Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (21:15, Mega) ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Η Εθνική στο δρόμο για τη Νότιο Αφρική!
Ο προορισμός είναι μακρινός, αλλά απόλυτα ευδιάκριτος. Και για να καταφέρει η Εθνική Ελλάδας να βρεθεί το καλοκαίρι του 2010 στη Νότιο Αφρική, παίρνοντας μέρος στη δεύτερη τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της, σταθμούς σαν κι αυτούς του Λουξεμβούργου απόψε (σέντρα στις 21:15, απευθείας μετάδοση απ’ το Mega), θα πρέπει να τους προσπερνάει νικηφόρα.


Απ’ το «Josy Barthel», λοιπόν, ξεκινάει η περιπέτεια των προκριματικών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο πρώτος αντίπαλος δεν φοβίζει, αλλά ο Ότο Ρεχάγκελ ούτε που θέλει να σκέφτεται επανάληψη της πρεμιέρας της προκριματικής φάσης του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης, τότε, Έλληνες διεθνείς είχαν γνωρίσει ταπεινωτική ήττα απ’ την Αλβανία. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν. Το μάθημα σίγουρα έγινε πάθημα (όπως έδειξε και η αντιμετώπιση των «μικρών» στο δρόμο για το EURO της Αυστρίας και της Ελβετίας), οπότε απόψε δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο απ’ το «τρίποντο», που θα μπορούσε να αφήσει ευχαριστημένους τον Ρεχάγκελ και τους ποδοσφαιριστές.Το ευχάριστο είναι ότι ο Γερμανός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Φάνης Γκέκας προπονήθηκαν κανονικά την Παρασκευή (υπό καταρρακτώδη βροχή!) και θα συμπεριληφθούν στην αρχική ενδεκάδα, στο κλασικό 4-3-3 που αρέσκεται να παρατάσσει ο Ρεχάγκελ. Αν δεν υπάρξει, έτσι, κάποια έκπληξη, ο Χαλκιάς θα ξεκινήσει ανάμεσα στα δοκάρια, ο Σεϊταρίδης θα αγωνιστεί στα δεξιά της άμυνας, ο Τοροσίδης στα αριστερά, οι Δέλλας, Κυργιάκος θα καλύψουν τις θέσεις των στόπερ, στα χαφ θα αγωνιστούν οι Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης και στην επίθεση, στα αριστερά ο Χαριστέας, στην κορυφή ο Γκέκας και στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης ή ο Σαμαράς.Το Λουξεμβούργο αναμένεται να παραταχθεί σε διάταξη 5-4-1, με τον Γκι Χέλερς να καταλήγει στους: Ζούμπερτ, Κίντζιγκερ, Γκέισμπους, Χόφμαν, Στράσερ, Μουτς, Παγιάλ, Πέτερς, Γκέρσον, Μπέτμερ και Κίτενζ.Τον αγώνα θα «σφυρίξει» ο Δανός Χέρμανσεν, έχοντας για βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπιλ Ρενέ Χάνσεν και Μάρτιν Γουλφ…


ΡΕΧΑΓΚΕΛ: «ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ»Την αρνητική παράδοση που έχει με την Εθνική μας ομάδα να μη νικάει στους αγώνες που διεξάγονται Σεπτέμβρη μήνα, θέλει να «σπάσει» εκτός των άλλων ο Ότο Ρεχάγκελ απόψε. «Όλες οι παραδόσεις καταρρίπτονται κι ελπίζω να γίνει κάτι διαφορετικό τώρα και να νικήσουμε. Το παιχνίδι σού θέτει ερωτήσεις επί 90 λεπτά κι εσύ πρέπει να βρεις απαντήσεις. Είμαστε φαβορί για το ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μην ξεχνάτε ότι στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2006 είχαμε χάσει στην Αλβανία, επειδή ίσως μας έλειπε το κίνητρο και θεωρούσαμε ότι παίζουμε κόντρα σ’ έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Τώρα θα πρέπει να είμαστε από το 1ο λεπτό απόλυτα συγκεντρωμένοι, αφού θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη την προκριματική φάση», υποστήριξε χθες ο Γερμανός και συνέχισε, αναφερόμενος στο κίνητρο που διαθέτουν οι παίκτες του: «Είμαστε αθλητές και θέλουμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλοι οι παίκτες δείχνουν διάθεση στην προπόνηση, είναι σε καλή κατάσταση και το κλίμα είναι πολύ καλό.Στην ομάδα του Λουξεμβούργου παίζει ο Στράσερ, τον οποίο είχα παίκτη στη Λεβερκούζεν. Τον θυμάμαι πολύ καλά, παίζει πάντα με δύναμη και ψυχή». Για την επέτειό του στον πάγκο της Εθνικής, ο Ρεχάγκελ είπε: «Κανείς δεν το πίστευε ότι θα γίνει αυτό, ούτε οι δημοσιογράφοι. Εγώ εύχομαι σε όλους σας να πάμε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής».
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΟΥΤ«Θα παίξουν όλοι πίσω απ’ τη σέντρα!»Παράλληλα με την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεκίνησε και η συνεργασία της ΕΠΟ με Χούμπερτ Νόι. Ο Γερμανός σκάουτ έχει αναλάβει την παρακολούθηση των αντιπάλων της Ελλάδας και αποτελεί επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος εκτιμά τις ικανότητές του απ’ την «προϋπηρεσία» του σε Σάλκε και Καϊζερσλάουτερν. Το… ντεμπούτο του Νόι έγινε στο φιλικό της 20ής Αυγούστου, όπου παρακολούθησε την ΠΓΔΜ να συντρίβει το Λουξεμβούργο στην έδρα του με 4-1. Γι’ αυτό το ματς συνέταξε γραπτή έκθεση, την οποία και παρέδωσε στον Ομοσπονδιακό τεχνικό, όπου εκτός των άλλων αναλύει και έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων! Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπήρξε κάτι που να τρόμαξε τον Γερμανό «κατάσκοπο», ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι περιμένει να βρει, απέναντι στην Εθνική μας, μία ομάδα με ένδεκα παίκτες πίσω απ’ τη σέντρα! Αυτός είναι και ο μοναδικός γρίφος, που θεωρεί ο Νόι ότι μπορεί να βάλουν οι αντίπαλοί μας απόψε, προσθέτοντας ότι το σκορ στην αναμέτρηση που παρακολούθησε ήταν πλασματικό. Παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων…
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ«Η αρχή το ήμισυ του παντός»Στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης καλής αρχής στην προκριματική φάση στάθηκε του Μουντιάλ στάθηκε ο Κώστας Χαλκιάς. «Χρειάζεται σοβαρότητα και προσοχή όπως σε όλα τα παιχνίδια να παίξουμε όπως πρέπει για να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια και πάντα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε με το απόλυτο, οπότε δεν θα έχουμε και πρόβλημα. Οι πιο δυνατοί αντίπαλοι στον όμιλό μας θα είναι το Ισραήλ και η Ελβετία, αλλά και η Μολδαβία που έχει σημαντικά αποτελέσματα στο προκριματικά του EURO. Δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Μεγάλες ομάδες έχουν πάθει ζημιά από μικρές. Είναι κίνητρο για τις μικρές ομάδες να νικήσουν την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στον «Sentra» και κατέληξε: «Κίνητρό μας είναι οι τρεις βαθμοί, το πιστεύω και εύχομαι να τα καταφέρουμε. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και το επαναλαμβάνω δεν θα υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι».
Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΚΑΙ Ο… ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΤΟ! Άλλος στη θέση του θα ένιωθε άτυχος που στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου η ομάδα του θα βρει απέναντί της την Ελλάδα. Ο Γκι Χέλερς, όμως, αισθάνεται… ευλογημένος! «Έχουμε ένα σύνολο που δε διαθέτει εμπειρίες. Προτιμώ στο ξεκίνημα να παίζουμε με ισχυρούς αντιπάλους για να έχουν οι παίκτες μου ένα επιπλέον κίνητρο», εξήγησε ο ίδιος με δηλώσεις του, προσθέτοντας ωστόσο ότι «Δεν θέλω οι παίκτες μου να πηγαίνουν στους αγώνες σαν πρόβατα στη σφαγή». Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της γερμανόφωνης εφημερίδας «Tageblatt», ο προπονητής του Λουξεμβούργου αναζητεί τον νέο ηγέτη της Εθνικής, μετά την αποχώρηση του Σεμπαστιέν Ρεμί, ενώ προβλέπει πως θα αγωνιστεί σε διάταξη 5-4-1 απόψε, έναντι του 4-2-3-1 που επέλεξε για το τελευταίο φιλικό με την ΠΓΔΜ. Τον ηγέτη που ψάχνει, πάντως, ίσως ο Χέλερς τον βρει στο πρόσωπο του Τζεφ Στράσερ. Ο 33χρονος αμυντικός της Μετς είναι απ’ τους πιο έμπειρους παίκτες του Λουξεμβούργου και το ιδιαίτερο της περίπτωσής του είναι ότι πριν από εννέα χρόνια είχε για προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ στην Καϊζερσλάουτερν!Ιδιαίτερη έμφαση στον όμιλό μας δίνει, εξάλλου, και ο γερμανικός Τύπος, λόγω της παρουσίας του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Ελλάδας και του Ότμαρ Χίτζφελντ σ’ εκείνον της Ελβετίας. Ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα είναι αυτό της γερμανικής έκδοσης του «yahoo», όπου αναφέρεται πως… «ο Χίτζφελντ έχει πολύ πιο δύσκολο έργο από τον Ρεχάγκελ στο Ισραήλ, ωστόσο ο Ότο μολονότι αντιμετωπίζει έναν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο, έχει πράγματα να αποδείξει μετά τις τρεις ήττες της Ελλάδας στο EURO 2008. Οι Έλληνες έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης στο EURO της Πορτογαλίας, αλλά το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστρία ήταν κατώτεροι των προσδοκιών».


ΘΕΛΟΥΝ ΝΙΚΗ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ!Τα όνειρα δεν κοστίζουν. Και όσο κι αν υπάρχει τεράστια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο αποψινές αντιπάλους, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Λουξεμβούργου ευελπιστεί ότι μπορεί να αναβιώσει ο μύθος του Δαυίδ και του Γολιάθ! «Δεν έχουμε πίεση και ξέρουμε ότι το ματς με την Ελλάδα είναι πιο δύσκολο, συγκριτικά με τα παιχνίδια απέναντι σε Μολδαβία και Λετονία, αλλά θέλουμε τους βαθμούς και περιμένουμε να τους πάρουμε! Στηρίζουμε τον προπονητή, θα είναι μαζί μας τουλάχιστον ως το 2010, οπότε και λήγει το υπάρχον συμβόλαιο που έχουμε μαζί του», δήλωσε ο… αισιόδοξος Πολ Φιλίπ.


EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΑΠ

«Καλή επιτυχία στην Εθνική»Επιστολή, με την οποία εύχεται καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα στο ξεκίνημα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέστειλε χθες ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Λάκης Σημαιοφορίδης, στον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Άγγελο Μπασινά. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Φίλε Άγγελε, στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας της Εθνικής μας ομάδας ,στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κι εγώ προσωπικά, ευχόμαστε σε σένα και στους συμπαίκτες σου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλή επιτυχία με νικηφόρα παρουσία απέναντι στην Εθνική Λουξεμβούργου. Η Εθνική Ελλάδος, παρά τις ατυχίες που είχε στην τελική φάση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παραμένει δυνατή κι ανταγωνιστική κι είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο. Είμαστε στο πλευρό σας και έχουμε την βεβαιότητα ότι θα χαρίσετε και πάλι χαμόγελα σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης. Σε παρακαλώ να μεταφέρεις τις ευχές μας και στους συναδέλφους μας που μετέχουν της αποστολής της Εθνικής μας».
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: