Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Γερμανία: ο ταμίας του NPD καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών για απάτη.

σας το αντιγραφω όπως το βρηκα από την ακόλουθη διεύθυνση http://www.express.gr/news/world/74982oz_2008091474982.php3

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον ταμία της εθνικής οργάνωσης του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD) σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών για απάτη. Ο Έρβιν Κέμνα, 57 ετών, ομολόγησε ότι μετέφερε κεφάλαια από τα ταμεία του ξενοφοβικού(εδώ βλεπετε τις γνωστές φράσεις που χρησιμοποιούν οι παγκοσμιοποιήτές για να πολεμησουν τον εθνικισμό) κόμματος σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Το κόμμα, το οποίο λαμβάνει ευρείες κρατικές ενισχύσεις βάσει του νόμου που προβλέπει ενίσχυση κομμάτων βάσει του εκλογικού τους ποσοστού, έχει δεχθεί επανειλημμένως κριτική για την κακή επίβλεψη των οικονομικών του. Το NDP έχει καταλάβει έδρες σε δύο από 16 τοπικά κοινοβούλια της ομοσπονδιακής δημοκρατίας αλλά δεν εκπροσωπείται στην ομοσπονδιακή βουλή. Οι Γερμανικές αρχές έχουν συζητήσει τρόπους για την κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων προς το κόμμα, που περιλαμβάνει στους κόλπους του πολλούς νεοναζί.

Ομοσπονδιακοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι είχαν επιβάλει πρόστιμα ύψους 870.000 ευρώ στο NPD για οικονομικές ατασθαλίες. Ο Κέμνα ομολόγησε, στην δίκη του στο Μύνστερ, την ενοχή του σε 80 περιπτώσεις απάτης, που αφορούν 741.000 ευρώ. Η προφυλάκισή του διήρκεσε επτά μήνες. Εισαγγελείς τόνισαν ότι ο καταδικασθείς "παραβίασε κάθε κανόνα της λογιστικής" μετακινώντας τα κεφάλαια σε προσωπικούς του λογαριασμούς και λογαριασμούς της εταιρίας του, που εγκαθιστούσε κουζίνες σε σπίτια. Η εταιρία χρεωκόπησε.

Ο ΓΓ του NPD Πέτερ Μαρξ δήλωσε πως ελπίζει ορισμένα από τα κεφάλαια να ανασυρθούν από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Κέμνα, προσθέτοντας πως αναμένει από τον πρώην ταμία του κόμματος, στο οποίο είχε ενταχθεί το 1974, να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει η διαδικασία της διαγραφής του. Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Ούντο Φόιγκτ είπε στην διάρκεια έρευνας ότι δεν είχε πλήρη ενημέρωση όσον αφορά τα οικονομικά του κόμματος επί των ημερών του Κέμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: