Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Συνάντηση Καραμανλή με πρωθυπουργό Ισλανδίας

Τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έμφαση στη γεωθερμία εξέτασαν ο πρωθυπουργός με τον Ισλανδο ομόλογό του, τον οποίο ο κ. Καραμανλης ευχαρίστησε για την υποστήριξή του στο θέμα των Σκοπίων
Στο καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας -Ισλανδίας αναφέρθηκαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κώστας Καραμανλής και Χάαρντε Γκέιλ, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και άριστη συνεργασία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην οικονομία, στις επενδύσεις και στον τουρισμό. Ανέφερε ότι η Ισλανδία έχει πολλά ενεργειακά αποθέματα και είναι πρωτοπόρος στην γνώση για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων. Οι δυο πρωθυπουργοί μίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη γεωθερμία.

Στη συνάντησή τους οι δυο πρωθυπουργοί συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, στις εξελίξεις στη Γεωργία και τα δυτικά Βαλκάνια. Τέλος, ο Κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον Ισλανδό ομόλογό του για την υποστήριξη που έχει παράσχει στη χώρα μας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας ανέφερε ότι στις σχέσεις των δύο χωρών δεν υπάρχουν προβλήματα, αντίθετα υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν. Σημείωσε ότι ήταν σημαντική για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων η συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και ζήτησε από τη χώρα μας την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Ισλανδίας να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: