Καθημερινά , βομβαρδίζεσαι με ένα σωρό πληροφορίες. Τυχαίνει να ζούμε στην "εποχή της πληροφορίας" όπως ορίζουνε μερικοί. Φυσικό και επόμενο είναι με αυτή την υπερτεχνολογια που μας περιτριγυρίζει να δεχόμαστε συνέχεια κάθε είδους πληροφορίες είτε διαβάζοντας είτε ακούγοντας τες. Πολλές απ' αυτές είναι χρήσιμες, άλλες σκουπίδια. Δυστυχώς, οι περισσότερες απ' αυτες είναι βρώμικες και ανωφελείς. Tα μέσα μαζικής εξαπάτησης παρουσιάζουν όλο βρωμιές, ψευτιές, προστυχιές και ότι άλλο σκουπίδι μπορείτε να φανταστείτε. ¨Ομως μέσα στην τόση βρωμία μπορεί να σου παρουσιάσουν και κάτι χρήσιμο και αναμφισβητητα αληθινό. Όμως, ποτέ δε θα δώσουν την απαραίτητη και βαρύνουσα σημασία στο χρήσιμο και αληθινό. Και επειδή, πολλές φορές είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν στο κοινό, το διαπερνούν πολύ επιφανειακά. Για παράδειγμα, στις εφημερίδες. Τα εξώφυλλα συνήθως των εφημερίδων απεικονίζουν κάθε είδους βρωμιά, αλλά τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο ή τις δεν αναφέρουν καθόλου ή τις περνάνε με πολύ ψιλά γραμματα ώστε να μην τις προσέξει ο κόσμος. Γενικώς , ένα επιμέρους συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε πάνω σε αυτό το θέμα είναι πως " μελετάμε το κάθε τι".
Ας επανέλθω στο θέμα, Όταν βρω κάτι το οποίο θεωρώ χρήσιμο, μπορώ να το κρατήσω ως αρχείο. Αν είναι σε εφημερίδα, κρατάω απόκομμα. Αν στο διαδύκτυο, αποθηκεύω την σελίδα. Αν σε εκπομπή του ραδιοφώνου, ψάχνω αμέσως (κυρίως στο διαδύκτυο) για να βρω την εκπομπή.κ.ο.κ.
Μπορεί κάλιστα να με ρωτήσει κάποιος: " ρε Φωτεινέ Νου καλά όλα αυτά που μας λες, αλλά που θα μου φανούν χρήσιμα;"
"στην επιβεβαίωση και στην εξακρίβωσης της αλήθειας",απαντάω. Καθημερινά τυχαίνεις να συμμετέχεις σε αρκετούς διαλόγους. Σε άλλους συμφωνείς, σε άλλους πάλι όχι. Αν κάνεις καθημερινά αυτη τη δουλειά, δηλαδή να κρατάς αρχείο-σημειώσεις, θα σου είναι πολύ εύκολοτερο να συμμετάσχεις σε συζητήσεις καθώς θα γνωρίζεις τι ειπώθηκε από ποιον και από πότε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου