Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

Ο στρατός του Πακιστάν εκτόξευσε βολές εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων, που είχαν περάσει στον εναέριο χώρο του Πακιστάν, αναγκάζοντάς τα να γυρίσουν πίσω στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες Πακιστανών αξιωματούχων. Το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008, κοντά στο χωριό Ανγκουράντα και είναι αποτέλεσμα της οργής των κατοίκων της περιοχής, μετά το αεροπορικό αμερικανικό χτύπημα πριν λίγες μέρες που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν γυναίκες και παιδιά.
Επίσημα όμως ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού δεν επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι τα αμερικανικά ελικόπτερα δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν και ότι οι πυροβολισμοί που έπεσαν, δεν προήλθαν από το στρατό του Πακιστάν.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει να εισέλθουν ξένα στρατεύματα στο έδαφός του και ότι θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: