Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Ή ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ

Σήμερα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, αυτή η ρήση του αείμνηστου Περ. Γιαννόπουλου « Ή Ελλάς Ή Τέφρα » βρίσκει πραγματική ανταπόκριση. Στο σταυροδρόμι των εξελίξεων, όπου βρισκόμαστε, η Ελλάς οδηγήται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Στην επικίνδυνη αυτή ατραπό οδήγησε την χώρα η παλαιά πολιτική γενιά, η οποία κυβερνά ακόμη τον τόπο, κουρασμένη, εξαντλημένη και βεβαρημένη με ευθύνες και σφάλματα, ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη από σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και μη, όμηρος αλλότριων συμφερόντων, δεν της έχει απομείνει τίποτα πια ούτε στο κεφάλι, ούτε στην καρδιά. Ηγέτες-μαριονέτες δίχως φαντασία, μεράκι και όρεξη για δουλεία. Απ’την άλλην, έρχεται η νέα γενιά αδέσμευτη, χωρίς παρωπίδες, δίχως αφέντες, αυθόρμητα και με θάρρος , που φτάνει τα όρια του θράσους· ζυμωμένη στις αλλαγές που έζησε η χώρα μετά την μεταπολίτευση και αηδιασμένη από την σήψη αυτής της Δημοκρατίας των Ολίγων. Δίνει λοιπόν, το επιτακτικό παρόν στην αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και ζητά ως άλλος ιψενικός Μπραντ « Ή Όλα Ή Τίποτα ».
Να ζητήσει το παν όχι βεβαίως από την παλαιά πολιτική ηγεσία, αλλά από τον ίδιο το λαό. Η ανόρθωση της χώρας δεν μπορεί να βασιστεί παρά μόνο σε ένα αίτημα, στο αίτημα της Θυσίας. Μία αγωνιστική γενεά εργάζεται πάντοτε για τις επόμενες. Οι μαχητές του Μαραθώνα θεμελίωσαν τον Χρυσόν Αιώνα, αλλά ούτε τον απόλαυσαν, ούτε και τον είδαν.

Θυσία, και μόνον το αίτημα γι’αυτήν θα αρκούσε ως διακήρυξη για να διεκδικήσει η Ελλάς την τιμή ότι πρώτα σ’αυτήν, νωρίτερα από κάθε άλη χώρα συγκροτήθηκε η πολιτική γενιά, που ως πολιτικό κίνημα έχει βάσεις στον Ελληνισμό και στο τρίπτυχο Ελευθερία, Αρετή και Δικαιοσύνη. Ίσως θα αρκούσε η διακήρυξη της Θυσίας για να εξηγήσει ο μελλοντικός ιστορικός, γιατί αυτή η νέα πολιτική γενιά με αυτήν τη δυναμική, θα αργήσει να γίνει καθεστώς. Ουδείς μπορεί να ζητεί θυσίες από το λαό και την ίδια στιγμή την ψήφο του. Η οκνυρία και η αεργία που έχει επιβληθεί στο σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς και η άνευ προηγουμένου παθητικότητα αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην πορεία της Γενιάς των Αετών. Είναι όμως τέτοια η ροή των πραγμάτων, που σε συνάρτηση με τις ανάγκες του λαού, θα οδηγήσουν τον ίδιον το λαό στο να στηρίξει τη νέα γενιά. Αν λάβουμε υπόψη, ότι όσοι κατά το παρελθόν ζητούσαν νέες θυσίες αγνοώντας τον ιστορικό νόμο, το μόνο που κατάφεραν ήταν η ενίσχυση της παλαιάς πολιτικής γενιάς. Σήμερα, μετά τη διέλευση της κρίσιμης δεκαπενταετίας, η νέα γενιά έχει το δικαίωμα να ζητά ταυτόχρονα θυσίες και ψήφο εμπιστοσύνης· να ελπίζει ότι εντός ενός πενταετούς χρονικού ορίζοντα θα της δοθεί η δυνατότητα να οδηγήσει την χώρα, και μαζί μ’αυτήν την υφήλιο, μακριά από την ατραπό της τεφροδόχου της Διεθνούς Τυραννίας. Διαλέξτε την οδό σας …

Ή Ελλάς Ή Τέφρα

Απόσπασμα από το εξαιρετικό βιβλίο του Περικλη Γιανουλόπουλο, έκκλησις προς τον πανελλήνιον

Δεν υπάρχουν σχόλια: