Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Αντιμετωπίζουν την λαθρομετανάστευση με… «Κέντρα Φιλοξενίας»

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και κατά συνέπεια και η πατρίδα μας σήμερα, στέκει το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης για το οποίο οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών μέχρι σήμερα δεν έχουν αναλάβει ουδεμία δραστική πρωτοβουλία καταπολέμησης του φαινομένου που προκαλεί αλυσιδωτούς κοινωνικούς τριγμούς σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει συγκεκριμένες θέσεις επάνω στο θέμα και μάλιστα από τις αρχές ακόμα της δεκαετίας του ‘90, πριν ακόμα έρθουν στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι λαθρομετανάστες…Είναι γεγονός ότι ακόμα και τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ που σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που η Ελλάδα βιώνει, είναι κάτι παραπάνω από θλιβερά. Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές του υπουργείου, 112.000 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα της πατρίδας μας μόνο το έτος 2007! Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος εφόσον είναι αδύνατον να υπάρξει ακριβής καταγραφή.

Ενημερωθήκαμε από τον Τύπο, ότι τον μήνα Οκτώβριο και υπό την προεδρία της Γαλλίας, η Ε.Ε. θα προωθήσει το «Σύμφωνο για την Μετανάστευση». Στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Π. Παυλόπουλος προανήγγειλε την δημιουργία νέων Κέντρων Φιλοξενίας σε συνεργασία με την ΕΕ, προκειμένου, όπως επισήμανε, να μην υπάρξουν τα φαινόμενα που υπήρξαν στο παρελθόν, δεδομένου -όπως είπε - ότι η Ελλάδα οφείλει, κατά την παράδοση, τον πολιτισμό της και την δημοκρατία της, να συμπεριφερθεί σε όλους σύμφωνα με τις ανθρώπινες αξίες.

Κάπως έτσι λοιπόν πέρασε η εντύπωση στα ΜΜΕ, ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα… Καμία αναφορά στα «φθηνά εργατικά χέρια» που θέλουν οι πλουτοκράτες, κανένα μέτρο βελτίωσης της φύλαξης των συνόρων… ΤΙΠΟΤΕ. Η λύση της Ε.Ε. είναι περισσότερα «Κέντρα Φιλοξενίας» και με αφετηρία τις ανθρώπινες αξίες που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται με αυτόν τον τρόπο τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας θα συνεχίσουν να… φιλοξενούν χιλιάδες λαθρομεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην πραγματικότητα τα χειρότερα έπονται και ακόμα οι πλέον «ακραίες» και «φασιστικές» προβλέψεις των αρχών της δεκαετίας του ‘90 δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το μέγεθος του προβλήματος λίγα χρόνια μετά… Αν η Ευρώπη δεν ακολουθήσει άμεσα μία αυστηρή γραμμή καταπολέμησης της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, ας μην περιμένουν οι Ευρωπαίοι και πολύ περισσότερο οι Έλληνες καμία κοινωνική ειρήνη, δικαιοσύνη ή λύση στο Ασφαλιστικό στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: