ο 16χρονος οδηγός πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και με την παρέα του, μια 15χρονη και έναν 17χρονο, πήγε βόλτα. Το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό βάθους 40 μέτρων

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΔΟΙ





οριστε τι κάνουν οι αναρχικοί που δεν έχουν αρχίδια!!!......

Οι πολεμικές συγκρούσεις στον Καύκασο και η νέα ψυχροπολεμική φάση

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας στη de facto αυτόνομη Νότια Οσετία και στην επίσης αυτόνομη Αμπχαζία, αποτελούν επί της ουσίας, την συνέχεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έγινε τον Απρίλη του 2008 στο Βουκουρέστι και ένα ακόμη επεισόδιο στη σκληρή γεωπολιτική διαμάχη στην περιοχή του Καυκάσου. Η διπλωματική αποτυχία των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να εντάξουν στον Οργανισμό τις πλήρως εξαρτημένες κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας, που προέκυψαν από τις κατευθυνόμενες «επαναστάσεις», σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε τις παρασκηνιακές ενέργειες της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή.

Η απροκάλυπτη εισβολή των Γεωργιανών στρατευμάτων στη Νότια Οσετία τα χαράματα της Παρασκευής 8 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση της πρωτεύουσάς της Τσχινβάλι, έγινε αν όχι με την ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ, τουλάχιστο με την αμέριστη στήριξή τους, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εξάλλου, πέρα από τις δηλώσεις και την έντονη προπαγάνδα υπέρ της επιτιθέμενης Γεωργίας από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι Γεωργιανές δυνάμεις επέστρεψαν από το Ιρακ στην εμπόλεμη περιοχή με αμερικανικά αεροσκάφη.

Η σκληρότητα που έδειξαν τα Γεωργιανά στρατεύματα στους αμάχους ήταν υπερβολική και γίνεται λόγος για πολιτική εθνοκάθαρσης και γενοκτονία. Μόνο τις πρώτες 48 ώρες του πολέμου, τουλάχιστον 2.000 Οσετοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 30.000 συμπολίτες τους κατέφυγαν πρόσφυγες στη Ρωσία. Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκατελείψει τις εστίες τους λόγω της σύγκρουσης.

Ανάμεσα στους νεκρούς και τους πρόσφυγες βρίσκονται και πολλοί Έλληνες ομογενείς. Η ελληνική Πολιτεία όμως, έμεινε για ακόμη μια φορά αμέτοχη, αδιαφορώντας για την τύχη των Ελλήνων ομογενών, οι οποίοι από το 2004 καταγγέλουν την πολιτική της κυβέρνησης Σαακασβίλι για επιθέσεις και δολοφονίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού στην Γεωργία και την καταπάτηση των περιουσίων του από γεωργιανούς έποικους με την ανοχή και υποστήριξη των γεωργιανών αρχών.

Οι Καυκάσιοι Οσετοί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και υπήρξαν διαχρονικά στενοί φίλοι και σύμμαχοι της Ρωσίας. Κατά το 18ο και 19ο αιώνα πολέμησαν με τους Κοζάκους στους Ρωσο-Τουρκικούς πολέμους. Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση στασίασαν εναντίων των Μπολσεβίκων για να διωχθούν στη συνέχεια από το Σοβιετικό καθεστώς. Υπό το Σοβιετικό καθεστώς, η Οσετία χωρίστηκε διοικητικά σε Βόρεια και Νότια, που αποτέλεσαν μέρος της Γεωργίας και της Ρωσίας αντίστοιχα. Το 1990 όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς, οι Νότιοι Οσετοί επεδίωξαν την ένωση τους με τους Βόρειους αδελφούς τους και κήρυξαν την Ανεξαρτησίας τους.

Με την ενορχηστρωμένη από τη CIA «επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία το 2003, που έφερε στη θέση του Προέδρου τον αμερικανοθρεμμένο (με σπουδές στη Νομική σχολή του Columbia Univerity και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο George Washington) Σαακασβίλι, ανακινούνται και οι διεκδικήσεις των αυτόνομων περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, με τις πλάτες των ΗΠΑ. Εξάλλου, ο Γεωργιανός Πρόεδρος είναι από τους πλέον πιστούς της αμερικανικής πολιτικής έχοντας συμφωνήσει αμέσως στην αποστολή Γεωργιανών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιρακ, ενώ από τις πρώτες ενέργειές του με την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Μπους.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημαντικό ενεργειακό κόμβο για τη Ρωσία, καθώς σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα εδάφη των εχθροπραξιών διέρχονται αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου που ξεκινούν από το Μπακού και φτάνουν στο Νοβοροσίσκ, την Τιφλίδα και το Ερζερούμ της Τουρκίας. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, εάν γίνουν εχθροπραξίες στους αγωγούς, τότε αναμένεται να απογειωθούν πάλι οι τιμές του πετρελαίου. Από αυτή την οπτική γωνία, ξεκαθαρίζει και ο κύριος λόγος για τον οποίο προκρίνουν και ενισχύουν οι ΗΠΑ μία πλήρως ελεγχόμενη κυβέρνηση αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η αντίδραση της Ρωσίας στις επιθετικές ενέργειες εις βάρος συμμάχων της αλλά και κατά των ζωτικών συμφερόντων της, κρίνεται απόλυτα θεμιτή.
Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι επικοινωνιακά, η εισβολή των Γεωργιανών στην Οσετία, με την έναρξη των εκφυλισμένων Ολυμπιακών Αγώνων και την καταστρατήγηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας, έδωσε κάθε άνεση στα ΜΜΕ να προβάλλουν την προπαγάνδα ενάντια στην αντίδραση της Ρωσίας. Δεν πρέπει να ξεχνούμε επίσης, ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για τις ΗΠΑ και η αναζοπύρωση ενός ψυχροπολεμικού κλίματος ενισχύει καθαρά τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο John McCain.

Εν αναμονή των εξελίξεων και των διαβουλεύσεων για την απομάκρυνση των στρατευμάτων από την εμπόλεμη ζώνη, η πρώτη διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι αυτές οι συγκρούσεις αποτελούν μία επικίνδυνη κλιμάκωση μίας νέας ψυχροπολεμικής φάσης, με αντικείμενο την ενέργεια. Οι συνέπειες είναι ήδη ορατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα, δυστυχώς, στέκεται άβουλη και πλήρως εξαρτημένη στο άρμα των ΗΠΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ