Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Νομικό δικαίωμα στη Φινλανδία η ευρυζωνική σύνδεση

http://www.50cents.gr/w3/images/stories/internet.jpg

Από την 1η Ιουλίου κάθε Φινλανδός θα έχει πρόσβαση σε 1 Mbps ευρυζωνικής σύνδεσης. Στόχος είναι έως το 2015 όλοι να διαθέτουν σύνδεση 100 Mbps.

Όλες οι φινλανδικές εταιρείες τηλεφωνίας και internet από σήμερα υποχρεούνται να "συνδέσουν" όλα τα σπίτια με τον ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να έχουν σύνδεση τουλάχιστον 1 Mbps.

Η υπουργός Επικοινωνιών της Φινλανδίας, Σούβι Λίνντεν, δήλωσε στο BBC πως "η φινλανδική κυβέρνηση θεωρεί το ρόλο του internet μέρος της καθημερινής ζωής. Δεν ωφελεί μόνο για τη ψυχαγωγία μας. Η Φινλανδία έχει εργαστεί σκληρά προκειμένου να αναπτύξει μια κοινωνία πληροφόρησης, αλλά πριν από δύο χρόνια συνειδητοποιήσαμε πως δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο internet".

Εκτιμάται ότι το 96% του πληθυσμού είναι ήδη "online", ενώ 4.000 σπίτια μόνο χρειάζεται να συνδεθούν ώστε να εμπίπτουν στο νέο νόμο.

Στη Μ. Βρετανία, εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα παράσχει σύνδεση τουλάχιστον 2 Mbps σε όλα τα νοικοκυριά έως το 2012, αλλά δεν υπήρξε η πρόθεση να αποτελέσει νομικό δικαίωμα κάθε Βρετανού πολίτη.

Πηγη: καθημερινη

Δεν υπάρχουν σχόλια: