Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

"Η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της"

Απόδειξη ότι η νέα σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλες τις διεθνείς της υποχρεώσεις, χαρακτήρισε τη σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς.


Με τη σύλληψη του Κάρατζιτς έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση", αναφέρεται σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σουτάνοβατς.

"Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί πλέον ότι η κυβέρνηση θα επιλύσει, χωρίς συμβιβασμούς, τα προβλήματα που έχει κληρονομήσει" σημειώνεται.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους άλλους δύο καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς, να παραδοθούν οικειοθελώς "καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον του κράτους, αλλά και για το δικό τους συμφέρον".

Ο κ. Σουτάνοβατς συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτυχία αυτού του μεγάλου και σημαντικού, όπως τόνισε, κρατικού καθήκοντος, παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο της Χάγης απέτυχε να αποδείξει, με πρόσφατες κρίσεις του, ότι συμπεριφέρεται ισότιμα και δίκαια απέναντι σε όλα τα διαπραχθέντα εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: