Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στους πυροπαθείς της Ηλείας

Τους πυροπαθείς του Νομού Ηλείας από την περσινή πυρκαγιά επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, όπου τους μετέφερε
την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Κυπριακής Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος αναχώρησε από την Ζάκυνθο το πρωί με προορισμό τον Πύργο, όπου εκεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των 44 θυμάτων του νομού Ηλείας, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα.

Στον Μητροπολιτικό Ναό βρέθηκε πλήθος πιστών, οι συγγενείς των θυμάτων, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος καθώς επίσης και η αρχές του τόπου.

Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός προς τον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας, μίλησε με θερμά λόγια και τον οποίο ευχαρίστησε για την ηθική και υλική συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου προς τους πυροπαθείς.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος αφού ανέφερε πως συμπάσχει με τον δοκιμασμένο λαό της Ηλείας, τόνισε πως «Ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος».

Επίσης να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει εγκρίνει κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού και ιερού ναού σε δύο χωριά, τα οποία πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Δήμο Ωλένης, όπου εκεί καταγράφηκε μεγάλη καταστροφή, με 16 χωρία να έχουν καεί από την πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε πως «Με τη βοήθεια και την επίσκεψη σας, Μακαριώτατε, μας δίνετε ελπίδα».

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε και άλλες περιοχές όπως την Αρχαία Πίσσα, όπου εκεί η Εκκλησία της Κύπρου θα χτίσει από την αρχή τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, «και αν χρειαστούν και άλλες δαπάνες θα τις καλύψει η Κυπριακή Εκκλησία» είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε ακόμη και την Αρχαία Ολυμπία όπου εκεί είχε καεί ο Κρόνιος Λόφος, τον κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αηδόνης ο οποίος περιέγραψε στον Αρχιεπίσκοπο με κάθε λεπτομέρεια την περσινή καταστροφή.
Τέλος ο κ. Αηδόνης ανέφερε στο κ. Χρυσόστομο πως «Σήμερα, στην περιοχή του νομού Ηλείας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, λόγω της καταστροφής των περιουσιών τους, λιμοκτονούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: