Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Προειδοποίηση στη Ρωσία από το Θηλυκό πιθηκάνθρωπο

Ο μαύρος Θηλύκός πιθηκάνθρωπος πάει καλά;Τα βάζει με τον βλαδίμηρο;

Μήνυμα προς τη Ρωσία να μην εμποδίσει την ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ απηύθυνε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις. ΗΠΑ και Ευρώπη δεν θα επιτρέψουν ρωσικό βέτο, δήλωσε, προσθέτοντας πως η πόρτα προς ένα διατλαντικό μέλλον είναι «εντελώς ανοικτή» για τις δυο χωρες και η συμμαχία «θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε το μέλλον αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Σε άρθρο της που δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η Ραις διαβεβαιώνει και για την υποστήριξη Ευρώπης και ΗΠΑ προς την «ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της Ρωσίας».

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Wyborcza, η Ράις επισημαίνει την ανάγκη ΗΠΑ, Ευρώπη και Πολωνία να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη, όπως αναφέρει, επιθετικότητα της Ρωσίας.

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την Πολωνία «σύμμαχο-κλειδί» των ΗΠΑ στην περιοχή και καταλογίζει στους ρώσους ηγέτες «κακές επιλογές» τον τελευταίο καιρό.

Αναφερόμενη στην τελευταία διένεξη της Ρωσίας με την Γεωργία, η Ράις υποστηρίζει ότι το Κρεμλίνο πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία των μικρότερων γειτόνων της. Οι ενέργειες της Ρωσίας την οδηγούν στην οδό της απομόνωσης, λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: