Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Οι Έλληνες αντιδρούν στην «κουλτούρα συμφιλίωσης»

Ο τουρκικός τύπος δείχνει «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» για την βεβήλωση της προτομής του Κεμάλ στην Κύπρο…Προ ημερών στην Κύπρο μας ένα περιστατικό στάθηκε αφορμή να διαμαρτυρηθούν κάποιοι τούρκοι για βίαιη συμπεριφορά Ελλήνων. Συγκεκριμένα στο «μεικτό» χωριό της Πύλας που βρίσκεται στην νεκρή ζώνη, άγνωστοι σοβάτισαν την προτομή του Κεμάλ ενώ προκάλεσαν και μικροζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα που ανήκουν σε τούρκους. Όλα αυτά σύμφωνα βέβαια με τις καταγγελίες των τούρκων. Το γεγονός έτυχε ευρείας προβολής από τα κυπριακά ΜΜΕ, ενώ η τουρκική πλευρά έκανε αναφορές στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι πίσω από τις επιθέσεις βρέθηκαν μέλη του Κινήματός μας…

Το ρεπορτάζ της εφημερίδος ΠΟΛΙΤΗΣ αναφέρει μεταξύ άλλων

Κτύπησαν νύχταΣτόχος των νυκτοβατών ήταν καταστήματα και αυτοκίνητο Τ/Κ αλλά και εθνικά σύμβολα στο τ/κ σχολείο στην Πύλα. Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, άγνωστοι λιθοβόλησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης τρία καταστήματα Τ/Κ (ένα από τα οποία είναι χρυσοχοείο) σπάζοντας τις τζαμαρίες τους. Την ίδια τύχη είχε και το πίσω τζάμι ενός αυτοκινήτου τ/κ ιδιοκτησίας. Όσον αφορά τώρα τις ζημιές που προκλήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι άγνωστοι δράστες πέταξαν γύψο πάνω σε προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια επιχείρησαν να κατεβάσουν αναρτημένη τουρκική σημαία που βρίσκεται στο προαύλιο (δίπλα στον ιστό βρέθηκε ξύλινη σκάλα).Με το πρώτο φως της ημέρας στην Πύλα κατέφθασε η αστυνομία της Δημοκρατίας, άνδρες των Η.Ε. και μέλη της “αστυνομίας” του ψευδοκράτους.Από τα κατεχόμενα από την πρώτα κιόλας στιγμή μεταδόθηκε πως πίσω από τα γεγονότα κρύβονται εθνικιστικοί ε/κ κύκλοι (έγιναν αναφορές στην Χρυσή Αυγή) χωρίς ωστόσο κανείς να επικαλεστεί οποιαδήποτε πληροφορία πέραν του ό,τι στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν τ/κ περιουσίες και σύμβολα.Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, Χριστάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι “διεξάγονται έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθεί τι ακριβώς έγινε στην Πύλα”.


Συστήνουν ψυχραιμίαΟ “πρωθυπουργός” Φερντί Σογιέρ χαρακτήρισε την επίθεση στο μικτό χωριό της Πύλας απαράδεκτη σημειώνοντας ότι στόχος των δραστών ήταν να επισκιαστεί η θετική ατμόσφαιρα προ των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία στους Τ/Κ και είπε ότι πίσω από τα γεγονότα κρύβονται ε/κ εθνικιστικοί κύκλοι που τον τελευταίο καιρό έχουν κλιμακώσει τις προκλητικές ενέργειές τους. Ο υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων της “προεδρίας” και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πύλας, Αχμέτ Μουράτογλου, σε σαφώς πιο ήπιους τόνους σημείωσε ότι δεν πρέπει να δοθεί πολιτική χροιά στο επεισόδιο μιλώντας για μεμονωμένο επεισόδιο. Από την πλευρά του ο “υπουργός” εξωτερικών, Τουργκάι Αβτζί, κάλεσε την ε/κ πλευρά να ανακαλύψει τους δράστες για να μην μείνουν ατιμώρητες οι προκλητικές τους ενέργειες. “Δεν είναι η πρώτη φορά που τ/κ περιουσίες γίνονται στόχος ε/κ φανατικών στοιχείων”, κατέληξε.


Κλίμα από τον ΤύποΦόβους για νέα παρόμοια περιστατικά εκφράζει μεγάλη μερίδα του τ/κ Τύπου με τα δημοσιεύματα να μιλούν για Ε/Κ προβοκάτορες δείχνοντας την Χρυσή Αυγή. Ο αρχισυντάκτης της “Κίμπρις”, Μπασαράν Ντουζγκιούν, χαρακτηρίζει αυτού του είδους τα γεγονότα ως πολύ σοβαρά. Υποστηρίζει ότι πίσω από τα αυτά κρύβεται η Χρυσή Αυγή και εύχεται αυτή τη φορά να υπάρξει επαρκής, όπως λέει, διερεύνηση από την αστυνομία. Η “Χαλκίν Σεσί” δημοσιεύει την είδηση υπό τον τίτλο “Συνεχίζονται οι ε/κ προκλήσεις στην Πύλα”, η “Βολκάν” υπό τον τίτλο “Ιδού η ενωμένη Κύπρος”, η “Ορτάμ” υπό τον τίτλο “Βρικολάκιασαν οι προβοκάτορες” και η “Γενί Ντουζέν” υπό τον τίτλο “Προβοκάτσια στην Πύλα”. Τέλος, η “Κιμπρισλί” κάνει λόγο για “το δράμα της Πύλας” σημειώνοντας ότι η καθημερινότητα της Πύλας κακώς παρουσιάζεται ως το ιδανικό μοντέλο συμβίωσης αφού και εκεί Ε/Κ και Τ/Κ κρατούν μεταξύ τους αποστάσεις.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει την παραμικρή ανάμειξη με το περιστατικό. Είναι δε προφανές ότι εν όψει των άμεσων διαπραγματεύσεων του κομμουνιστή Χριστόφια με τους τούρκους (που το Κόμμα Καρατζαφέρη εκτιμά ως «ελπιδοφόρες») στις 3 Σεπτεμβρίου, κάποιοι θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά ότι η «κουλτούρα συμφιλίωσης» δεν έχει χώρο εκεί όπου υπάρχουν νεκροί και εισβολείς… Η «μεικτή συμβίωση» Ελλήνων και τούρκων είναι καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία, όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά από την ίδια την πραγματικότητα που θέλει να παρακάμψει ο Χριστόφιας και οι σύντροφοί του. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καλεί τον Ελληνισμό της Κύπρου σε επαγρύπνηση και να μην υποχωρήσουν μπροστά σε ψευδοδιλλήματα που στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν την τουρκική ΚΑΤΟΧΗ. Όσο και αν μοχθεί η κυπριακή κυβέρνηση να επιβάλλει την «κουλτούρα συμφιλίωσης» μεταξύ των θυτών και των θυμάτων, οι Έλληνες οφείλουν να αποδυναμώσουν αυτήν την πολιτική της λήθης και της ντροπής!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στους πυροπαθείς της Ηλείας

Τους πυροπαθείς του Νομού Ηλείας από την περσινή πυρκαγιά επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, όπου τους μετέφερε
την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Κυπριακής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος αναχώρησε από την Ζάκυνθο το πρωί με προορισμό τον Πύργο, όπου εκεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των 44 θυμάτων του νομού Ηλείας, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα.

Στον Μητροπολιτικό Ναό βρέθηκε πλήθος πιστών, οι συγγενείς των θυμάτων, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος καθώς επίσης και η αρχές του τόπου.

Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός προς τον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας, μίλησε με θερμά λόγια και τον οποίο ευχαρίστησε για την ηθική και υλική συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου προς τους πυροπαθείς.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος αφού ανέφερε πως συμπάσχει με τον δοκιμασμένο λαό της Ηλείας, τόνισε πως «Ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος».

Επίσης να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει εγκρίνει κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού και ιερού ναού σε δύο χωριά, τα οποία πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Δήμο Ωλένης, όπου εκεί καταγράφηκε μεγάλη καταστροφή, με 16 χωρία να έχουν καεί από την πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε πως «Με τη βοήθεια και την επίσκεψη σας, Μακαριώτατε, μας δίνετε ελπίδα».

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε και άλλες περιοχές όπως την Αρχαία Πίσσα, όπου εκεί η Εκκλησία της Κύπρου θα χτίσει από την αρχή τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, «και αν χρειαστούν και άλλες δαπάνες θα τις καλύψει η Κυπριακή Εκκλησία» είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε ακόμη και την Αρχαία Ολυμπία όπου εκεί είχε καεί ο Κρόνιος Λόφος, τον κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αηδόνης ο οποίος περιέγραψε στον Αρχιεπίσκοπο με κάθε λεπτομέρεια την περσινή καταστροφή.
Τέλος ο κ. Αηδόνης ανέφερε στο κ. Χρυσόστομο πως «Σήμερα, στην περιοχή του νομού Ηλείας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, λόγω της καταστροφής των περιουσιών τους, λιμοκτονούν».

Είναι δίκαιο αυτό που γίνεται; Με μια λαβή νοκ άουτ;

Οι προκλήσεις από τους αθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες συνεχίζονται. Στην φωτογραφία διακρίνουμε μια αθλήτρια να κάνει περίεργη λαβή στην αντίπαλο της.

Δυο νέοι που τους "πήρε"... η άσφαλτος



"Έφυγαν 19 και 21 ετών απο τροχαίο και δεν είναι οι μόνοι. Οι 300 της Βουλής είναι ανύπαρκτοι, δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν να φεύγουν τα νέα παιδιά"

Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΤΟΥΣ....

Στην Άνδρο πιάνουν οι Τουρκικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί!

Χθες, σε βόλτα που έκανα εδώ στην Ανδρο όπου βρισκόμαστε για διακοπές, κατευθύνθηκα προς την Χώρα. Μένουμε στο Μπατσί και έτσι πήραμε το δρόμο που οδηγεί προς την νοτιοανατολική πλευρά, και τη Χώρα της Ανδρου. Φτάνοντας στη διασταύρωση προς το Κόρθι και στρίβοντας αριστερά, το ραδιόφωνο άρχισε να...έχει παράσιτα και να μην πιάνει σταθμούς από την Αθήνα , λόγω μη οπτικής επαφής. Αρχισα να ψάχνω στην μπάντα των FM για άλλους σταθμούς και Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!!! Από εκεί και πέρα μέχρι και την χώρα ο μόνος ελληνικός σταθμός που μπορείς να ακούσεις είναι ένας τοπικός το Ράδιο Φάρος! Οπου σταμάταγε "η βελόνα" άκουγες μόνο τούρκικους σταθμούς!!! Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Ανδρο που είναι 2 βήματα από την Αθήνα, δεν μπορείς να ακούσεις ελληνικό ραδιόφωνο. Για ψάχτε το λίγο το θέμα. Εμένα μου έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση..."

Μέχρι και σε δουλεμπορικό σκάφος μπήκε ο Βουλγαράκης...

Μας ενημερώνουν οτι ο Υπουργός μπήκε σε σκάφος που έχει κατασχεθεί από το Λιμενικό επειδή μετέφερε λαθρομετανάστες, για να λάβει μέρος στους αγώνες aegean regatta 2008 μαζί με το πλήρωμα που απαρτιζόταν από λιμενικούς. 'Εκανε και δηλώσεις μετά, βέβαια!, είπε οτι αν και το σκάφος προέρχεται από κατάσχεση το πλήρωμα τα πήγε πολύ καλά. Μετά έκανε και ο κυβερνήτης δήλωση για τον κ.Βουλγαράκη λέει: 42 χρόνια τρέχω σε αγώνες...πρώτη φορά είδα άνθρωπο να τραβάει τη μαϊστρα λές και είχε 3 ή 4 μποφόρ.Γειά σου Υπουργέ μου με τη μαϊστρα σου.

Ο ΤΣΕΪΝΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Τσέινι αναμένεται να επισκεφθεί τη Γεωργία μέσα στον επόμενο μήνα. Θα επισκεφθεί επίσης και άλλα γειτονικά κράτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν.
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αναρχικοί και εμπόριο ναρκωτικών


Τέλη Ιουλίου, λίγο πριν την έναρξη του μεγαλύτερου καλοκαιρινού φεστιβάλ ελληνικής μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Νεστώριο Καστοριάς, η Αστυνομία εισβάλει με οργανωμένη επιχείρηση σε σπίτια εμπόρων ναρκωτικών. Το "River Party" στο Νεστώριο, με 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας, συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι για camping, χιλιάδες νέους απ’ όλη την Ελλάδα στις συναυλίες του που κρατούν αρκετές ημέρες. Πρόκειται για ένα ξέφρενο party διαρκείας, το οποίο όμως λόγο του τεράστιου πλήθους και των συνθηκών που επικρατούν, γίνεται και ο παράδεισος των ναρκωτικών. Η Αστυνομία είναι αδύνατον να επέμβει, αλλά και αν επενέβαινε θα έπρεπε να συλλάβει εκατοντάδες κατασκηνωτές που ίσως έχουν κάνει χρήση. Φυσικά για απαγόρευση δεν τίθεται λόγος, καθώς το camping δεν είναι της Χρυσής Αυγής και δεν είναι επικίνδυνο για την νεολαία... Καθώς όμως οι καταγγελίες για την τεράστια διακίνηση ναρκωτικών πλήθαιναν, η Αστυνομία έδρασε εναντίον των εμπόρων, πριν ξεκινήσει το camping και οι συλλήψεις ήταν πολλές. Μεταξύ όμως των συλληφθέντων, βρέθηκαν και όλα σχεδόν τα μέλη του αναρχικού χώρου της πόλης της Καστοριάς (που δεν είναι και πολλά), οι οποίοι ήταν έτοιμοι να προωθήσουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε κατασκηνωτές. Από τα σπίτια τους, εκτός των ποσοτήτων ηρωίνης, συγκεντρώθηκαν και σχεδόν 70 χιλιάδες ευρώ, προερχόμενα από τη διακίνηση. Τσιμουδιά από όλα τα ΜΜΕ. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν τίποτα. Και οι πέντε συλληφθέντες αναρχικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αυλώνας Ιωαννίνων, Θήβας και Τρικάλων. Όμως το πάθος για... τα λεφτά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά και θα νικήσει.

Εξοργιστική απάντηση Μιλόσοσκι στην Ντόρα Μπακογιάννη

Στο συνηθισμένο προκλητικό ύφος
λητικό ύφος«Η δήλωση της κ. Μπακογιάννη επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί την εκκρεμότητα της ονομασίας ως μέρος του σεναρίου, από τη μία για να καλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς και από την άλλη για να κατηγορήσει τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ως υπεύθυνη για την αποτυχία εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας».

Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Ελληνίδας ομολόγου του, Ντόρας Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της γείτονος Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως ισχυρίστηκε, η Ελλάδα είναι αυτή που δεν είναι έτοιμη για την εξεύρεση συμβιβασμού στο θέμα της ονομασίας και όχι η ΠΓΔΜ, ενώ για την επαναφορά του κ. Γκρούεφσκι, προχθές, στη θέση περί «διπλής ονομασίας», ο κ.Μιλόσοσκι δήλωσε ότι η θέση αυτή «ανταποκρίνεται στην διαπραγματευτική θέση της χώρας, απέναντι στη θέση της Ελλάδας για ένα όνομα που θα ισχύει έναντι όλων».
AΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Άφησαν ελεύθερο τον φερόμενο παιδόφιλο στην Σκόπελο;

Είναι αλήθεια ότι ο φερόμενος(sic) παιδόφιλος στην Σκόπελο είναι ελεύθερος; Ναι ρε παιδιά κλείστε φυλακή κανέναν αθλητή και αφήστε έξω όσους καρτηγορούνται για παιδοφιλία. Αν έχετε στοιχεία ότι είναι πράγματι αυτός τότε γιατί δεν προφυλακίζεται; Το αδίκημα της παιδοφιλίας μέσω internet είναι πλημμέλημα; Για να καταλάβουμε δηλαδή τι γίνεται.Ολόκληρη επιχείρηση έκανε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και η επιτυχία έκανε τον γύρο του κόσμου και...τώρα ο παιδόφιλος είναι ελεύθερος; Κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Έχει βουίξει όλο το νησί και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε. Η παιδοφιλία είναι αρρώστια και δεν κόβεται έτσι εύκολα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ DALLAS ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ


Την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008, πέρασε από τα στενά του Βοσπόρου και το πλοίο Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη βάση της Σούδας και κατευθύνεται προς τη Γεωργία.Τις επόμενες μέρες αναμένεται και το USS Mount Whitney να περάσει από τα στενά προς τη Γεωργία.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ


Σύμφωνα με καταγγελίες της υπηρεσίας πληροφοριών της Ν. Οσσετίας, η Γεωργία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις σε απόσταση περίπου 70 χλμ από την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, σε μία ορεινή, δύσβατη περιοχή, όπου δεν υπάρχουν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις.. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι το βράδυ του Σαββάτου Γεωργιανοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον χωριών στα σύνορα της Ν. Οσσετίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απομακρυνθούν.
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στεφάνι στον Διονύσιο Σολωμό κατέθεσε ο Κύπρου

Ένα δάφνινο στεφάνι κατέθεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, στον ανδριάντα του εθνικού ποιητή
Διονύσιου Σολωμού.

Παρών στην τελετή κατάθεσης του στεφάνου ήταν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, οι Αρχές του νησιού και τα μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Να αναφερθεί πως η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων.

Τέλος ο Μακαριώτατος εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση και είπε ότι αισθάνεται εθνικά υπερήφανος. Εξήρε την φιλοπατρία και το ποιητικό έργο του Διονυσίου Σολωμού και τόνισε:
«Πρέπει όλοι μας να είμαστε ενωμένοι ως ένας άνθρωπος, γιατί, αν ανάμεσά μας υπάρχουν διχόνοιες και διαφορές, δεν μας αξίζει η ελευθερία».