Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Για ακροδεξιό κόμμα που δεν εμφανίζουν στις μετρήσεις μίλησε υφυπουργός

Ποιό είναι το “άλλο” κόμμα;

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, ο υφυπουργός παιδείας κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε την απορία γιατί ενώ εμφανίζεται ποσοστό ενός αγνώστου αριστερού κόμματος όπως είναι οι οικολόγοι δεν εμφανίζεται και το ποσοστό κόμματος ευρισκόμενου στην άκρα δεξιά! Τι γνωρίζει ο υφυπουργός κ. Λυκουρέντζος, το οποίο δεν παρουσιάζουν στις δημοσκοπήσεις τα ΜΜΕ;

Σημειώνεται ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ένα «άλλο» κόμμα με ποσοστά γύρω στο 3%. Ποιο ή ποια είναι αυτά; Ας σημειωθεί ότι την συντριπτική πλειοψηφία των σχηματισμών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την έχει απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι κρύβουν λοιπόν και αυτό είναι προφανές.


Κατά τα άλλα την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην παρούσα συγκυρία, με το ΠΑΣΟΚ να παίρνει το προβάδισμα, καθώς και το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει και νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1%, το ΠΑΣΟΚ 27,9%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3%, ο ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%. Τα ποσοστά αυτά δεν είναι ικανά να δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει το προβάδισμα. Πρόσφατο γκάλοπ της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1 έδινε προβάδισμα 2,2% στο ΠΑΣΟΚ.


Ακόμη σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του alter τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στην πολιτική έχουν ως εξής: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ 38,1%, ΟΡΓΗ 36,4% ΑΠΟΔΟΧΗ 13,9%, ΕΚΤΙΜΗΣΗ 7,2%. Ένα ποσοστό λοιπόν 36,4% είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ από την πολιτική και τους πολιτικούς και συμπτωματικά το ίδιο σχεδόν ποσοστό πιστεύει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους πολιτικούς στο μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς.


Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε κατά της διαφθοράς, το 28,4% απαντά τον Κ. Καραμανλή, το 32,2% τον Γ. Παπανδρέου και το 35,2% απαντά «Κανέναν». Στο αντίστοιχο ερώτημα για την οικονομία το 35,1% απαντά τον Κ. Καραμανλή, το 34,2% τον Γ. Παπανδρέου και το 29,6% απαντά «Κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: