Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Aναρχικοί επιτέθηκαν περιπολικό στα Εξάρχεια

«Θερμό» επεισόδιο, με πρωταγωνιστές ομάδα αντιεξουσιαστών και περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και κρατώντας πέτρες και καδρόνια, επιτέθηκαν στο όχημα του Α.Τ. Εξαρχείων που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή και αφού έσπασαν τα τζάμια, στη συνέχεια προσπάθησαν να επιτεθούν και στους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στο όχημα.

Ολα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις δύο και μισή. Οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, επιβιβάστηκαν στο περιπολικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν περιπολία στην «κόκκινη ζώνη» των Εξαρχείων. Ξαφνικά και ενώ το όχημα βρισκόταν εγκλωβισμένο στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Λόντου λόγω μποτιλιαρίσματος, οι δύο αστυνομικοί βλέπουν ομάδα περίπου 15 ατόμων, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, να πετάγονται από το στενό της Λόντου και να έρχονται καταπάνω τους με άγριες διαθέσεις.

Κρατώντας πέτρες και καδρόνια, οι άγνωστοι πετούν αρχικά ένα τούβλο στο παράθυρο του συνοδηγού και σπάνε τα τζάμια. Από τα θραύσματα τραυματίζεται ελαφρά στο χέρι ο αστυνομικός. Ομως δεν σταματούν εκεί. Σκαρφαλώνουν πάνω στο όχημα και με τα καδρόνια χτυπούν με λύσσα την οροφή. Οι δύο αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να σωθούν, βγαίνουν έξω από τη θέση του οδηγού (η πόρτα του συνοδηγού είχε μπλοκάρει) και ο ένας από αυτούς πετά μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα οι άγνωστοι νεαροί να τραπούν σε φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: