Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Οι Έλληνες αμέλησαν τη μεσογειακή διατροφή και έγιναν πρωταθλητές στην παχυσαρκία

Πρωταθλητές Ευρώπης στην παχυσαρκία αναδεικνύονται για μία ακόμη φορά οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FΑΟ). Τρεις στους τέσσερις μας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, καθώς η μεσογειακή διατροφή φαίνεται να αποτελεί παρελθόν.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς ο δείκτης μάζας σώματος του Έλληνα έχει αυξηθεί σε ποσοστό 30% σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1960.

Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες η ποσότητα άλατος και ζάχαρης που αντιστοιχεί σε κάθε Έλληνα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο διατροφικό μοντέλο που ακολουθείται, ειδικά στους νέους και στα σχολικά κυλικεία.

Όσον αφορά τα λιπαρά, τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα, καθώς αν και η διαθέσιμη προς κατανάλωση ποσότητα ήδη από τη δεκαετία του 1960 κινούταν σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς, πλέον η Ελλάδα παρέδωσε τα «πρωτεία» της στους Ιταλούς και στους Ισπανούς.

Στα θετικά στοιχεία το γεγονός ότι εδώ και 40 χρόνια στους Έλληνες αντιστοιχούν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά από οποιονδήποτε άλλον λαό της Ευρώπης, και μάλιστα οι διαθέσιμες προς κατανάλωση ποσότητες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Tέλος, σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο αυτό παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων.
Έλεος δηλαδή!!!!!!!!.Το μόνο που μας νοιάζει είναι καταναλωτισμός. Έχουν καταφέρει οι Σιωνιστές να μας ρίξουν στον υπερκαταναλωτισμό.Πόσο ευκολα θα το πάρουν στο χεράκι και στο κεφάλι μερικοί κοιλιόδουλοι.
ΝΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: