Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της χερσονήσου του Αγίου Όρους και της νήσου Ίμβρου βορείως της Λήμνου (όπως βλέπετε στον χάρτη δίπλα) είναι προφανές ότι είναι μία περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας, αφού ελέγχει απόλυτα τα στενά των Δαρδανελίων.

Ενώ όμως οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, όσο και της Ν.Δ. σήμερα μιλούν για κάποια ανύπαρκτη ελληνοτουρκική «φιλία», η Άγκυρα με τις ευλογίες των αμερικανών καταργεί στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο! Πράγμα βεβαίως που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν η Ελλάς όπως είχε δικαίωμα είχε επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια… Για να μη νομίζετε ότι αυτά τα λέμε εμείς οι «κακοί» εθνικιστές, διαβάστε το παρακάτω κείμενο εγκρίτου δημοσιογράφου:
«20/09/2008, ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΓΙΛΜΑΖ, Κατοχή στο Βόρειο Αιγαίο, Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ:

Η Τουρκία κατ’ εξακολούθηση και σκοπίμως παραβιάζει το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, περιφρονώντας κάθε ελληνική αντίδραση και εκμεταλλεύεται πλήρως τα κενά του με αποτέλεσμα το Μνημόνιο κατά την περίοδο της ισχύος του να περιορίζει μόνον την ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα: Από το 2002 μέχρι και σήμερα, η Άγκυρα συστηματικώς δεσμεύει με τρίμηνες ασκήσεις της (αεροναυτική άσκηση TASMO με πυρά) τέσσερις φορές τον χρόνο -δηλαδή ολόκληρο το έτος- την περιοχή μεταξύ Χαλκιδικής - Θάσου - Σαμοθράκης - Λήμνου, που περιλαμβάνει διεθνή εναέριο χώρο αλλά και εθνικό εναέριο χώρο, τον οποίο παραβιάζει καθημερινώς (σ.σ. η παρούσα άσκηση στην περιοχή λήγει στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη εξαγγελθεί… η επόμενη μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2008). Οι τουρκικές αρχές γράφουν συστηματικώς στα παλιά τους τα παπούτσια τις σχετικές απορριπτικές ΝΟΤΑΜ που εκδίδει η ΥΠΑ, με την προκλητική επισήμανση ότι η σχετική τουρκική ΝΟΤΑΜ βρίσκεται πάντα σε ισχύ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η συγκεκριμένη περιοχή στο Βόρειο Αιγαίο βρίσκεται κατ’ ουσία 12 μήνες τον χρόνο «υπό τουρκική κατοχή» (με πλήρη παράλυση οποιασδήποτε αεροπορικής σύνδεσης π.χ. της Λήμνου με την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της δεσμευμένης περιοχής) και τελεί υπό καθεστώς σχεδόν τουρκικής χρησικτησίας…»

Υ.Γ. Από την άλλη πλευρά ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι υποδαυλίζει θέματα μειονοτήτων σε Μακεδονία και Θράκη, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες εναντίον του περιφρονώντας τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Έτσι λοιπόν, η αμερικανική προξενική κατοικία της Θεσσαλονίκης άνοιξε για προσκεκλημένους με αφορμή το ιχτάρ: Με ένα ποτήρι κρασί και μία πρόποση ιδιαίτερα ζεστή, ο Αμερικανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Χόϊτ Μπράϊαν Γι δεξιώθηκε στην κατοικία του ομολόγους του προξένους βαλκανικών χωρών Σκοπίων, Αλβανίας, εκπροσώπους θρησκευτικών δογμάτων Ισλαμισμού (τους παράνομους ψευτομουφτήδες…) και Ιουδαϊσμού. Είχαν προσκληθεί και της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά δεν ανταποκρίθηκαν…
Τα συμπεράσματα δικά σας…

χρυσή αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: