Πόσο διαφοερετικά είναι τα πράγματα από πέρυσι σε σχέση με φέτος. Πέρυσι είμασταν πρωταθλητές από Φλεβάρη και φέτος στην ουσία το έχουμε χάσει. Πέρυσι ρίξαμε 8 γκολάκια στο Ηρακλή σε 2 παιχνίδια και φέτος μόλις 1 και έχοντας δεχθεί 1.
Η ομάδα κόντρα στο Ηρακλη δεν έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και πιστεύω πως δίκαια χάσαμε το παιχνίδι. Ξυπνήσαμε , αλλά πολύ αργά στο τελευταίο μισάωρο. Ο Ηρακλής ,μάλιστα, είχα και εναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Φερνάντας στον οποίο οφείλει πολλά μπράβο για τη διαφύλαξη του μηδέν στην Άμυνα του Ηρακλή.
Ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι και το πλήρωσε με το ξεκίνημά του. Στο 5' ο Κομπαγιάσι μπήκε στην περιοχή, ο Μέλμπεργκ προσπάθησε να τον ανακόψει βάζοντας και το χέρι του. Ο Ιάπωνας έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο Δαλούκας έδωσε την εσχάτη των ποινών και την κίτρινη κάρτα στον Μέλμπεργκ που συνέχισε να διαμαρτύρεται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρα ο οποίος νίκησε το Νικοπολίδη και άνοιξε το σκορ.
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 8' ο Λεονάρντο έβγαλε συρτή μπαλιά, ο Ντάρμπισαϊρ άφησε την μπάλα στον Λούα Λούα ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 28' ο Ολυμπιακός έβγαλε αντεπίθεση με τον Λεονάρντο να βγάζει μπαλιά στον Λούα Λούα, αυτός από τα δεξιά έβγαλε με την μία την σέντρα, ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε να κάνει σουτ, ούτε και ο Λεονάρντο (με προϋποθέσεις) στην συνέχεια ο οποίος επιχείρησε το ψαλιδάκι στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 35' ο Λούα Λούα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, από μακριά, η μπάλα πήγε στην εστία όμως ο Φερνάντεζ έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Στο ημίχρονο ο Μπάντοβιτς άλλαξε το σύστημα και το έκανε πιο επιθετικό. Εβγαλε τον Πάντο και πέρασε στην θέση του τον Μήτρογλου, με τον Τοροσίδη να γυρίζει στα μπακ και τον Ολυμπιακό να συνεχίσει με 4-4-2.
Στο 53' ο Στολτίδης έπιασε σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Λούα Λούα ένα λεπτό αργότερα.
Στο 56' μετά από ψαλιδάκι του Μήτρογλου ο Ντάρμπισαϊρ στην μικρή περιοχή προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά όμως έδιωξε με τις γροθιές ο Φερνάντεζ.
Μια καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο 65' με τον Ζαϊρί να επιχειρεί ψαλιδάκι στα όρια της περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
Στο 66' ο Λούα Λούα έβγαλε στο ύψος του πέναλτι τον Μαρέσκα, το σουτ του οποίου προσέκρουσε στα σώματα.
Κορυφαία φάση για τον Ολυμπιακό στο 72'. Ο Ζαϊρί έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Μήτρογλου ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, όμως εξ'επαφής ο Φερνάντεζ έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 77' σουτ του Μήτρογλου πάνω στα σώματα και στο ίδιο λεπτό κεφαλιά του Μαρέσκα έδιωξε σε κόρνερ ο Φερνάντεζ.
Στο 88' ο Μήτρογλου αποχώρησε αφού τραυματίστηκε στην μύτη και είχε αιμορραγία, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει με 10.
Μετά από μια τέτοια αγωνιστική εμφάνιση, δικαιούται άραγε ο Ολυμπιακός να μιλάει για πρωτάθλημα; Πρέπει, λοιπόν, το καλοκαίρι να πάρουνε πόδι από το Λιμάνι αρκετοί.
Κυριακή 7 Μαρτίου 2010
Έλληνες Ξυπνήστε , Υπάρχει πρόβλημα!
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ
Την Κυριακή αυτή(δηλαδή σήμερα) η Εκκλησία, προβάλλει μπροστά μας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, που είναι η χαρά του κόσμου, η δύναμη των πιστών, το στήριγμα των δικαίων και η ελπίδα των αμαρτωλών.
Να τι λέει το συναξάρι της ημέρας για το λόγο της παραβολής μπροστά μας του Τιμίου Ξύλου: «Κάθε κοπιαστικού έργου η εκτέλεση έχει δυσκολία. Αλλά αυτή η δυσκολία εμφανίζεται πιο μεγάλη κατά τη μέση του. Διότι ο κόπος που κατεβάλαμε έως τότε, φέρνει αδυναμία. Η δε αδυναμία καθιστά δυσκολότερο το υπόλοιπο έργο. Και εμείς τώρα φθάσαμε, με τη Θεία Χάρη, στη μέση περίπου του δρόμου της νηστείας. Έτσι, η αδυναμία μας περικύκλωσε, και η δυσκολία αύξησε. Γι’ αυτό λοιπόν η Αγία Μητέρα μας, η Εκκλησία του Χριστού, μας προβάλλει σήμερα, σαν βοήθημα πανίσχυρο, τον πανάγιο Σταυρό. Ώστε, καταφιλώντας τον με ευλάβεια, να λάβουμε χάρη και δύναμη πρός τελείωσι τοῦ θείου τῆς νηστείας ἀγῶνος». |
και εὐλόγησον τήν κληρονομίαν σου,
νίκας τοῖς βασιλεῦσι,
κατά βαρβάρων δωρούμενος,
καί τό σόν φυλάττων,
διά τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα»
«Καὶ προσκαλεσάμενος τὸν ὄχλον σὺν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ' ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν. τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων. Καὶ ἔλεγεν αὐτοῖς· Ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι εἰσί τινες ὧδε τῶν ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ ἐληλυθυῖαν ἐν δυνάμει». (Μαρκ. η΄ 34 – θ΄ 1) Πώς και γιατί πρέπει να γίνεται το σημείο του Τιμίου Σταυρού
«Ακούσατε, Χριστιανοί μου.
Το άγιο Ευαγγέλιο μας λέγει: Η Αγία Τριάς δοξάζεται στον ουρανό από του Αγίους Αγγέλους πιο πολύ και πιο καλά από ό,τι εδώ στη γη από εμάς.
Τι πρέπει λοιπόν να κάμεις;
Σμίγεις τα τρία δάκτυλα του δεξιού χεριού σου, και μη μπορώντας να ανεβείς στον ουρανό να ενωθείς με τους Αγγέλους να προσκυνήσεις και να δοξολογήσεις την Αγία Τριάδα, βάνεις το χέρι σου στο κεφάλι σου, που είναι επάνω και στρογγυλό και συμβολίζει τον ουρανό, και λέγεις: καθώς σεις οι Άγγελοι δοξάζετε την Αγία Τριάδα, έτσι και εγώ ο ανάξιος δούλος της, την Αγία Τριάδα προσκυνώ.
Και καθώς αυτά τα τρία δάκτυλα είναι τρία και ξεχωριστά και ενωμένα, έτσι και ο Θεός, είναι και τρία πρόσωπα και ένας Θεός.
Κατεβάζεις μετά το χέρι στην κοιλιά σου και λέγεις: Σε προσκυνώ και Σε λατρέυω, Κύριέ μου, ότι κατεδέχθεις και σαρκώθηκες στην κοιλία της Υπεραγίας Θεοτόκου για την σωτηρία μας·
Το βάνεις στον δεξιό σου ώμο και λέγεις: Σε παρακαλώ, Χριστέ μου, να με συγχωρήσεις και να με βάλεις στα δεξιά Σου με τους δικαίους.
Βάνοντάς το δε στον αριστερό σου ώμο λέγεις: Σε παρακαλώ, Κύριέ μου, μη με βάλεις με τους αμαρτωλούς στα αριστερά.
Έπειτα κύπτοντας κάτω στη γη λέγεις: Σε δοξάζω, Θεέ μου, Σε προσκυνώ και σε λατρέυω, γιατί όπως μπήκες Συ στον τάφο για μας, έτσι θα μπω κι εγώ.
Έπειτα σηκώνεσαι όρθιος, φανερώνοντας έτσι την Ανάσταση, και λέγεις: Σε δοξάζω, Κύριε και Σωτήρα μου, Σε προσκυνώ και Σε λατρεύω. Γιατί αναστήθηκες από τους νεκρούς για να μας χαρίσεις την αιώνια ζωή.
Αυτό σημαίνει ο Πανάγιος Σταυρός».
(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, 5η διδαχή)
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)