Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΝΙ

http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/02/anthimos.jpg Ωραία μιλάς Άνθιμε για τα εθνικά θεματα και τα θέματα πιστεως αλλά για πρώτη φορά θα διαφωνησω μαζί σου. Τι τις ήθελες αυτές τις δηλώσεις;
Οσοι δε τις ξέρουν, δηλωσε το παρακάτω κάνοντας εκκληση στις γυναικες να μη φορουν μινι.

“Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα τα εσώρουχά μας, κι από πάνω το δεύτερο ράσο, και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;”

Ο Χριστόδουλος τι είχε πει; «Ελλάτε όπως είστε»  Και αποτέλεσμα να ξαναφέρει το νέο κοσμο στην εκκλησία. Γιατί όλοι οι προηγούμενοι οι παπάδες είχαν καταφέρει μια χαρά υπηρετωντας τα σχέδια της παγκοσμιοποιησης -ειτε γνωριζοντας είτε όχι - εδώ και πολλά χρόνια να απομακρυνουν το κοσμο από την εκκλησία.

Να δω κυριε Άνθιμε πόσοι νέοι θα ΄ρθουν την ερχόμενη Κυριακή στην εκκλήσια;
Εγώ ως απλώς blogger και πιστός Έλληνας Χριστιανός λέω στους νέους: «Ελάτε όπως είστε στην εκκλησία.. Και με φουστες και με σκουλαρήκια και με το μαλί Μοικάνα. Το ράσο δε κάνει άλλωστε τον παπά. Το θέμα ειναι να πιστεύτε μέσα σας, στο Χριστό και τη Παναγία»

6 σχόλια:

COSTANTINOS είπε...

θα ηθελα να δω τα μουτρα των παπαδων στην δευτερα παρουσια
τωρα κατι τυποι σαν τον ανθιμο ειναι επικινδυνοι και γελοιοι
δεν εχουν θεση στην κοινωνια και φυσικα δεν ειναι αντιπροσοπει του θεου επι της γης
γιατι μονο για ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω για τους τρομαρα τους
τους μεγαλοπαπαδες που μελημα τους ειναι το παγκαρι της ορθοδοξιας
ουστ γαμω τα γενια μας αναξιοι
και μην μιλησουμε ιστορικα για τον ρολο της εκκλησιας στις μεγαλες εθνικες κρισεις απλα ειναι καταπτυστος
εξαιρουνται οι καλογεροι και οι λιγοι που κρατουν το λαβαρο του χριστιανισμου ψηλα που σε κατι τετοιους θα παω να ευλογησουν τον γαμο μου
και οχι στα μεγαλομαγαζα με διευθυνταδες τους μεγαλοσχημονες με τους σταυρους τους χρυσους
ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΑ ΠΕΙΝΑΕΙ

Apokalipsis999 είπε...

Μπράβο στον Άνθιμο που είπε την αλήθεια. Όσες φοράνε μίνι δεν το κάνουν διότι «ζεσταίνονται» αλλά για να προκαλέσουν τη λαγνεία!
Επιτέλους ας στηλιτεύσει κανείς την ξετσιπωσιά των γυναικών. Γιατί από πουτ... είμαστε γεμάτοι, από σωστές γυναίκες έχουμε έλλειψη!

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε βρε παιδια. Δεν ειναι τα πραγματα οπως τα λετε. Η Εκκλησια εχει καποιους κανονες. Οποιος θελει, μπορει να τους ακολουθησει.Δεν ειναι θεμα εξαναγκασμου. Δεν εχει ομως το δικαιωμα καμια γυναικα να εισερχεται στους ιερους ναους με τη φουστα στο στομα γιατι ειναι χωροι λατρειας και οχι επιδειξης και ακομα περισσοτερο αμαρτιας. Και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει η Εκκλησια να προσαρμοζει τους κανονες της αναλογα με το πνευμα της εποχης αλλα οφειλει να διατηρει ανοθευτη την ιερη Παραδοση.

Ἀχιλλεῦς είπε...

Φίλε κων/νε ο Άνθιμος μια χαρά παπάς ειναι, αλλά αυτη η δήλωση δε χρειαζόταν.Στα υπόλοιπα συμφωνω μαζί σου αν και ότι χρυσο υπάρχει στην εκκλησία ειναι επιχρυσωμένο.

Φίλε apokalispis999
Θα σου πω από msn εσένα

Φίλε ανωνυμε,
Ναι η εκκλησία έχει κάποιους κανόνες. Αλλά αμα θες να εισαι μάγκας να μη κοιτάξεις στην εκκλησια την κοπελιά με τη μινι τη φουστα αλλά να μεινεις προσηλωμενος στο Χριστό!

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησια φιλε θεοδωρε οφειλει να προστατευει και τους αδυνατους, αυτους δηλαδη που δεν μπορουν να αντισταθουν στον πειρασμο. Αλλωστε οι γυναικες αν ειχαν στοιχειωδη λογικη δεν θα προσερχονταν στους ιερους ναους σχεδον γυμνες.
Η Εκκλησια βεβαια εχει επιδειξει μεγαλη ανοχη μεχρι τωρα αλλα καποια στιγμη ολοι μας θα πρεπει να καταλαβουμε οτι η πιστη προυποθετει αυτοπροαιρετη παντα υπακοη σε ολους τους κανονες της Εκκλησιας και οχι μονο σε οσους μας βολευουν. Αυτο ακριβως κανουν οι αιρετικοι...

Ἀχιλλεῦς είπε...

Σωστό αλλά οχι από μονης της η Εκκλήσία.
Συν Αθηνα και χείρα κινει!
Εγώ απλά περιμένω τωρα πόσοι θα πάνε στη Μητρόπολη θεσσαλονικής την Κυριακή!