Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΆ

Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών αγωνίζεται απόψε στις 22.00, Στη Ρώμη, εναντίον της Ομάδας των ΗΠΑ στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης Γιώργος Μορφέσης μίλησε για τη μάχη της Εθνικής κόντρα στις ΗΠΑ.

«Αντιμετωπίζουμε την πιο ολοκληρωμένη ομάδα του τουρνουά. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και το φαβορί είναι ξεκάθαρα η Αμερική. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε το ίδιο έξυπνα, όπως κάναμε και με την Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι είμαστε κουρασμένοι. Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε το παιχνίδι στο ρυθμό το δικό μας για να έχουμε τύχη».

Οι ΗΠΑ είναι η ομάδα με τις περισσότερες αποβολές μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο. Σύμφωνα με τον Μορφέση, η Εθνική θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να βελτιωθούμε μέσα σε μία μέρα στον παίκτη παραπάνω και να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικανίδες ναι μεν έχουν πολλές αποβολές, αλλά παίζουν καλά με παίκτρια λιγότερη. Γνωρίζουν ότι λόγω του παιχνιδιού τους έχουν πολλές αποβολές και αυτό τους έκανε να είναι πολύ καλές όταν αμύνονται λιγότερες. Καλώς ή κακώς η παίκτρια παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια, αποτελεί το κλειδί. Το εκμεταλλεύεσαι και έχεις το προβάδισμα. Αν καταφέρουμε να «διαβάσουμε» την άμυνα των Αμερικανίδων και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί απ ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, τότε όλα γίνονται. Έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γινόταν για αυτό το παιχνίδι και, όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής από την αρχή του τουρνουά, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν, δήλωσε πως σέβεται την ελληνική ομάδα και εκτιμά πολύ αυτό που έχει πετύχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη και όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς όμως δεν πρόκειται να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στα μέτρα της Ελλάδας. Θα παίξουμε όπως κάθε φορά με στόχο τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την πληρότητα που έχουμε σαν ομάδα. Το αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό του ομίλου. Εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στο στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: