Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Έρχεται και η καύση των νεκρών και φέρνει τον πόλεμο των μητροπολιτών

Δεν υπάρχουν πλέον
άλλα διαθέσιμα οικόπεδα;

Στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι χώροι δημιουργίας κέντρων αποτέφρωσης, καθώς επίσης οι όροι και οι προϋποθέσεις αποτέφρωσης.

Το δικαίωμα αυτό δίνεται αποκλειστικά σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και μόνο εντός της διοικητικής τους περιφέρειας.
Ο νεκρός θα πρέπει να έχει συμφωνήσει από πριν για την καύση του ή εάν δεν το έχει κάνει το συγγενικό του περιβάλλον μέχρι τετάρτου βαθμού θα παίρνει την απόφαση.

Ο νόμος στο σημείο αυτό γίνεται ιδιαίτερα σκληρός, γιατί αφήνει έξω τους στενότατους συγγενείς 14ου και 15ου βαθμού.

Μας το λένε δηλαδή, πως, σας έχουμε για κάψιμο, πάρτε το χαμπάρι. Θα πετάμε τις στάχτες σας σε κήπους για λίπασμα ή στο νερό, μακριά από τις ακτές μην τυχόν και μολυνθεί κάποιος ζωντανός!!!

Ο νόμος είναι νόμος, και θα περιμένουμε αναγκαστικά να ψηφιστεί, για να τον «δούμε» στην πράξη. Και μάλλον είναι νόμος που επεβλήθη από την ανυπαρξία κοιμητηρίων. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να βρεθούν νεκροταφεία!!! Οπότε, εκεί που θα πετούσαν τους νεκρούς στα ποτάμια, αποφάσισαν να τους πετάνε σε θάλασσες και κήπους, αλλά σε συσκευασία σκόνης!!!

Τι έχει να πει όμως η Εκκλησία της Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα;
Τι έχει να πει ο αρχιεπίσκοπός μας κ. Ιερώνυμος;
Μήπως το «δεξί του χέρι» ο Ζακύνθου Χρυσόστομος έχει να δηλώσει κάτι;
Ή μήπως αποτελεί πολιτικό θέμα η καύση των νεκρών οπότε δεν μπορούν να πούνε τίποτε, επειδή η εκκλησία δεν μπλέκεται με την πολιτική;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πιστεύω πως δεν θα πούνε τίποτε ουσιαστικό, παρά μόνο θα ψελλίσουν μερικές ασυναρτησίες για να δικαιολογήσουν και την ύπαρξή τους. Ασχέτως τι λέει η θρησκεία που πρεσβεύουν (αν και αυτό είναι θέμα για πολύ μεγάλη συζήτηση) θα πρέπει να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν την στάση που πρόκειται να δώσει η Ορθόδοξη Εκκλησία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Φτάνει πια αυτή η «ανυπαρξία» και η τάση εξαφάνισης και εξαΰλωσης, από τους θρησκευτικούς ταγούς του τόπου.

Πέρα όμως από αυτά, κάποιοι μητροπολίτες είναι απολύτως βέβαιο πως θα "πάρουν τον λόγο" και θα "ανάψουν τα αίματα". Ο πόλεμος των μητροπολιτών προ των πυλών λοιπόν και... ο Θεός ας βάλει το χέρι του!!!

Η ώρα για τα δύσκολα έφτασε! Και όπως λέει ο σοφός λαός «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»!!!
www.kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: