Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για αντίδραση Χριστόφια

Πλήρη κάλυψη έδωσε στον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την ομιλία
ενώπιον των αποδήμων οργανώσεων, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη τότε αντίδραση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ζάκυνθο και το Νομό Ηλείας, δήλωσε πως οι απόψεις του συμπίπτουν με αυτές του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, αν και η ομιλία που έκανε δεν ήταν δική του.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας κ. Χρυσόστομος ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του, πως ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος μιλούσε εκ μέρους της όλης της Κυπριακής Εκκλησίας.

Αναφερόμενος δε στην αντίδραση του Προέδρου κ. Χριστόφια, ο Μακαριώτατος διερωτήθηκε «γιατί επαναστάτησε η ψυχή του Προέδρου, και αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε;» συνεχίζοντας «Ο Πρόεδρος, είναι έμπειρος πολιτικός και δεν εξάπτεται εύκολα και δεν υπήρχε λόγος να αναστατωθεί, αφού η ομιλία δεν ήταν δική του, αλλά του Μητροπολίτη».

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει την ικανοποίηση του μετά την πρόσφατη ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Πρόεδρο Χριστόφια, και ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο και να τον ρωτήσει γιατί αναστατώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: