Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Επιχείρηση με συλλήψεις κατά της ΕΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν επτά συλλήψεις, ενώ η ισπανική τηλεόραση μετέδωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι καταζητούμενο μέλος της οργάνωσης

Ευρεία επιχείρηση κατά της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ εξαπέλυσε η ισπανική εθνοφυλακή στην περιοχή γύρω από το Μπιλμπάο, προχωρώντας παράλληλα σε συλλήψεις και στη διάλυση ενός πυρήνα της οργάνωσης, αυτόν της Μπισκάγια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 03.00 τοπική ώρα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, οι ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επτά συλλήψεις, ενώ η ισπανική τηλεόραση μετέδωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ένα καταζητούμενο μέλος της ETA ο Αρκάιτζ Γκοϊκοετσέα.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι άγνωστοι στην αστυνομία συνεργαζόμενοι με την οργάνωση που ζούσαν μια κανονική ζωή.

Η τελευταία επίθεση της ETA πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με την έκρηξη βομβών σε πλαζ τις περιοχής της Καντάβριας και είχε ως στόχο την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας.
Ο πυρήνας της Μπισκάγια θεωρείται ο πιο δραστήριος της οργάνωσης και ευθύνεται για τις περισσότερες επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό άρθρο ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: