Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρώμης θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε σκληρή μάχη στον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά υπέκυψε με σκορ 8-7 και την Παρασκευή (17:00) θα παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο με τη Ρωσία.

Η Ελσι Ουίντες με πέντε γκολ «εκτέλεσε» την ελληνική ομάδα, η οποία στο τέλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το σουτ της Τσουκαλά απέκρουσε η Αρμστρονγκ.

Οι Αμερικανίδες θα αντιμετωπίσουν τον Καναδά στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-1, 2-2

ΟI ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΉ(ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΆ

Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών αγωνίζεται απόψε στις 22.00, Στη Ρώμη, εναντίον της Ομάδας των ΗΠΑ στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης Γιώργος Μορφέσης μίλησε για τη μάχη της Εθνικής κόντρα στις ΗΠΑ.

«Αντιμετωπίζουμε την πιο ολοκληρωμένη ομάδα του τουρνουά. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και το φαβορί είναι ξεκάθαρα η Αμερική. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε το ίδιο έξυπνα, όπως κάναμε και με την Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι είμαστε κουρασμένοι. Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε το παιχνίδι στο ρυθμό το δικό μας για να έχουμε τύχη».

Οι ΗΠΑ είναι η ομάδα με τις περισσότερες αποβολές μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο. Σύμφωνα με τον Μορφέση, η Εθνική θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να βελτιωθούμε μέσα σε μία μέρα στον παίκτη παραπάνω και να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικανίδες ναι μεν έχουν πολλές αποβολές, αλλά παίζουν καλά με παίκτρια λιγότερη. Γνωρίζουν ότι λόγω του παιχνιδιού τους έχουν πολλές αποβολές και αυτό τους έκανε να είναι πολύ καλές όταν αμύνονται λιγότερες. Καλώς ή κακώς η παίκτρια παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια, αποτελεί το κλειδί. Το εκμεταλλεύεσαι και έχεις το προβάδισμα. Αν καταφέρουμε να «διαβάσουμε» την άμυνα των Αμερικανίδων και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί απ ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, τότε όλα γίνονται. Έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γινόταν για αυτό το παιχνίδι και, όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής από την αρχή του τουρνουά, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν, δήλωσε πως σέβεται την ελληνική ομάδα και εκτιμά πολύ αυτό που έχει πετύχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη και όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς όμως δεν πρόκειται να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στα μέτρα της Ελλάδας. Θα παίξουμε όπως κάθε φορά με στόχο τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την πληρότητα που έχουμε σαν ομάδα. Το αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό του ομίλου. Εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στο στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Πηγή: ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ


Όπως αναφέρουν ο Αριστοτέλης και ο Στράβων, ο καθορισμός της ίδρυσης ιερών ακολουθούσε κάποιο νόμο, αλλά ουδής αναφέρει το περιεχόμενο του νόμου. Οπωσδήποτε αυτός θα σχετιζόταν με το θείον, συνδέοντας τα ιερά με τον έναστρο ουρανό, έτσι ώστε τα μέρη της γης που κατοικούνταν από ανθρώπους να βρίσκονται σε αρμονική σχέση με τους θεούς-Ουράνια σώματα.

Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε μια τέτοια άποψη αρμονίας μεταξύ θείων και ανθρωπίνων έργων, μας διαφεύγει ο νόμος που διέπει αυτή την αρμονία, την οποία εμείς σήμερα αμυδρά αντιλαμβανώμεθα με την μορφή της τριγωνοδαισίας, πιθανότατα επειδή ο αριθμός 3 (τρία) είναι ο, κατ' εξοχήν, ιερός αριθμός όλων των θρησκειών όλων των εποχών, από τα βάθη της προϊστορίας μέχρι και σήμερα.

Ο αριθμός τρία εθεωρείτω "ευτυχής αριθμός". Ακόμη, το τρία συμβόλιζε τον "Λόγο τον Νου και τη Θέληση", δηλαδή μια αποκρυφιστική εκδοχή της Δημιουργίας του κόσμου, αλλά επιπροσθέτως το "Κέντρο, την Ακτίνα και την Περιφέρεια" του κύκλου, που ήταν κι αυτός ιερό σχήμα, γιατί συμβόλιζε τον Ήλιο, την πηγή της Δημιουργίας. Έτσι φαίνεται ότι ο νόμος, τον οποίο αναφέρει ο Αριστοτέλης, επέβαλε την διάταξη αυτή των πόλεων, ιερών κ.λ.π. ώστε, ανά δύο, να σχηματίζουν ισοσκελή τρίγωνα, συνδεδεμένα μέσω της κορυφής τους με τους Δελφούς, τον ομφαλό, αν όχι της γης, τουλάχιστον της Ελλάδας!

ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΤΡΙΓΩΝΑ

Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία. Αρκετά γνωστό είναι το ισοσκελές τρίγωνο της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια. Αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σύμπτωση αλλά έχουμε πάρα πολλά παρόμοια τρίγωνα για να χαρακτηριστούν απλά συμπτώσεις.

ΔΕΛΦΟΙ

Image

Ίση απόσταση απ' το μαντείο των Δελφών έχουν:

Αθήνα - Ολυμπία, 660 στάδια

Ελευσίνα - Ιωλκός, 550 στάδια

Μεγαλόπολη - Φιγάλεια, 660 στάδια

Ιδαίον Ανδρο στην Κρήτη - Σμύρνη, 2198 στάδια

Πέλλα - Κέρκυρα, 1350 στάδια

Κινύρα Θάσου - Καρδαμύλη Χίου 1700 στάδια

ΔΗΛΟΣ

Image

Ίση απόσταση από το ιερό νησί της Δήλου έχουν:

Κόρινθος - Μυτιλήνη
Ασκληπιείο Κω - Ασκληπιείο Επιδαύρου
Αθήνα - Καρδαμύλη (Χίος)
Σμύρνη - Θήβα
Θέρμη Θεσσαλονίκης - Φίλιπποι
Δίκτυννα - Κνωσός
Ιδαίον άντρο - μαντείο Τροφωνίου
Σπάρτη - Πέργαμος
Ίλιον (Τροία) - Ιωλκός
Δελφοί - Αλεξάνδρεια
Αργος - Μυκήνες, 1200 στάδια

ΔΩΔΩΝΗ

Image

Ίση απόσταση από το ιερό της Δωδώνης έχουν:

Δελφοί - Ιωλκός (1050 στάδια)

Ολυμπία - Τροφώνιο μαντείο (1240 στάδια)

Ελευσίνα - ανάκτορο Νέστορα στην Πύλο (1600 στάδια)

Αθήνα - Σπάρτη (1700 στάδια)

Δήλος - Αλεξάνδρεια Τρωάδος (2482 στάδια)

Κνωσός - Μίλητος (3300 στάδια)

Ρώμη - Βυζάντιο

Αντίστοιχες ιδιότητες παρουσιάζουν επίσης η Αθήνα, η Σπάρτη, το Αργος, η Δωδώνη, η Κνωσός, και η Πέλλα
Η Σμύρνη ισαπέχει απ' την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (1620 στάδια). (φ x 1000)
Ο Μαραθώνας ισαπέχει απ' την Αθήνα και από την Κάρυστο.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η απόσταση Ιωλκού - Ελευσίνας είναι 850 στάδια, το άθροισμα των γραμμάτων- αριθμών της λέξεως «Ελευσίς» είναι επίσης 850.
Ε=5 + Λ=30 + Ε=5 + Υ=400 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 850

Η Χαλκίδα απέχει εξ' ίσου απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 στάδια. Η απόσταση Θήβας Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ=1.62. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα.

Η απόσταση Αθήνας - Σπάρτης είναι 800 στάδια ίση με την απόσταση Αθήνας - Δήλου. Απόσταση ίση με το ύψος της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου x 1001.

Η απόσταση Δελφών - Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. Κάθε 1460 έτη συμπληρώνει την εμφάνισή του ο Σείριος. Αν η απόσταση διαιρεθεί δια 4 δίνει 365.

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Στο σχέδιο του Παρθενώνα δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή!
Το πλάτος του Παρθενώνα αντιστοιχεί σε γωνία ενός δευτερολέπτου της μοίρας στην Ισημερινό.

Οι κίονες του Παρθενώνα δεν είναι κάθετοι αλλά αν προεκταθούν νοητά προς τα επάνω συναντώνται στα 1852 μέτρα. Ο όγκος της νοητής πυραμίδας που σχηματίζεται είναι ο μισός της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου, 45.000.000 ελληνικά κυβικά πόδια.

Το κέντρο του Παρθενώνα ισαπέχει από το Θησείο, την Πνύκα, το Μνημείο του Φιλοπάππου, και το κέντρο του ναού του Ολυμπίου Διός τα οποία βρίσκονται σε κορυφές κανονικού οκταγώνου.

ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ

Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες Αρκαδίας χτίστηκε από τον Ικτίνο με καθοδήγηση των Ιερέων των Δελφών. Ο Στέλιος Πετράκης ανακάλυψε ότι ο ναός είναι έτσι χτισμένος που κάθε χρόνο να γλιστράει πάνω στην ειδική βάση του με γωνία τέτοια που να στρέφεται κατά 50.2 δευτερόλεπτα της μοίρας κάθε χρόνο στοχεύοντας στο ίδιο αστρικό σημείο λόγω της κίνησης του άξονα της γης.

Ο ναός λεηλατήθηκε απ' τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο που αφαίρεσε και τα γλυπτά του, αλλά και από άλλους αργότερα που αφαιρούσαν μέταλλα απ' την ειδικά κατασκευασμένη βάση του. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να ακολουθεί μέχρι σήμερα με την ίδια ακρίβεια την προκαθορισμένη του τροχιά προσανατολιζόμενος σε κάποιο αστρικό σημείο...

Σήμερα (Φεβρουάριος 2001) ο ναός παραμένει σκεπασμένος με νάιλον και σε πρόγραμμα διάλυσης και ανακατασκευής!!

Ο άξονας περιστροφής της γης έχει μια κλίση 23.5° Αυτός ο άξονας κινείται αργά διαγράφοντας κύκλο κάθε 25.920 χρόνια. Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι σε 14.000 χρόνια το άστρο Vega θα έχει πάρει την θέση του σημερινού Πολικού Αστέρα που βλέπουμε στο βόρειο ημισφαίριο πάντα στον βορρά. Προφανώς αυτόν τον κύκλο συνυπολόγισαν στην κατασκευή οι κατασκευαστές του ναού.
Ξαναπαίζοντας με αριθμούς 60 x 432 = 25.920

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΟΣ

Ένα από τα αρχαιότερα μαντεία και ιερά ήταν την Δωδώνης, Βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με το μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο.

Μία άλλη μακριά ευθεία γραμμή λέγεται ότι ενώνει το Stonehedge, την Ακρόπολη της Αθήνας και την μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ




Στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έφτασε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στη Ρώμη.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση επικράτησε στον προημιτελικό 4-3 της Αυστραλίας, με μεγάλες πρωταγωνίστριες την Αγγελική Γερόλυμου, που σημείωσε και τα τέσσερα ελληνικά γκολ, και τη Μαρία Τσουρή, που «κατέβασε τα ρολά», και πέρασε για πρώτη φορά στην τετράδα της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Επόμενος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» θα είναι την Τετάρτη(ΣΗΜΕΡΑ) η νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Η Αυστραλία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με γκολ της Γκίντερ στην κόντρα, αλλά στη συνέχεια έμεινε για περίπου δύο οκτάλεπτα «άσφαιρη». Τα «καγκουρό» προσπαθούσαν να κολυμπήσουν γρήγορα και να «χτυπήσουν» στον αιφινιδιασμό, αυτό άλλωστε είναι το δυνατό σημείο τους, όμως οι τελικές επιλογές τους ήταν εξαιρετικά βεβιασμένες και τα περισσότερα σουτ πήγαιναν στα χέρια της Μαρίας Τσουρή.

Η τερματοφύλακας της εθνικής ήταν πάντα σωστά τοποθετημένη και έκανε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, πιάνοντας μάλιστα και πέναλτι της Νοξ, προς το τέλος της πρώτης περιόδου. Ενδιάμεσα, η Αγγελική Γερόλυμου με ένα πέναλτι και ένα γκολ στην παίκτρια παραπάνω είχε δώσει προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Η ίδια παίκτρια, με πέναλτι που κέρδισε μετά από εξαιρετική προσπάθεια η Γιούλη Λαρά, «έγραψε» το 3-1 στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως το ασφυκτικό πρέσινγκ της Αυστραλίας δημιούργησε στη συνέχεια αξεπέραστα προβλήματα στην ελληνική επίθεση.

Οι διεθνείς μας δεν κατάφερναν να βρουν τις ενδεδειγμένες επιλογές, δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα στα 2μ., ενώ δεν αξιοποιούσαν ούτε τις σχετικά λίγες περιπτώσεις που βρέθηκαν με παίκτρια παραπάνω. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η μπάλα έμεινε σε ελληνικά χέρια στο τέλος του χρόνου επίθεσης, δίνοντας την ευκαιρία στη φιναλίστ του 2007 και «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου να μείνει στο παιχνίδι, παρά την κάκιστη απόδοσή της.

Η Γκίντερ ήταν και πάλι αυτή που «ξεκόλλησε» την Αυστραλία, μειώνοντας σε 3-2 στην τρίτη περίοδο με σουτ από την περιφέρεια, για να έρθει η Νοξ 5΄50΄΄ πριν τη λήξη να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω και να ισοφαρίσει σε 3-3. Το ματς έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο της εθνικής, η οποία έμοιαζε ανήμπορη να πετύχει γκολ. Ευτυχώς, η Τσουρή και η άμυνα κράτησαν στο δύσκολο αυτό σημείο, και κάπως έτσι φτάσαμε ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη.

Σε αυτό το σημείο η Γερόλυμου πήρε τη μπάλα από πλάγια αριστερά, είδε εκτός θέσης τη ΜακΚόρμακ και με μία εκπληκτική «λόμπα» έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία της αντίπαλης εστίας. Δύο καλές άμυνες αρκούσαν στο χρόνο που απέμενε και σε αυτό τον τομέα η εθνική δεν είχε πρόβλημα.

Το τελικό 4-3 πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτριες και τεχνική ηγεσία, καθώς μία ανανεωμένη ομάδα, με κάποιες πολίστριες που δεν έχουν παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, κατορθώνει να περάσει στα ημιτελικά και μπορεί να διεκδικήσει θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα (πρώτη αναφέρεται η τυπικά γηπεδούχος Αυστραλία): 1-2, 0-1, 1-0, 1-1.

Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Ματάτσε (Ρουμανία)

Οι συνθέσεις:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΜακΚόρμακ, Λίνκολν-Σμιθ, Σμιθ, Ρ.Ρίπον, Μοράν, Νοξ 1, Γουέμπστερ, Γκίντερ 2, Ραλφ, Ντεσοβάτζι, Μ.Ρίπον, Ζαγκάμε

ΕΛΛΑΔΑ: Τσουρή, Τσουκαλά, Κουτέλη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου 4, Αντωνάκου, Λαρά.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Κύκλοι και διάφοροι γνωστοί, φθηνοί παραγοντίσκοι της σειράς που εκλαμβάνουν την Εκκλησία ως απλό οργανισμό, αγνοώντας παντελώς η παρερμηνεύοντας το σωτηριολογικό χαρακτήρα και ρόλο Της, επιχειρούν μεθοδικά να την οδηγήσουν στο βαρύτατο ατόπημα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, προβάλλοντας δήθεν τον κίνδυνο εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων η νέας γρίπης τα έβαλαν για άλλη μία φορά με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Υποστηρίζουν οι ανόητοι δαιμονόπληκτοι ότι υφίσταται κίνδυνος μολυσματικής μετάδοσης της ασθένειας από τη Θεία Μετάληψη και ζητούν εμμέσως από την Ιερά Σύνοδο να λάβει μέτρα!!!
Εντέχνως μάλιστα με συνοδηγό τη θεολογική άγνοια και μόνιμη ως αποδεικνύεται σύντροφό τους την απιστία επιχειρούν να παρασύρουν ακόμη και τους Αρχιερείς μας, ώστε να βλασφημήσουν κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το Άγιον Πνεύμα (έλαβε μέτρα πρόληψης (!!!) με εγκύκλιο στην Αυστραλία). Να υποπέσουν δηλαδή στην βαρύτατη αυτή θανάσιμη αμαρτία... Την καλοστημένη παγίδα του Σατάν δεν απέφυγαν ανώτατοι ρασοφόροι μας που στην άτυχη προσπάθειά τους να υποστηρίξουν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος υπέπεσαν σε λανθασμένες παρεμβάσεις.
Στη φιλολογία τούτη παρενέβη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ βάζοντας οριστική τελεία στις κάθε λογής ανοησίες που ακούγονται από χαλαρούς στην πίστη ρασοφόρους και λαϊκούς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας μας περί της Θείας Μεταλήψεως. Η παρέμβασή του πιστεύουμε πως θα σταματήσει οριστικά την εκ του πονηρού ανάδειξη του ζητήματος.
«H πίστη της Εκκλησίας δια το μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας, που την συγκροτεί ως Σώμα Ευχαριστιακόν του Χριστού, είναι ότι δια της επικλήσεως του Αγίου Πνεύματος έχομεν την μετατροπήν του άρτου και του οίνου, των υλικών αυτών στοιχείων, εις αυτό, το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού, Υιού Θεού, ο Οποίος συνελήφθη δια πνεύματος Αγίου υπό της αειπαρθένου Μαρίας. Ετέχθη εις τον κόσμον ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Εσταυρώθη δια την σωτηρίαν του κόσμου. Ανέστη εκ νεκρών. Ανελήφθη εν δόξη και παρεδρεύει εκ δεξιών του Θεού πατέρα» δήλωσε ο εν λόγω Ιεράρχης στο νεοσύστατο εκκλησιαστικό πρακτορείο «amen.gr». Και πρόσθεσε: «Συνεπώς η μετάληψις Του προϋποθέτει κατά τον Απόστολο Παύλο την διάκρισιν, την αντίληψιν δηλαδή, και τον πόθον της μετοχής στη ζωή του Θεού. Κατά ταύτα όποιος δεν αποδέχεται την πίστιν της Εκκλησίας και τις προϋποθέσεις, που θέτει ο Απόστολος Παύλος δεν έχει κανέναν λόγο να προσέλθει εις την ευχαριστίαν της Εκκλησίας. Επομένως όλος αυτός ο θόρυβος που προεκλήθη δια τον δήθεν κίνδυνο μεταδόσεως εκ της μεταλήψεως εκ του κοινού Ποτηρίου της Θείας Κοινωνίας είναι εντελώς εκτός λογικής διότι οι μεταλαμβάνοντες μετέχουν κατά την πίστιν των, της ζωής του Θεού. Και συνεπώς είναι εντελώς αδύνατος η μετάδοσις ασθενειών από το γεγονός της Θεοκοινωνίας.
Κατά την μακραίωνη εκκλησιαστική ιστορία μάλιστα έχουμε απτά παραδείγματα, γνωστά εις πάντας τους καλοπροαίρετους, κληρικούς που διακόνησαν ασθενείς με σοβαρές μολυσματικές νόσους, όπως φυματίωση, λέπρα AIDS και άλλες, οι οποίοι μετελάμβαναν τους ασθενούντας και κατέλυαν μετά ταύτα τα Άχραντα μυστήρια χωρίς ποτέ να νοσήσουν».
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επιπλέον αναφέρει ότι αιτίες της εκδήλωσης των ανύπαρκτων αυτών φόβων, που εκ του πονηρού εγείρει ο μιαρός Σατάν -το έργο του οποίου ακυρώνεται και διαγράφεται δια της Θείας Μεταλήψεως- είναι η θεολογική άγνοια και το εκκοσμικευμένο πνεύμα που με τη μορφή πραγματικής επιδημίας έχει προσβάλλει το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
«Η Εκκλησία οφείλει ιδιαιτέρως σήμερον να επαυξήσει την ποιμαντικήν της και τον επανευαγγελισμόν του λαού μας διότι ενδοκοσμικές αντιλήψεις και ανατρεπτικές της πίστεως θεωρίες, προκαλούν ενδοιασμούς, αμφισβήτησιν και ολιγοπιστίαν, καταστάσεις που δια τους έχοντας την πίστιν και την αντίληψιν της Αγίας μας Εκκλησίας εις τας καρδίας των είναι εντελώς ανίσχυρες να πλήξουν την εμπιστοσύνην των εις τη θεία πρόνοια και την αγάπη και προστασίαν του Τρισαγίου Θεού. Άλλωστε εις την Ορθόδοξον χώραν μας έχουμε απτά και αποδεδειγμένα θαυμαστά γεγονότα από τα ιερά σεβάσματα και λείψανα των Αγίων της Πίστεώς μας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ως εκ τούτου θεωρεί «εντελώς αδόκιμον και εσφαλμένη και ατυχή δήλωσιν που συνάπτει το γεγονός της Θείας Ευχαριστίας με την χρήσιν συγκεκριμένου μετάλλου σκευών». Θα τολμούσα να πω -επισημαίνει- ότι ένας τέτοιος συνειρμός τυγχάνει αφελής».
Επισφραγίζοντας τα ανωτέρω θα επαναφέρουμε στη μνήμη μας τον άγιο γέροντα Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, ο οποίος έστειλε πνευματικό του παιδί να κοινωνεί των αχράντων μυστηρίων του Κυρίου μας στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου «Λοιμωδών Νόσων» προκειμένου να πεισθεί ότι ο Χριστός, το Σώμα και το Αίμα του Οποίου μεταλαμβάνει ο πιστός το μόνο που μεταδίδει είναι την ίαση των ασθενειών.
Ως εκ τούτου από την στήλη τούτη συνιστούμε στους μασωνόπληκτους υπουργίσκους και πολιτικούς που επιχειρούν να εμπλέξουν την Εκκλησία στα δίχτυα της ανομίας και να την οδηγήσουν στη βλασφημία του Παρακλήτου να είναι λίαν προσεκτικοί, ιδιαίτερα τώρα την ώρα των μεγάλων αλλαγών σε ολάκερο τον πλανήτη. Και σ’ αντίθεση μ’ όσα υποστηρίζουν τους προτείνουμε να συνιστούν στο λαό μας να συμμετέχει των αχράντων μυστηρίων. Γιατί το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι το μόνο αντίδοτο για πάσα νόσο και πάσα ασθένεια (Ματθ. 4, 23).
Η Θεία Μετάληψη θωρακίζει τον άνθρωπο και αποτελεί το πιο καλό φάρμακο σωτηρίας. Είναι το καλύτερο «εμβόλιο» έναντι των δαιμονικών ιώσεων και επιδημιών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα εξ αιτίας των άνομων ερευνών επιστημόνων αλλά και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον τριαδικό Θεό. Απομάκρυνση που άνοιξε διάπλατα τις πύλες στο Βελζεβούλ για να αλωνίζει ανεξέλεγκτα προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή στον άνθρωπο.
Με την ευκαιρία αυτή .ας μην λησμονούμε πως η κάθε αρρώστια εκλαμβάνεται στην Ορθόδοξη θεολογία μας ως δοκιμασία, από την ορθή αντιμετώπιση της οποίας εξερχόμεθα πιο δυνατοί, μόνο όταν δεν πάψουμε βιώνοντας αυτή, να δοξολογούμε τον μόνο αληθινό τριαδικό Θεό, τον Πατέρα, τον μονογενή Υιό και το Άγιον Πνεύμα.




Βολοδέρνονται από τα κύματα της αίρεσης οι Ρωμαιοκαθολικοί

Ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, Ντένις Χαρτ, ζήτησε από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής να μην κοινωνούν τους πιστούς και να πλένουν τα χέρια τους πριν την Θεία Λειτουργία!!!
Ο ιός της γρίπης των χοίρων πλήττει βάναυσα την Αυστραλία. Συνεχίζει να εξαπλώνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξάνεται παρά τις προσπάθειες των υγειονομικών Αρχών της Αυστραλίας.
Υπό το φόβο της πανδημίας, όλοι οι δημόσιοι φορείς προχωρούν στη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου, καθώς το νέο σκέλος της γρίπης μεταφέρεται με τον αέρα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με την απλή σωματική επαφή.
Έτσι ζητήθηκε και η συνδρομή της τοπικής Αρχιεπισκοπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ντένις Χαρτ υποχρεώθηκε να λάβει πολύ αυστηρά μέτρα και με σχετική εγκύκλιο του ανακοίνωσε ένα «Δεκάλογο» προς τους ιερείς και τους εκκλησιαζομένους σε μία ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου των χοίρων μέσα στο εκκλησίασμα. Έτσι, ζήτησε από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής να μην κοινωνούν τους πιστούς και να πλένουν τα χέρια τους πριν τη Θεία Λειτουργία. Παράλληλα, συμβούλεψε και τους εκκλησιαζόμενους να μην ανταλλάσουν μεταξύ τους χειραψίες κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας. Αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα, ιερέας της Μελβούρνης είπε ότι στην εκκλησία του, αντί να ανταλλάσουν ευχές δια χειραψίας, οι πιστοί εφαρμόζουν τον ασιατικό τρόπο χαιρετισμού, κάνοντας μία ελαφριά υπόκλιση και λέγοντας «η ειρήνη μαζί σου»!!!

Τώρα και σε μπλε


ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑ

Γίναμε μπλε αλλά για καλό σκοπό. Έρευνες έδειξαν οτι το χρώμα που χρησιμοποιείται σε μερικά γλυκά όπως είναι κάποιες καραμέλες μπορει να κάνει καλό σε τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη. Εδωσαν ...
λοιπόν σε ένα χάμστερ φίλο μας να τρώει συνέχεια απο αυτή τη μπλε μπογιά για να δουν , και όντως βοηθάει. Βέβαια σε μας πάει εσάς θα σας κάνει στρουμφάκια οπότε περιμένετε λίγο και θα βρουν πως ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει αυτό χωρίς να γίνεται μπλε . Ακόμα στα πειράματα ειναι

Tι άλλο θα φτάξουν ακόμα οι εβραίοι, οι άθεοι,οι μασονοι,οι σατανιστές;Παίζουν με την φύση.Αλλά ξεχνάνε ότι η φύση εκδικείται!