Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

«Κοινοί αγώνες και οραματισμοί» Τσιγγάνων και κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.

«Τα παιδιά γίνονται κατ’ εικόνα και ομοίωση των γονιών τους. Γίνονται ρατσιστές, αν δεν επέμβουμε έγκαιρα, σωστά και δυναμικά…» - «Α1»

Το παρακάτω άρθρο, με τον τίτλο «Οι Έλληνες Τσιγγάνοι μονίμως στο περιθώριο», τα κυριότερα σημεία του οποίου σας μεταφέρουμε, δημοσιεύθηκε στη σελίδα 19 του φύλλου της επίσημης κομματικής εφημερίδας του ΛΑΟΣ «Α1», της 6ης Σεπτεμβρίου 2008. Εντάσσεται, προφανώς, στα πλαίσια της αντιρατσιστικής εκστρατείας του ΛΑΟΣ και το αφιερώνουμε στους σκληρούς και άτεγκτους “εθνικιστές” και “ρατσιστές” του κόμματος Καρατζαφέρη, ευχόμενοι καλή επιτυχία στους κοινούς τους αγώνες και οραματισμούς με τους Τσιγγάνους. Γράφει λοιπόν, η «Α1»: «Ένας λαός χωρίς γραπτή γλώσσα, ένας αρχαίος νομαδικός λαός που στο πείσμα των αιώνων διατηρεί την παράδοση της περιπλάνησης.

Οι ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ καλούνται να επιβιώσουνε μέσα στην σύγχρονη κοινωνία ζώντας μονίμως στο περιθώριό της, κατατρεγμένοι, κυνηγημένοι, στιγματισμένοι, πριν καν γεννηθούν με το σημάδι της “διαφθοράς”.Οι Τσιγγάνοι προσπαθούν να επιβιώσουν, μέσα σε μια ζωή που μοιάζει περισσότερο με κυνήγι μέσα στην ανθρώπινη ζούγκλα. Η ελληνική κοινωνία δεν γνωρίζει για την ιστορία, την κοινωνική οργάνωση, τον πολιτισμό των τσιγγάνων, μια ιστορία που στη διαδρομή της προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα. Είναι αποκλεισμένοι απ’ την ιστοριογραφία, καθώς οι «μεγάλοι» ιστορικοί της χώρας πίστεψαν ότι έτσι υπηρετούν καλύτερα την επιστήμη της ιστορίας - με το να γυρίσουν την πλάτη τους στην κοινωνία και την πορεία των Roma…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: