Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αντιδράσεις φέρνει στην Ιταλία η απαγόρευση των σταυρών στις σχολικές αίθουσες

Κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες στράφηκε η ιταλίδα υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa.
Η Ιταλιδα υπουργός Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι Η Ιταλιδα υπουργός Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη του θρησκευτικού συμβόλου του σταυρού μέσα στις σχολικές αίθουσες κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού, Μαριαστέλα Τζελμίνι.
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της, «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόλληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας». Ενώ πρόσθεσε πως «Η ιστορία της Ιταλίας εκφράζεται και μέσα από σύμβολα. Με το να τα καταργούμε καταργούμε ένα μέρος του εαυτού μας. Στην χώρα μας κανείς δεν θέλει να επιβάλει την καθολική θρησκεία ».
Τέλος παρέμεινε σε επιθετικό τόνο λέγοντας πως «κανένας και πολύ λιγότερο ένα ευρωπαϊκό, ιδεολογικό δικαστήριο δεν θα καταφέρει να καταργήσει την ταυτότητά μας. Το Σύνταγμά μας, άλλωστε, αναγνωρίζει, και δίκαια, μία ιδιαίτερη αξία στην καθολική θρησκεία».

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ

  Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να μας περάσει τον αντιχριστιανισμό.Δυστυχώς αυτή είναι η γυμνή αλήθεια και ευτυχώς για εσάς αγαπητοί μου φίλοι την γνωρίζετε(τουλάχιστον οι περισσότεροι από σας που διαβάζετε τον ΦΩΤΕΙΝΟ ΝΟΥ).Σε αυτή την ζωή: ή με τον ΧΡΙΣΤΟ θα είσαι ή με τον ΔΙΑΟΛΟ.ενδίαμεση λύση δεν υπάρχει!
  Τωρα με την αφαίρεση των σταυρών καταλαβαίνετε τι συμβαίνει και νομίζω πως δεν χρειάζεται να συνεχίσω περισσότερο.Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο και σε λίγο έρχονται και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: