Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ;

 Έτυχε αγαπητοί μου να μάθω κάτι πολύ σπουδαίο, το οποίο θεώρησα να το μοιαραστω μαζί σας καθώς πρόκειται για ζήτημα πίστεως. Οφείλουμε να γνωρίζουμε την πίστη μας όσο καλύτερα γινεται. Σήμερα θα ασχοληθουμε όπως είδατε και από τίτλο με το θέμα " Γιατί δεν πρέπει να φοράμε χρυσό σταυρό;".

 Δεν πρέπει,λοιπόν, να φοράμε χρυσό σταυρό γιατί το μεταλο Χρυσός -από τον οποίο είναι φτιαγμένος ο χρυσός σταυρός- είναι όπλο του Διαβόλου. Οταν φοράς χρυσό σταυρό όχι μονο δεν διωχνει τον διάβολο αλλά αντιθέτως τον ελκει και προς εσένα.

 Αντιθέτως, θα πρέπει να φοράμε ασημένιο ή  σταυρό που ο διάβολος τ φοβείται. Το ασήμι είναι ο εχθρός του διαβόλου. Αυτό φοβάται και όχι τον Χρυσό. Αν παρατηρησετε στις ταινίες θρύλερ που συμμετάσχουν  δαιμονισμένοι και διαολεμένοι, χρησιμοποιείται το ασήμι για να εξολεθρευτούν. Επιπλέον, είναι μέγα και τεράστιο λάθος που οι νονοί αγοράζουν στα βαπτηρια τους χρυσους σταυρούς. Αλλά αν τυχει και αγοράσουν ασημένια σταυρουδάκια, τι θα πει μετά ο κόσμος; Ότι ο Νόνος ηταν τσιφούτης!!! Και εμένα δυστυχώς ο δικός μου νονός χρυσό σταυρό μου είχε πάρει. Αλλά ευτυχως για καλή μου τυχη μονο εκεινη την ημέρα, της βαπτισης τον φόρεσα. Τις υπόλοιπες μέρες φορουσα ασημένιο(διχως να γνωρίζω όλα τα παραπάνω) με την πρόθεση ότι είμαι μικρός και θα τον έχανα ή θα μου κοπόταν ο βαπτηστικός μου.

Τέλος, ως εναλακτικη λύση μπορείτε να φοράτε σταυρουδάκι κορδόνένιο  το οποίο είναι - τις περισσοτερες φορές-  φτιαγμένο  σε μοναστηρια εκεί όπου οι καλόγεροι τον έκαναν εν ωρα προσευχής. Όσο ομως για το ξυλινο σταυρο, όπου το ξυλο έχει επίσης τις ιδιες ιδιοτητες με το ασημι δυστυχως δεν βγαίνουν στην αγορά. ΜΗν ξεχνάμε πως ο Σταυρος οπου σταυρωθηκε ο Κυριος ήταν Ξυλινος.

Συνεχίζεται.....

28 σχόλια:

Apokalipsis999 είπε...

Αν η ενασχόλησή μας με το τι είναι φτιαγμένος ο Σταυρός, σημαίνει γνώση για... την πίστη μας, τότε είμαστε οφ σάιντ!

Τις ανοησίες περί ασημιού και χρυσού, τις έχω ακούσει από κάτι ανόητους παλαιοημερολογήτες, τρομάρα τους!

Περιέργως δεν είδα ούτε αγιογραφική ούτε καν πατερική τεκμηρίωση αυτών των ανοησιών... διότι βεβαίως δεν υπάρχει!

Το θέμα είναι να μην φοβόμαστε να φοράμε σταυρό, μην και... προσβάλουμε τους μετανάστες μουσουλμάνους!

Υ.Γ. εν είδει πλάκας, να θυμίσω πως το φίδι που έβαλε ο Μωυσής ήταν χάλκινο...

Apokalipsis999 είπε...

Επιπλέον θα πω το εξής:
Γίνεται μια σύγχυση με το ότι σε κάποια κόμικς παρουσιάζονται οι βρυκόλακες ευάλωτοι εκτός από τα παλούκια και τα σκόρδα, στις ασημένιες σφαίρες!

Θεολογικά αυτά είναι αποκυήματα φαντασιόπληκτων σεναριογράφων που αντλούν δοξασίες από το μεσαίωνα.

Στην Αγία Γραφή ασφαλώς δεν γίνεται λόγος για σταυρουδάκια μιας και αυτά είναι πολύ μετέπειτα του αγιογραφικού χρόνου.

Θα πει κάποιος, γιατί να αγοράζουμε χρυσά σταυρουδάκια, αντί των φθηνότερων ξύλινων και να πάνε για φιλανθρωπία τα περισσευούμενα χρήματα; Αυτή την ερώτηση την έκανε και ο Ιούδας για το ακριβό μύρο που άλειψε η Μαρία τα πόδια του Ιησού (Ιωαν. 12,5) Αλλά κανείς δεν θα τα έδινε για φιλανθρωπία μα θα τα κράταγε για πάρτη του, όπως μας λέει και το (Ιωαν. 12, 6)!
Οπότε ας αφήσουμε τις κορώνες για το υλικό του Σταυρού που φοράμε, και ας ανοίξουμε και καμιά Αγία Γραφή! Το κυριότερο δε, είναι να φοράμε σταυρό, αντί χάντρας! Όχι μόνο σαν κόσμημα...

Και τέλος, αν νομίζουμε ντε και καλά πως το ασήμι διώχνει τον βελζεβούλ, τότε ας τρώμε σουβλάκια με μπόλικο τσατζίκι! Και το σκόρδο φοβάται επίσης!

Ἀχιλλεῦς είπε...

Φίλε apokalipsis999 περίμενα το σχολιό σου με τα χαράς επί του θέματος.

Καταρχάς δεν ξέρω τι είναι παλαιοημερολογίτες. Ή μάλλον δεν το δέχομαι τον όρο αυτό. Τι θα πεί παλαιοημερογίτης και νεοημερολογίτης; Υπάρχει καινούριος και παλιός Χριστός; Ενας ειναι ο Χριστός!Ένα και το ημερολογιό του!

Στο ότι πρέπει να προβάλουμε τον σταυρό μας και να το κάνουμε με καμάρι, θα συμφωνήσω απόλυτα. Αλλά αν δεν διωχνει ο σταυρός το διάβολο τι να το κάνω;

Σε οσα λες περί σκόρδου δεν το χω ψάξει το θέμα.

Στο χωρίο που παίρνεις από την αγία γραφή.....έχω να πω....
Βλέπουμε πολλους ιερείς να φοράνε χρυσό σταυρό, ο οποίος ειναι και πανάκριβος. ΟΚ, θα μπορούσανε όμως αντιστοιχα να φορούσανε και τον ακριβότερο ασημένιο σταυρόν επειδή θέλουν να έχουν ό,τι ακριβότερο υπάρχει για τον Κυριο.

Γιατί σώνει και καλά να πρέπει να φοράνε χρυσό σταυρό; Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος εξουσιάζει το χρυσάφι( χρήμα) και δεν είναι άλλος απ' αυτόν που ακούει στο όνομα Διάολος.

Τέλος, όπως είπα και παραπάνω στο αρθρο μου μπορούμε να αντλήσουμε μερικά στοιχεία από τα Θρίλερ. Δεν ξέρω αν έχεις δει τη ταινία «μπλεντ» . Τέλος πάντων, ειναι ένα θρύλερ στο οποίο οι δαιμονισμένοι εξολοθρεύονται από σφαιρες φτιαγμένες από το ασήμι. Παράλληλα, υπάρχουν και διάφορες ιστορίες από αρχαιότητας ακόμα για τους ανθρώπους που διωχναν τους δαιμονισμένους με το ασήμι.

Apokalipsis999 είπε...

Οι εν Ελλάδι Παλαιοημερολογήτες (τεχνικός όρος) είναι μια ομάδα που αποσχίστηκε με πρόσχημα την καθιέρωση του νέου ημερολογίου από την Εκκλησία της Ελλάδος και κατ' επέκτασιν από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Δεν ακολουθούν μόνο το παλαιό ημερολόγιο αλλά δεν αναγνωρίζουν τον Πατριάρχη και άλλα πολλά.
Οι ουσιαστικοί λόγοι ήταν άλλοι βέβαια... το ημερολόγιο ήταν πρόσχημα.

Πολλές φορές συγχέονται με όσους ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. (Δεν ακολουθούν όλες οι Ορθ. Εκκλησίες το νέο ημερ.)

Οι ιερείς κατά κόρον χρησιμοποιούν επίχρυσους σταυρούς (που δεν είναι φθηνοί) και πολλά από τα «χρυσά» που βλέπεις είναι μαϊμού. Λίγοι έχουν ακριβά. Ένας χρυσός σταυρός 14 κ. είναι πολύ τσιμπημένος...

Ο σταυρός διώχνει το διάβολο μόνο εν συνεργεία με την πίστη. Αυτό να μην το λησμονούμε. Δεν είναι από μόνο του,... antivairus! τοῦτο δὲ τὸ γένος οὐκ ἐκπορεύεται εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ! λέει ο Χριστός (Ματθ. 17,21). Χρειάζεται λοιπόν και η προσωπική συμβολή μας!

Επίσης στην έννοια του χρήματος εμπίπτει και το ασήμι μαζί με το χρυσάφι. Και στο χριστιανισμό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για να διώχνει δαίμονες.

Και μην πιστεύεις όσα βλέπεις στον κινηματογράφο. Ακόμα και οι ταινίες με το Χριστό ή βιβλικά θέματα έχουν λάθη σωρηδόν!
(Κάποτε με την ιδιότητα του θεολόγου είχα γράψει σε επιστημ. περιοδικό τα λάθη από τη σειρά του Φ. Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς απ' τη Ναζαρέτ» όχι τραγικά μεν αλλά λάθη)
Πόσο μάλλον τα θρίλερ... Εκεί τους ενδιαφέρουν τα εισητήρια και όχι να έχουν θεολογικές αλήθειες...

Suspect είπε...

συγγνωμη αλλα αυτα που γραφεις ειναι εντελως τελειως ατυχη.

προσεχε τις επιρροες σου θοδωρη!

καταρχην καλο θα ειναι να γραφεις απο που παιρνεις αυτες τις πληροφοριες. Ειναι ευαισθητα θεματα αυτα και δεν νομιζω να θεωρεις εαυτον εκπροσωπο του θεου επι της γης.

θα ηταν μεγιστη παπαρια να υποστηριζεις οτι ο σταυρος θα πρεπει να διωχνει μονος του τον Σατανα. Αν πχ εσυ ριχνεις καθημερινα χριστοπαναγιες, πιο πιθανο ειναι να σηκωθει ο σταυρος και να φυγει απο το λαιμο σου.
Και τι τον περασες τον σταυρο, ασπιδα των ΜΑΤ;
Δεν ειναι δυνατον να επικαλεισαι τα θριλερ στην τηλεοραση και να μιλας για ασημικα κλπ.
σας τις προαλλες που ειχες γραψει "κλεινω αυτο το συμβουλευτικο αρθρο με μια συμβουλη" νομιζω ηταν στο περι βλασφημιας.

Νομιζω αγορι μου οτι εισαι σε πλανη. Δεν μπορεις απο τη μια να μιλας για σταυρους και απο την αλλη να βαζεις λινξ για την τσοντα της Ντουβλη.

Επι του θεματος, οι ιερεις δεν φορανε χρυσους σταυρους αλλα επιχρυσους. Αλλιως θα τους ειχαν κατακλεψει!

Αν ο σταυρος ειναι απο μεταλλο ή απο ξυλο δεν εχει καμια σημασια. Αλλα εχουν...

Καλη δυναμη και σου ευχομαι να πληροφορεισαι και να επιρεαζεσαι απο την Πηγη και οχι απο παρατρεχαμενους.

Ενα πχ αρκετα καλο site που αξιζει να μπαινεις ειναι αυτα της oode και του expaganus.

Ἀχιλλεῦς είπε...

@Apokalipsis999:

Τ΄αφηνω αυτά περι παλαιοημερολογιτων και πάμε στο κυρίως Θέμα. όντως σε αυτό που λες apokalipsis999 , ότι θέλει και συνεργασία με την προσυεχη ο Σταυρός θα συμφωνήσω.

Το ασήμι είναι πολύ φθυνοτερο απότι ο χρυσός. Άρα και πάλι συμφωνα με την λογική, ο διάβολος θα προτιμησει να ελέγχει το Χρυσό, ο οποίος ειναι και ακριβοτερος.

Πολλές φορές, όμως όλα τα θρίλερ, περιέχουν και κάποιες-ορισμένες αλήθειες.
ΥΓ: ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΣΠΆΝΙΑ ΒΛΈΠΩ,και ταινίας αμερικάνικης παραγωγης το πολύ να δω 2 τον χρόνο, οποτε δεν ειμαι και τόσο επηρεασμένος από τις ταινίες.

@suspect
Πηγές: Το πρωτάκουσα σε εκπομπή του Νικου Κωνσταντανίδη στην άστρα τηλόραση(αν είσαι από αθηνα, δεν νομίζω να το πιάνεις κανονικά στη tv.Μονο μέσω ιντερνετ) Έτυχε επίσης να το διαστραυρωσω αυτό με κάτι παρόμοιο που χα διαβάσει σε ένα βιβλίο.Ο,τι ο διάολος φοβάται το ατσάλι( ασήμι)

Ασφαλώς και ο διάολος δεν διωχνει μόνος τον σατανα όπως είπα και παραπάνω.Ευτυχώς στη ζωή μου 3 πράγματα δεν βρίζω( ένα από αυτά και τα Θεία). Τωρα όσο γι΄αυτους που ναι ΟΝΤΩΣ βριζουν τα θεία, είναι πολύ πιθανό να ξεκρεμαστει ο σταυρος από αυτους που τα φοράν.
Να θυμίσω: Πως ο διάβολος ειναι πνευμα!

Στη τσόντα της Ντούβλη: Το blog μου είναι γενικού ενδιαφέροντος αλλά ρίχνω βαρυτερη σημασία στα ουσιώδη πράγματα(πατρίδα, θρησκέια). Απλώς, κάποιος φίλος μου, μου ζητησε αν έχω την τσόντα της Ντουβλη και κάπως ετσι αποφασισα να την δημοσιευσω.

Όσο για τα site που μου προτεινες:
Το 1ο ΜΙΣΕΙ ΚΆΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. (περιέχει βεβαια και ορισμένες αλήθειες)

Το 2ο δεν τον ξέρω.

Ευχαριστω αμφότερους για τους σχολιασμούς σας!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τον Apocalypsis999.

Αυτά περί δαιμόνων που έλκονται απο το χρυσό και φυγαδεύονται απο το ασήμι είναι λαϊκές-φολκλόρ αντιλήψεις, καθαρά ανθρώπινα κατασκευάσματα... Σκέτες προλήψεις.

Άν έχει πίστη ο Χριστιανός, και ζεί σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου τότε ότι σταυρό και να φοράει δε δέχεται "δαιμονικές επιδράσεις", ούτε καν μάγια.

Πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας φέρουν χρυσό σταυρό, ενώ πολλές εικόνες με το Χριστό ανεστημένο, Το δείχνουν νε έχει χρυσή ράβδο, και χρυσό στέμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην παλαιά Διαθήκη με τις εντολές που δίνει ο Θεός για την κατασκευή π.χ της Κιβωτού της Διαθήκης, ή των ενδυμάτων των ιερέων.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Αυτές οι απόψεις περί αποφυγής του χρυσού σταυρού μου θυμίζουν τα σκόρδα που "διώχνουν" το Δράκουλα της Τρανσυλβανίας, ή τη γιαγιά μου που τα κακά όνειρα τα λέει στα βουνά για να μη πιάσουν!

Ο χρυσός γίνεται δαιμονικός και έλκει πράγματι τις δυνάμεις του σκότους, μόνο άν πάρει τη θέση του Χριστού στην καρδιά του ανθρώπου, δηλαδή μόνο αν γίνει αυτοσκοπός και θεός(φιλαργυρία).

Θα ήταν προτιμότερο να δημοσιεύσεις πιο σημαντικά και πιο ΟΡΘΟΔΟΞΑ κείμενα Οσιακών μορφών του Αγίου Όρους (π. Πορφυρίου, π. Παϊσίου, π. Δανιήλ Κατουνακιώτου) για τις επιθέσεις του αντικειμένου εξαποδώ και την αντιμετώπισή τους και να αφήσεις στην άκρη τους κακούς χρυσούς και τα καλά ασήμια...

Υ.Γ Συμφωνώ και εγώ με το suspect, ότι δεν είναι δυνατόν να ασχολήσαι με Σταυρούς και Αγίους, και την ίδια στιγμή να ανεβάζεις την τσόντα της Ντούβλη και να κάνεις έρευνα για τό τι κάνουν οι Ελληναράδες μετά το σεξ

Ο Θεός μαζί σου!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Θοδωρή:

Παίρνω ξανά το λόγο γιατί τώρα είδα τη μεγάλη γκάφα σου. Είπες οτι η ΟΟΔΕ και ο expaganus μισούν κάθε τι ελληνικό!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!(και με συγχωρείς!)

Η ΟΟΔΕ απλώς έχει ξετινάξει όλα τα επιχειρήματα των νεοπαγανιστών και των αρχαιολατρών! Αυτό εσένα σε κάνει να νομίζεις ότι μίσει την Ελλάδα! ΛΑΘΟΣ!

Ποιός; Η ΟΟΔΕ, που έχει φέρει τόσο κόσμο στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κατηγορείται ότι μισεί την Ελλάδα(!)

Απλώς έχεις παρασυρθεί απο κάποια ΦΑΝΑΤΙΚΑ αρχαιολατρικά συκοφαντικά site και μασάς τα χόρτα που σου πουλάνε περι ανθελληνισμού των χριστιανών απολογητών. Βλέπω έχεις και προσευχή προς το Δία, αντι για καμία προσευχή προς το Χριστό!

Είναι κρίμα να φέρεσαι εχθρικά προς τους έστω και διαδυκτιακά υπερασπιζόμενους την Ορθόδοξη Πίστη μας (τους μόνους ίσως που υπερασπίζονται με τέτοια επιχειρήματα και οργάνωση την Ορθοδοξία), για χάριν μιας στείρας αρχαιολατρίας- φανατικού εθνικισμού...

Κατάλαβες την πλάνη στην οποία σε έχουν ρίξει οι απανταχού παγανιστοαπατεώνες;


ΚΑΛΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ!
(ξέρεις είναι καλό καμιά φορά να αλλάζουμε τις απόψεις μας, όπως τις άλλαξα και εγώ και επέστρεψα στο Χριστό)

Apokalipsis999 είπε...

Περί ΟΟΔΕ, θα πω πως είναι ένα εξαιρετικό site για όποιον ζητά κάτι σοβαρό περί των θεολογικών και δεν έχει καθόλου ανθελληνικές τάσεις. Απλά απευθύνεται σε κάποιους που έχουν κάποιες γνώσεις.

Αν περιμένεις αλήθειες από τους σεναριογράφους των... θρίλερ, τότε, δεν σου φτάνουν 10 ζωές να περιμένεις!

Και μια που αναφέρθηκε το DVD της Ντούβλη, (ψάξε και εκεί ίσως να υπάρχουν... αλήθειες!) να το βλέπεις μόνο όταν φοράς ασημένιο σταυρό. Για να σε προστατεύει από το δαιμόνιο της... λαγνείας! :))

Υπομονή Θεόδωρε, μέσα από αυτήν την άστοχη θεολογικώς ανάρτησή σου, ακούστηκαν και κάποια πραγματάκια, οπότε τίποτα δεν πάει χαμένο!

Ἀχιλλεῦς είπε...

Βρε-βρε καλώς τον Ελληνορθόξο. Χάθηκες...

Ξεκινωντας να αντισχολιάζω.

Δεν θα μπω κατευθυειαν στο κυρίως θέμα αλλά θα σχολιάσω κάποια δευτερευονται θέμα που (δυστυχως) παρουσιάστηκαν καθώς ειναι εκτός θέματος.

Δεν φέρομαι καθόλου εχθρικά προς τους αδερφούς suspect ΄κ apokalipsis999. Ίσα-ίσα γινεται διάλογός που ο ένας μαθαίνει από τον άλλον.

Στα περί site.... Δεν νομίζω να έχω άδικο σε αυτό που λέει ο ΟΟΔΕ . Μόνο και μονο από τον τρόπο που γράφει ότι γράφει , αν κοιτάξει κανείς, θα παρατηρήσει πως γράφει με ένα απαίσιο μίσος προς κάθε τι ελληνικό. Σκοπός του ΟΟΔΕ δεν ειναι να γραψει 5 πράγματα(έστω και σωστά να ειναι αυτά) για να μορφωθεί ο απλός κοσμάκης,αλλά για να ταπώσουν τους πλανεμένους. Μάλιστα, μπορεί να διακρίνει κάλιστα ένας απλά σκεπτομένος άνθρωπος πως αυτό το site σπείρει μισος προς κάθε τι (αρχαίο ελληνικό)

Για το expaganus δεν αναφερθηκα καθολου, καθως δεν το ξέρω.

Θα παρακαλουσα αν γινόταν, να αποφευχθει εδω αυτή η συζήτηση περί ΟΟΔΕ σε αυτη την αναρτηση!

Είπα και παραπάνω Ελληνορθόδοξε, πως το blog μου ειναι γενικου ενδιαφέροντος. Εδώ μπαίνουν τα πάντα. Αν θες δες και τι γράφω στο προφίλ μου στη google. Οσο για το γκάλοπ του ερωτα, επειδη βιαστηκες να σχολιάσεις, είναι ένα απλό ανκδοτο.

Μπαίνοντας, επιτέλους στο κυριο θέμα!
Αν θέλετε το πιστευεται, αν όχι, δεν πειράζει καθόλου. Εγώ δεν προσπαθω να σας επιβάλλω την αποψή μου. Προσπαθώ απλώς βάσει των όσων γνωρίζω(από την προσωπική μου εμπειρία) να σας πω, πως ειμαι αντίθετος στη φορεσιά του Χρυσού σταυρού.Δεν καταλαβαίνω την τόση εμμονή σας!

Να σου θυμησου Ελληνορθοξε, επειδη πηρες κάποια χωρία από την Αγία γραφη πως και οι εβραίοι εφτιαξαν χρυσόμαλο το μοσχάρι.

Μην μπερδευεις επίσης την λάμψη που υπάρχει στις εικόνες με τον χρυσό!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

@ Θοδωρή

Καλώς σε βρήκα.

Περί ΟΟΔΕ:
Πρωταρχικός σκοπός της δημιουργίας του site της ΟΟΔΕ ήταν η ανατροπή των προτεσταντικών αιρέσεων (όπως οι ίδιοι οι δημιουργοί της αναφέρουν) και όχι τόσο η ανατροπή του νεοπαγανισμού.

Αργότερα, απλώς λόγω της συνεχούς επιθέσεως των νεοπαγανιστών στην Ορθόδοξο Εκκλησία, η θεματολογία της επεκτάθηκε και σε αυτό. Ένεκα τούτων των επιθέσεων η ΟΟΔΕ και οι λοιποί απολογητές αναγκάστηκαν να περάσουν στην οργανωμένη άμυνα κατά των αρχαιολατρών αυτών.

Έτσι προσπαθούν να ξετινάξουν τα παραμύθια τους και να τα εκθέσουν, απομυθόποιώντας την υπερβολική λατρεία προς τον αρχαίο κόσμο απο ανθρω΄πους που θεωρούν ότι όλα ήταν τέλεια την εποχή του Σωκράτη και του Πλάτωνα. Αυτό, επαναλαμβάνω ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, σε έκανε να πιστεύεις ότι μισεί κάθε τι το αρχαιοελληνικό, άν και στην ιστοσελίδα αυτή, εξάρεται η συμβολή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στην προετοιμασία του κόσμου για τον ερχομό του Χριστού, καθώς και άλλες πτυχές του αρχαιοελληνικού κόσμου.

Χρωστάμε χάρη στην ΟΟΔΕ και στους λοιπούς απολογητές που κατόρθωσαν να κονιορτοποιήσουν τα ψευδοεπιχειρήματα των παγανιστών και όχι να την κατηγορούμε για... ανθελληνισμό(!!!).

Άν δεν ήταν και οι απολογητές, τα "παγάνια"θα θέριζαν στο Διαδύκτιο και θα δρούσαν ανενόχλητοι παρασέρνοντας στην πλάνη όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις...

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Περί γενικού ενδιαφέροντος:

Τί πάει να πεί "γενικό ενδιαφέρον";

Δέν είναι πατριωτικό το ιστολόγιό σου; Δέν έχεις κορνιζάρει τον Ισοκράτη καιτον Άγιο Γεώργιο, εκ δεξιών και εξ΄ ευωνύμων; Τί δουλειά έχουν αυτοί με τα απόκρυφα της Αλεξανδράτου και τις τσόντες της Ντούβλη;

Αξίζει δίπλα απο τον Τροπαιοφόρο και το Λεωνίδα να τοποθετούνται οι προσοδοφόρες δουλειές μιας αποτυχημένης δίαιτας που αποφάσισε να γυρίσει τσόντα, αμαρτάνοντας έτσι για το παιδί της;!

Πρέπει να σεβαστείς το όνομα του ιστολογίου σου, που είναι "Φωτεινός Νους" και όχι νους που γίνεται ένα με τα πρώτης προτεραιότητας θέματα του Λαζόπουλου, όπως τα πορνό...

Συμφωνώ και πάλι με τον Apocalypsis999, διότι μου βάζεις ανάρτηση στην οποία προσπαθείς μανιωδώς να μας πείσεις να μη φοράμε χρυσούς Σταυρούς, και απο την άλλη μας ανεβάζεις τσόντες. Δηλαδή βλέπε εσυ τσόντα και έχε ασημένιο το Σταυρό! Όλα καλά και όλα ωραία!

Όσο για το μοσχάρι ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ, διότι αυτού τον χρυσό ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΣΑΝ δε τον χρησιμοποίησαν απλώς σαν ένα θρησκευτικό σύμβολο. Ότι σου έγραφα προηγουμένως δηλαδή...

Και, ρε παιδάκι μου, τί μανία αυτή πια κατά του χρυσού... Μήπως δεν υπάρχουν εκκλησιαστικά τέμπλα ολόχρυσα με χρυσούς Σταυρους; Μήπως δεν υπάρχουν και εικόνες θαυματουργές απο χρυσάφι; Μήπως και οι μητροπολίτες που αγίασαν με την εν Χριστώ ζωή τους, δεν έφεραν χρυσό σταυρό;...

Πρότασή μου, να στείλεις επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, ώστε να ξυλώσει όλα τα χρυσά τέμπλα, να καταργήσει τα μητροπολιτικά εγκόλπια, τους πολυελαίους, τις χρυσές εικόνες, τη χρυσή τομή και πάει λέγοντας!

Ο Χριστός μας δε θα μας κρίνει για το άν φορέσαμε ή όχι χρυσό Σταυρό , αλλά για το άν πιστέψαμε στο Σταυρό του Κυρίου και άν δεχθήκαμε "συν αυτώ" να τον κουβαλήσουμε στους ώμους μας, στην καθημερινή μας ζωή!

Καλή... φώτιση!
Φιλικά

Ἀχιλλεῦς είπε...

ΤΟ «ΟΟΔΕ» ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΠΛΕΟΝ ΕΔΏ.


Το ιστιολογιό μου δεν ειναι πατριωτικό, είναι ΚΑΙ πατριωτικό. Διαβασε εδώ
και ειδικά το 9.
ΛΕΣ: «αυτού τον χρυσό ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΣΑΝ δε τον χρησιμοποίησαν απλώς σαν ένα θρησκευτικό σύμβολο»
Ποιοι; οι εβραίοι. τα όργανα του διαβόλου. Αυτοί που διοικούν το χρήμα και συναμα τον χρυσό!

Θα προσπαθήσω να μην μπλέξω τα ψευτικά χρυσά εκκλησιαστικά σκευη, γιατι όλα σχεδόν από αυτά είναι ψευτικά χρυσά. Και η αναφορά μου φυσικά γινεται, στο γιατί δεν πρέπει να φοράμε χρυσο σταυρό, ο οποίος ειναι από αληθινό χρυσό όπου κοστίζει 300+ €.

Ασφαλώς και ο Χριστός δεν θα μας κρίνει αν φοράμε χρυσό η ξυλινο σταυρό, αλλά αν πιστευουμε σε ΑΥΤΟΝ.
Εγώ προταση κάνω, βάσει των όσων ξέρω και γνωρίζω, να μην φοράμε χρυσό σταυρό.

Suspect είπε...

Φιλε Θοδωρη αισθανομαι απογοητευμενος με αυτα που γραφεις γενικα και ειδικα για την ΟΟΔΕ και δειχνει οτι εχεις γινει αβουλο και φανατισμενο προβατο καποιων επικινδυνων τυπων.

Το μονο που σου ευχομαι ειναι καθαρο μυαλο και ανοιχτα ματια.

ο ζητων ευρησεται που ειπε και ο αποστολος Παυλος...

καλη δυναμη και καλη συνεχεια...

may the Force be with you...

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Ωχ ρε Θοδωρή....

Πάλι τα μπέρδεψες τα πράγματα...

"Οι Εβραίοι εκείνο, οι Εβραίοι το άλλο".

Όπως και τώρα έτσι και τότε (στην εποχή του Μωϋσή) υπήρχαν και οι καλοί Εβραίοι και οι κακοί Εβραίοι.

Οι μεν καλοί (στην εποχή του Μωϋσή) ήταν τα όργανα του Θεού (ίσως τα μόνα ΤΟΤΕ) ενώ κάποιοι αποστάτησαν απο την πίστη και λάτρευσαν τα είδωλα.

Και για να πάμε και στο χρυσό. Οι καλοί Εβραίοι τον είχαν στο Ναό τους σαν προσφορά στον Ύψιστο(μετά την Έξοδο), οι μέν κακοί, όταν έλειπε ο Μωϋσής στο Σινά το λάτρεψαν σα θεό.

Εδώ είναι η διαφορά.

Και τέλος πάντων, για να τελειώνει αυτό το θέμα ο χρυσός πάνω στο Σταυρό ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, Α-Λ-Λ-Α Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Α Β-Λ-Α-Π-Τ-Ο-Υ-Ν ΘΟΔΩΡΗ...

Νούν έχε!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ 2 ΣΤΑΥΡΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΑΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε ισχύει αυτό που λές.
Πάντα πρέπει να φοράς μονό αριθμό σταυρών(μελέτα τας γραφάς).
Μη το ξεφτιλίσεις όμως το θέμα και πέσεις θύμα ληστείας όντας κινητό χρυσοχοείο.
Κυκλοφορεί δε η φήμη ότι φορώντας 7 σταυρουδάκια, μετα τις 6 το απόγευμα, αποκτούν τη δύναμη ενός αστεριού που κερδίζει τα πάντα όλα (ζόμπι,βρυκόλακες, λυκάνθρωπους, γιγάντια καλαμάρια, σαρκοφάγα φυτά κ.ο.κ.)Ουάου!!!
Αλλάχ ακμπάρ εν χριστό αδελφοί.
Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θοδωρή, πρώτη φορά μπήκα στο blog σου και διάβασα όλα τα σχόλια κάτω από αυτό το post. Θα ήθελα απλά να πω κι εγώ την άποψή μου η οποία είναι ίδια με του Ελληνορθόδοξου και του Apokalipsis. Διαβάζω το site της ΟΟΔΕ εδώ και χρόνια, και όχι απλά δεν μισεί ό,τι ελληνικό όπως γράφεις, αλλά το αντίθετο γράφει πολύ ωραία θέματα για ό,τι ελληνικό.
Σχετικά με το υλικό που θα πρέπει να είναι φτιαγμένος ο σταυρός, έχω ακούσει τόσες πολλές ομιλίες πατέρων και ποτέ κανείς δεν ανέφερε καν κάτι τέτοιο, από απλούς μοναχούς μέχρι αρχιεπισκόπους. Αυτά από μένα.
Ελπίζω να το σκεφτείς το θέμα, γιατί πραγματικά είναι κρίμα τα αναλώνεσαι σε κάτι που δεν υπάρχει καν, και να μην περνάς τον χρόνο σου προσευχόμενος και διαβάζοντας ωφέλιμα για την ψυχή σου αναγνώσματα. Μην το πάρεις καθόλου προσωπικά ή εγωϊστικά, απλά έχε το νου σου σε ό,τι ακούς και διαβάζεις, επισκέψου έναν πνευματικό πατέρα να σε βοήθησει για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Ορθοδοξίας μας. Είναι πολλά τα είδη πλάνης που καραδοκούν στο δυαδύκτιο και πιστεύω την αληθινή εικόνα της Ορθοδοξίας την αποκτάει κανείς μέσα από την συμπόρευσή του με την Εκκλησία.
Ευχαριστώ για την ευκαιρία να σου γράψω. Ο Κύριος μαζί σου.

Unknown είπε...

Γιατι οι παπαδες μέσα στην εκκλησία φορουν χρυσούς σταυρους;Αυτό είναι κακό η καλό για το διαβολο;

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να μελετάμε την Αγία γραφή και να προσευχόμαστε μακάρι μόνο ο χρυσός να είναι όπλο του διαβόλου .Που είμαστε προσκολλημένοι στην ύλη γενικά κιεχουμε χάσει την ψυχή μας δεν μας λέει κάτι.

Unknown είπε...

Ο Σταυρός από ό,τι και αν είναι φτιαγμένος είναι όπλο ανίκητο από τον διάβολο.
Σκέψου ότι κάνουμε το Σταυρό μας με το χέρι και έχομε και παίρνομε τη δύναμη και τη χάρη του Ιησού Χριστού. Αφήστε λοιπόν τα εκ του πονηρού. ΑΜΗΝ

Unknown είπε...

Φιλε ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕ, και οι υπόλοιποι φιλοι που γραψατε, χωρις να υπερασπιζομαι την αρχαια θρησκεια, αλλα μονο τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο (απο την κλασσικη εποχη ως τους ελληνιστικους χρονους), εχω να πω οτι η ΟΟΔΕ μεν ειναιοτι καλυτερο μπορει να προταξει η ορθοδοξια σε επιχειρηματα μονο σε δογματικα θεματα, αλλα η πιστη των πολλων πιστων σημερα δεν περιλαμβανει ουτε κατα διανοια τετοιο βαθος και μονο η δισειδεμονια κυριαρχει στο μυαλο τους, η ιστορια της εκκλησιας απο τους πρωτοβυζαντινους χρονους μεχρι τον αιωνα μας εχει βαφτει στο αιμα

Unknown είπε...

(συνεχεια) οσων διαφωνουσαν με την γραμμη του επισημου ιερατειου της εκαστοτε εποχης. Σημειακα θα αναφερω 2 περιπτωσεις α)κυριακη της ορθοδοξιας 100.000 νεκροι σε θρησκευτικο και εμφυλιο με παρεμβαση στρατου της αυτοκρατοριας (φταιγαν κ οι 2 χριστιανικες αντιπαλες πλευρες), β) η παραδοση της κωνσταντινουπολης απο τους ανθενωτικους (ορθοδοξους) στους τουρκους (μαρτυρια της θεοδωρας φρατζη που τυπωθηκε το 1454). Για να μην αναφερθω στην καταστροφη, εκθεμελιωση αρχαιων κτηριων (ναων που ειχαν χασει πλεον την ιδιοτητα τους ως λατρευτικοι χωροι και λειτουργουσαν ως δημοσια κτηρια-βιβλιοθηκες-μουσεια-εκπαιδευτηρια κλπ, και την καταστροφη και χαραξη με σταυρο στο μετωπο τοσων πολλων πανεμορφων μοναδικης τεχνης αρχαιων αγαλματων, μονο και μονο επιδη οι φανατικοι πιστοι ηταν θυματα αυτης της ανοητης δεισειδεμονιας περι δαιμονων και αλλων φανταστικων πλασματων της εβραικης μυθολογιας, οπως ο φιλος που εγραψε πριν περι του ποιο μεταλο προτιμαει ο σατανας κλπ. Η ορθοδοξη θρησκεια εχει ανθελληνικη ταυτοτητα και αυτη επικεντρωνεται σε ενα μοναδικο στοιχειο: ο Ελλην, ειναι επιστημον και εξεταζει προσεκτικα, αναλυει και επ-αληθευει αυτο που θα πιστεψει, ετσι νικησε τις δικες του δεισειδεμονιες οπου απεριψε την αποψη οτι ο κεραυνος ειναι η πορδη του Δια. Ο ορθοδοξος απο την αλλη ειναι απλα πιστος, δεν χρειαζεται αποδειξεις, θεωρει οντως θαυμα κατι αφυσικο που περιγραφεται στην βιβλο και αρκειται σε οτι του πει ο καθε παπας η μοναχος, και οταν αυτο αποδυκνειεται απατη (οπως το εν ιερουσαλημοις "αγιο φως" το οποιο οι ιδιοι οι καλογεροι που υπηρετουν εκει παραδεχθηκαν σε δημοσιογραφο περισυ το 2018 οτι αναβουν με σπιρτα,παλι εχουν να πουν καποια δικαιολογια για να ξωρκισουν το προφανες, εστω κ απο τα δικα τους ματια και αυτια μονο. Ηγνωμη μου ειναι, οσοι εχετε την δυναμη και το ελληνικο διερευνητικο πνευμα, να διαβασετε την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ απο τον μεγα κωνσταντινο και μετα, να διαβασετε οσα περισσοτερα αρθρα της ΟΟΔΕ μπορεοτε, και να διασταυρωσετε οπωσδηποτε με τα αρθρα, τα βιντεο στο διαδυκτυο, και ακομα τα βιβλια του σοβαροτατου ερευνητη ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, και να βγαλετε τα δικα σας ασφαλη συμπερασματα μεσω της διαδικασιας της γνωσης-συγκρισης-κρισης, που ειναι το καλυτερο διαννοητικο φιλτρο κατα την ταπεινη μου γνωμη. Ευχαριστω για τον χρονο σας! Καλη συνεχεια!

Unknown είπε...

Υ.Γ. Οερι ανθελληνικοτητας της ορθοδοξιας διαβαστε οοωσδηοοτε τον Ιουστινιανειο κωδικα και τον Θεοδοσιανο κωδικα.

Unknown είπε...

Επισης επισκευθειτε το μουσειο της Σκυρου για να διαβασετε με τα ιδια σας τα ματια τον αφορισμο της Ελληνικης Επαναστασης του 1821,απο το ορθοδοξο πατριαρχειο κωνσταντινουπολεως. Οι ιερεις του στην Ελλαδα επιμενουν ακομα να ορκιζουν το στρατευμα...

Unknown είπε...

Επισης επισκευθειτε το Μουσειο της Σκυρου για να διαβασετε με τα ιδια σας τα ματια χειρογραφο του πατριαρχειου κωνσταντινουπολεως που αφοριζει την ελληνικη επανασταση και προσπαθηστε να απαντησετε στο ερωτημα: γιατι αυτοι ακομα επιμενουν να ορκιζουν το ελληνικο στρατευμα..?

Μανοςγερωνυμος είπε...

Θεωρω και γω οτι πρεπει να ειμαστε ταπεινοι ασημενιο σιδερενιο ξυλινο κοσμποσχοινι σταυρο..οχι χρυσο ο χρυσος προκαλει ειδικα στο σταυρο