Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Η ανοικτή, πια, αναμέτρηση μεταξύ των ισλαμιστών του Ερντογάν από τη μια και του βαθέως κράτους - στρατιωτικών, από την άλλη, οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.«Περίπατο» φαίνεται ότι έχει πάει και το θερινό μορατόριουμ στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα για άλλη μία φορά σε περίοδο εσωτερικής κρίσεως προβαίνει σε μπαράζ παραβιάσεων του FΙR Αθηνών και του Ελληνικού εναέριου χώρου, δείχνοντας ότι το καλό κλίμα που επιμένει να προβάλλει η Αθήνα αποτελεί ευσεβή πόθο και όχι πραγματικότητα. Πέραν αυτών η Άγκυρα με τις ενέργειές της αυτές αμφισβητεί ευθέως και τον εναέριο χώρο μας.

Χθες λοιπόν σημειώθηκαν σκληρές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Συνολικά 16 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη (τέσσερα εκ των οποίων οπλισμένα) σε δύο σχηματισμούς μάχης πέταξαν πάνω από το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένως, σημειώθηκαν δύο παραβιάσεις του FΙR Αθηνών και 11 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και δύο εμπλοκές. Και όχι μόνο αυτό. Τέσσερα τουρκικά F-4 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, δύο εκ των οποίων σε ύψος περίπου 250 μέτρων. Σε ανάλογο ύψος πέταξαν δύο τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αγαθονήσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση των δυο σχηματισμών υποδηλώνει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε άσκηση βομβαρδισμού ενώ τα οπλισμένα F-16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά και αναχαιτίστηκαν μεταξύ Σάμου και Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από ελληνικά νησιά και η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια του θερινού μορατόριουμ στο Αιγαίο η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει τόσο αυξημένη δραστηριότητα. Ο εφετινός Ιούλιος στο Αιγαίο είναι «καυτός». Σε σχέση με το 2007, οι είσοδοι τουρκικών αεροσκαφών στο FΙR Αθηνών έχουν υπερδιπλασιαστεί και οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αυξήθηκαν σημαντικά. Το ίδιο συμβαίνει με τα οπλισμένα αεροσκάφη, άρα και τις εμπλοκές. Συγκεκριμένως, ενώ πέρυσι τον Ιούλιο είχαν σημειωθεί 62 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μόλις μία υπερπτήση, εφέτος οι παραβιάσεις έχουν ανέλθει σε 78 ενώ οι εμπλοκές έχουν αυξηθεί σε ποσοστό περίπου 200%. Επιπλέον, μόνο ως τις 23 Ιουλίου τα τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν παράνομα στο FΙR Αθηνών έφθασαν τα 182.Δι’ αυτού του τρόπου οι Τούρκοι επιτυγχάνουν πολλά υπέρ τους.

  • Πρώτον, αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
  • Δεύτερον, εκπαιδεύονται ακριβώς στο πεδίο της μάχης όπου θα ενεργήσουν.
  • Τρίτον, καταπονούν την Ελληνική αεροπορία η οποία φυσικά είναι μικρότερη σε μέγεθος.
  • Τέταρτον, παγιδεύουν, εντοπίζουν και εκπαιδεύονται πώς να καταστρέψουν την αντιαεροπορική άμυνα της Ελλάδος.
  • Πέμπτον, γνωρίζουν πλέον επακριβώς τους τρόπους αντιδράσεως της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Κατά τα άλλα οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν στο ξύλινο ομοίωμα της παλαιάς «Αργούς» να περάσει από τα Δαρδανέλια για λόγους σοβινιστικούς, ενώ το ημέτερον κράτος δεν τολμά να θέσει φραγμόν στην «εισβολή» Τούρκων βουλευτών στην Θράκη μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ blog ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: