Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Για την Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Τουρκία

Σήμερα, τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας. Των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν συστηματικά και βάσει οργανωμένου σχεδίου από το τουρκικό κράτος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από αυτό μάλιστα το τουρκικό κράτος του οποίου το σημερινό αποτελεί την άμεση πολιτική και ιδεολογική συνέχεια. Με ένα όργιο οργανωμένης βίας, μαζικές σφαγές, εκτελέσεις και δολοφονίες, διωγμούς και εγκλήματα «ατάκτων», μαζικές εκτοπίσεις, τάγματα εργασίας κ.α. συντελέστηκε σε λιγότερο από 10 χρόνια (1914 -1923) ένα φρικτό και απάνθρωπο έγκλημα που ντροπιάζει συνολικά την ανθρωπότητα, για να ακολουθηθεί λίγο αργότερα με την σφαγή και εξόντωση των Αρμενίων και των Μικρασιατών Ελλήνων με τους ίδιους πάντοτε αυτουργούς.

Ενώ μας έκαναν όλα αυτά οι Τουρκαλάδες, η πολιτική ηεγεσία της χώρας μας
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (στις παννελήνιες) ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ''ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ''!!!
ΔΕ ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ...





Είκονα από τα Αμελε Ταμπουρου (ταγματα εργασίας) εκει οπου υστερα από εξοντωτικές συνθήκες εργασίας ξεψυχουσαν οι Έλληνες του Πόντου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: