Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα στήριξη από ΛΑ.Ο.Σ. και Καρατζαφέρη στον Χριστόφια, τον οποίο επίσης στηρίζουν Τσίπρας και Τζωρτζ. «εθνικιστές» συγχαρητήρια και εις ανώτερα

ΣΤΟΧΟΣ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008: «ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΞΕΚΙΝΑ… ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974. ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η… ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΑ

Την ομόφωνη στήριξη του συνόλου της ελληνικής ηγεσίας προς τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια για τη νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού μετέφερε η υπουργός Εξωτερικών Μπακογιάννη στον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της ουσιαστικής φάσης των διαπραγματεύσεων του κ. Χριστόφια με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η Μπακογιάννη επανέλαβε τα χαρακτηριστικά μιας λύσης στο πλαίσιο μιας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας… Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επίσης εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στον Δ.Χριστόφια. Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην προσπάθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε με τον Μάρκο Κυπριανού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«…Υποχρεούμεθα όλοι να στηρίξουμε τον πρόεδρο Χριστόφια, την πρωτοβουλία του, τις ενέργειές του, την μέθοδο την οποία επέλεξε. Θέλω να ελπίζουμε στα καλύτερα αν και δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή. Βρισκόμαστε στο πλευρό της Κυπριακής Κυβέρνησης».
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ: Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής “Σαμπάχ”, η τακτική που διαμορφώθηκε στις συνομιλίες Γκιούλ - Ερντογάν - Ταλάτ προβλέπει:
1. Η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να είναι αυτή που θα εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.2. Θα δοθεί βάρος στο συνταγματικό και μόνο εάν ικανοποιηθούν, θα συζητήσουν το εδαφικό.3. Θα εμμείνουν στις τουρκικές εγγυήσεις.4. Θα επιδιώξουν ολοκλήρωση της διαδικασίας σε δέκα μήνες και δημοψήφισμα ως τον Αύγουστο του 2009.5. θα αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια από την ελληνοκυπριακή πλευρά για διασύνδεση των συζητήσεων με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.6. Θα χρησιμοποιηθεί το παράδειγμα του Κοσόβου, Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας.7. Θα υπάρξει αντίδραση σε έρευνες της Λευκωσίας για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της νοτίου Κύπρου και θα σταλεί και ναυτική δύναμη στην περιοχή.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΧΤΕΣ
http://foteinosnous.blogspot.com/2008/09/blog-post_5563.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: