Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Βολιβία. Ο Μοράλες λέει πως θα υπερασπιστεί την αλλαγή ή θα πεθάνει για την πατρίδα.

Να ένας άλλος γνησιος πατριώτης για την χωρα του ομως

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αντιμέτωπος με την κρίση που έχει προκληθεί από τις επαρχίες τις οποίες ελέγχει η αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα πως θα υπερασπιστεί "την αλλαγή" ή θα "πεθάνει για την πατρίδα".

"Πάντα φωνάζαμε πατρίδα ή θάνατος. Αν δεν μπορούμε να νικήσουμε, πρέπει να πεθάνουμε για την πατρίδα και για τον βολιβιανό λαό", δήλωσε ο Μοράλες μιλώντας σ' ένα πλήθος υποστηρικτών του στην περιφέρεια της Κοτσαμπάμπα (κεντρική Βολιβία).

Η έκκληση αυτή διατυπώνεται λίγες ώρες έπειτα από μια προσπάθεια συμφιλίωσης που οργανώθηκε το πρωί στη Λα Πας ανάμεσα στην κυβέρνηση και έναν εκπρόσωπο των κυβερνητών που έχουν στασιάσει εναντίον του.

Η Βολιβία, η φτωχότερη χώρα της Νότιας Αμερικής, συγκλονίζεται εδώ και πολλές ημέρες από ένα κύμα βίας, που έχει ξεσπάσει στις πλούσιες περιφέρειες, οι οποίες αντιτίθενται στο σοσιαλιστικό πρόγραμμα του Μοράλες, πρώτου αυτόχθονα ηγέτη της χώρας.

"Αυτή τη δημοκρατική και πολιτιστική επανάσταση, πρέπει να την τελειώσουμε", δήλωσε ο Μοράλες, ο οποίος θέλει να αναδιανείμει τον πλούτο υπέρ των φτωχών κοινοτήτων των ʼνδεων που αποτελεούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.

"Το να φτάσουμε στην εξουσία δεν ήταν εύκολο (...) το καταφέραμε χάρη στις προσπάθειες όλων μας και αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να έγινε μάταια", τόνισε ακόμη.

εμείς άραγε έχουμε τέτοιους πολιτικους που να έχουν τέτοια ιδεολογία,δηλαδη πατριδα η θάνατος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: