Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΘΡΥΛΟΣ 1-3

 Ο Ολυμπιακός άλωσε την τρίπολη επικρατώντας του Τοπικού Αστέρα στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Super League με 3-1!

 Παρ'ολ'αυτά,εμένα πάντως δε με ικανοποίησε αρκετά ο Ολυμπιακός!Αυτός ο ολυμπιακός  δεν ήταν ουτέ ο μισός απ' αυτόν που μπορούμε να δούμε στον αγωνιστικό χώρο. Αν παίξουμε έτσι και με την Μπορντό,τότε θα 'ναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και ας ξεχάσουμε καλύτερα τους 8!Αλλά εντάξει,από την άλλη ας σκεφτούμε ότι παίζαμε με μείον 2 βασικά στελέχη(Ντούντου & Μέλμπεργκ) σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Και συν αυτοίς χωρίς φιλάθλους στο πλευρό της αυτή η ομάδα, οι οποίοι φίλαθλοι εμψυχώνουν πάντα την ομάδα!

 Θέλω να πω ένα μπράβο στο πρόεδρο ο οποίος τάζοντας τηλεφωνικα, extra πριμ στους παικτες έδειξε πως για άλλη μια φορά είναι πολύ κοντά στην ομάδα!

 Επιπλέον ,ας πάμε στο περίγελο ο οποίος ηττήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ από την καβάλα. Η καβάλα αντιμετώπισε με ψυχη το βάζελο και δεν άνοιξε τα πόδια. Να σας υπενθυμίσω πως σε περίπτωση ήττας η Καβάλα θα κινδύνευε με υποβιβασμό.Αλλά όπως και να χει το θέμα είναι ότι γκέλαρε ο Λαγός.Πλέον, ο Βάζελος δεν είναι μονος του στη κορυφή αλλά έχει και μας μαζί του, αρκεί να πράξουμε το καθήκον μας στις 21 του Μάρτη!

Να γιορτάσω τον Άγιο Βαλεντίνο;

Δεν γιορτάζω τον Άγιο Βαλεντίνο όχι γιατί δεν είμαι ερωτευμένος.Πιστεύω πως ο καθένας είναι ερωτευμένος με κάποιο πρόσωπο από το αντίθετο φύλο άσχετα αν έχουν καταφέρει τιποτα ερωτικό με αυτό.Το θέμα είναι πως είναι ερωτευμένος.
Και επανέρχομαι στο θέμα:
Γιατί δεν γιορτάζω τον Άγιο Βαλεντίνο;
Είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός και δεν έχω καμιά σχέση με τους Ευρωπαίους καθολικούς,διότι ο Άγιος Βαλεντίνος υπάρχει μονο στη καθολική εκκλησία. Αντιθέτως, εμείς σαν Έλληνες έχουμε και τους δικούς μας Αγίους που μπορούν να θεωρηθούν "φίλοι των ερωτευμένων".

Ας δούμε πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,σε μία προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των νέων προς την ορθόδοξη πίστη, πρότεινε στους ερωτευμένους να γιορτάζουν την αγάπη τους την προηγούμενη του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου, που η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα & Πρισκίλλης.

Ο Ακύλας και η αγαπημένη του Πρισκίλλη ήταν σκηνοποιοί και ασπάστηκαν το χριστιανισμό, κατά πάσα πιθανότητα όταν κατέφυγαν από τη Ρώμη στην Κόρινθο τον 1ο αιώνα μ.Χ. για ν’ αποφύγουν τους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Εκεί γνώρισαν τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος μάλιστα τους μνημονεύει σε 3ς επιστολές του και τον ακολούθησαν στην Έφεσο ως συνοδοί.

Η παράδοση αναφέρει ότι ο Ακύλας έγινε Επίσκοπος Ηρακλείας και μαρτύρησε για την πίστη του μαζί με τη σύζυγό του, ενώ κατ’ άλλους ερευνητές κοιμήθηκαν ειρηνικά. Στη μνήμη αυτού του αγαπημένου μέχρι το θάνατο ζευγαριού πρότεινε ο μακαριστός Χριστόδουλος να γιορτάζουν την αγάπη τους οι ερωτευμένοι. 

Επιπρόσθετα,εσύ σαν ερωτευμένος μπορείς να γιορτάσεις και στις 3 Ιουλίου,ημέρα μνημης τους Αγίου Υακίνθου,φίλος των ερωτευμένων.Σας παραθέτω το βιο του:

Καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117). Ήταν άνθρωπος με εξαιρετική συμπεριφορά και διετέλεσε κουβικουλάριος του αυτοκράτορα. Διεκπεραίωνε τα καθήκοντα του μέσα στο παλάτι κατά * τον καλύτερο τρόπο. Ήταν προσεκτικός και Ι δε μολύνθηκε από τη χλιδή των ανακτόρων. Ή ψυχή του ολόκληρη ήταν δοσμένη στο Σωτήρα Χριστό. Γι' αυτό, όταν ό Τραϊανός διέταξε διωγμό κατά των χριστιανών, ό Υάκινθος δε δίστασε να ομολογήσει μπροστά στον αυτοκράτορα ότι είναι χριστιανός. Ό Τραϊανός εξεπλάγη και του είπε ότι είναι αχάριστος, για την εμπιστοσύνη και την υπόληψη πού του πρόσφερε το παλάτι. Τότε ό Υάκινθος με ψυχική άνεση απάντησε: "Αν ή ευγνωμοσύνη είναι αρετή, βασιλιά, ποια απολογία θα μπορέσω να δώσω αρνούμενος το Σωτήρα μου Χριστό, ό όποιος έχυσε για μένα το αίμα του, ό οποίος μου χάρισε την πίστη, την ελπίδα, την αγάπη, ό όποιος μου δίνει λιμάνι στις τρικυμίες της ψυχής, παρηγοριά στη θλίψη, ασφάλεια στα κύματα, θώρακα στις δοκιμασίες; Και ό οποίος μου επιφυλάσσει συμμετοχή αιώνια στη βασιλεία Του και τη δόξα;" Ό Τραϊανός, στενοχωρημένος από τα λόγια του Υακίνθου, διέταξε να τον φυλακίσουν χωρίς να του δίνουν καθόλου φαγητό, εκτός και αν ήθελε να φάει ειδωλόθυτα. Σαράντα μέρες πέρασε έτσι ό Υάκινθος, χωρίς να αγγίξει τα ειδωλόθυτα. Την 41η, όμως, παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο στις 3 Ιουλίου ημέρα που εορτάζεται και η μνήμη του.

Τέλος ,σαν Έλληνας που είσαι , μην ξεχνάς και τους αρχαίους Έλληνες που πίστευαν τον Έρωτα ως θεό, καρπό της παράνομης και γι’ αυτό παθιασμένης σχέσης της θεάς της ομορφιάς, Αφροδίτης με τον Άρη, το θεό του πολέμου. Τον αναπαριστούσαν μικρό και τρυφερό αλλά ταυτόχρονα τρομερό και καταστροφικό σαν τον πόλεμο πατέρα του. Η δε Αγάπη ήταν γι αυτούς ένα αίσθημα πιο βαθύ πιο ουσιαστικό και φυσικά πιο μακρύ στο χρόνο.


Κλείνοντας μην ξεχνάς πως όλα αυτό το σκηνικό με τη δηθεν εορτή του Αγίου Βαλεντινου μας την έχουν επιβάλει για 2 λόγους

  1. Να πλουτίσουν τα καταστήματα.Κάθε ερωτευμένος αυτές τις μέρες σαρώνει τα κοσμητοπωλεία και τα ανθοπωλεία.Μάλιστα αυτές τις μέρες οι τιμές είναι υπερβολικά τσουχτερές.Παρ' όλ' αυτά,εμείς πάμε και τους τα σκάμε χοντρα ενώ αυτοί εκμεταλεύονται τον έρωτα και την αγάπη μας
  2. Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουν τις δικές μας Ελληνορθόδοξες παραδόσεις και εορτές για τους ερωτευμένους