Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κατ’ αρχήν ας ξεκινήσουμε με τον όρο εθνικισμός και όχι εθνική ταυτότητα. Εθνική ταυτότητα έχουμε όλοι, είμαστε Έλληνες, αυτό λέμε, αυτό γράφει η ταυτότητά μας. Πόσο Έλληνες όμως νιώθουμε μέσα μας; Πόσο περήφανοι ή πόσο απογοητευμένοι αισθανόμαστε με όλα αυτά που διαδραματίζονται εδώ και χρόνια στη χώρα μας; Και δω είναι που ειπησέρχεται και ο όρος εθνικισμός. Η αγάπη και το ενδιαφέρον ή η στεναχώρια και ο προβληματισμός όλα για το καλό της πατρίδας και προς το καλό της πατρίδας αποκλειστικά και μόνο. Ο όρος αυτός όμως πλέον είναι τόσο παρεξηγήσιμος που καταντάει για μερικούς σχεδόν βλασφημία το γεγονός του ν’ αποκαλέσεις τον εαυτό σου Έλληνα πατριώτη. Σε μια εποχή όπου όλα απομυθοποιούνται ακόμα και οι εθνικές συνειδήσεις, τα εθνικά ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις και οι αξίες, όπου το εθνικό αίσθημα απαλλοτροιώνεται μέσω των πολιτικών συμφερόντων. Η πατρίδα ξεπουλιέται αβασάνιστα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης εξωραίζοντας κοντόφθαλμα την ταπείνωσή της με την συρρίκνωση των συνόρων, την άβουλη υποταγή στα επίβουλα ξένα συμφέροντα και ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας, στέκοντας σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από το πολύπαθο εργατικό δυναμικό και σφίγγοντας σαν βρόγχος τον υγιή εθνικό κοινωνικό ιστό της χώρας.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι αποτελεί μέγιστη ανάγκη και απαρρέγκλιτη υποχρέωση η αφύπνιση και η επιβολή για αγώνα του κάθε Έλληνα εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει τον άκρατο και σκοτεινό διεθνισμό να ισοπεδώσει κάθε έννοια εθνικού γίγνεσθαι με παρεμβατικές μεγαλοστομίες απολυταρχικού χαρακτήρα και να σβήσει χιλιάδες χρόνια αιματοβαμμένης ιστορίας κι ενός μεγαλειώδους πολιτισμού που για αιώνες υπήρξε ο άσβεστος και λαμπρογενής φάρος πνεύματος και αέναης σοφίας.
Κάτω λοιπόν από τη σκιά εκείνου του φωτεινού παρελθόντος, με οδηγό την αγνή και ασυμβίβαστη πίστη και περηφάνεια για το Έθνος μας και με στόχο την διακήρυξη των αναφαίρετων δικαιωμάτων των Ελλήνων για την εργασία, την εθνική τους συνείδηση και την αυτόφωτη και άσπιλη καθαρότητα της ιστορίας τους, συγκροτήσαμε έναν ανένταχτο πυρήνα εθνικιστών με έδρα μας το νομό Λάρισας (Α.Π.Ε.Λ.) ευελπιστόντας στο να καταφέρουμε να θεμελιώσουμε ένα υγιές αλλά στιβαρό λιθαράκι στο κραταιό οικοδόμημα του Ελληνικού Εθνικισμού.

σταλθηκε με email από την ΑΠΕΛ
http://www.apellash.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: