Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Τσεχία: Εγκρίθηκε η συμφωνία για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε σήμερα τη στρατιωτική συμφωνία (SOFA) για την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων εν όψει της μελλοντικής εγκατάστασης αντιπυραυλικής βάσης στο τσεχικό έδαφος, ανακοίνωσε η υπουργός Αμυνας Βλάστα Παρκάνοβα.

«Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο 43 σελίδων. Η τσεχική πλευρά έχει επιβάλει πολλές από τις διεκδικήσεις της», δήλωσε η υπουργός μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η συμφωνία αυτή είναι το τελευταίο θέμα που εκκρεμούσε προκειμένου να υποβληθεί στο κοινοβούλιο το σχέδιο ανάπτυξης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στο τσεχικό έδαφος, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλισθεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την έγκρισή του.

Η Τσεχία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν τον Ιούλιο μία πρώτη διμερή διπλωματική συμφωνία για την εγκατάσταση στο τσεχικό έδαφος, αυτού του ισχυρού ραντάρ, το οποίο θα συμπληρωθεί με την εγκατάσταση στην Πολωνία δέκα συστημάτων αναχαίτισης, ικανών να καταστρέψουν εν πτήσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Από ότι φαινεται ξεχασαν ότι στον πουτιν Πουτινιές δεν περνάνε έτσι.Με την τεχνολογία που έχει η Ρωσία ο Βλαδίμηρος με ένα κουμπι τα ανατινάζει όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: