Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Αμερικανική στήριξη στο Κόσσοβο


Η Ουάσιγκτον θα στηρίξει ένα σταθερό Κόσσοβο, που σέβεται το σχέδιο Αχτισάαρι, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα. Οι Ηνωμένες

Πολιτείες θα στηρίξουν ένα Κόσσοβο που δείχνει φροντίδα για τις μειονότητες, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του σερβικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Β92, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπους δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τη σταθερότητα στην περιοχή του Κοσσόβου.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την αφοσίωσή σας στην εφαρμογή του σχεδίου Αχτισάαρι, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα των μειονοτήτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να πείσουν εκείνα τα έθνη που δεν έχουν αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Κόσσοβο να το κάνουν το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οικονομικά θέματα και ζητήματα εκπαιδευτικής φύσεως, καθώς και οι ευρωατλαντικές επιδιώξεις της Σερβίας, τις οποίες στηρίζουν, όπως είπε, οι ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Κοσσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου, ευχαρίστησε τον κ. Μπους για ό,τι έχει κάνει η Ουάσιγκτον για το Κόσσοβο, ενώ ο κ. Θάτσι είπε ότι το Κόσσοβο θα είναι για πάντα υπόχρεο στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: