Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αμερικανικό πλοίο που με την άδεια της Τουρκίας πέρασε από τα Στενά του Βοσπόρου την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, είναι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS McFaul. Έφυγε από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη και πέρασε τα στενά του Βοσπόρου κατευθυνόμενο προς τη Γεωργία. Εδώ να σχολιάσουμε ότι φέρει πυραύλους επιφανείας αέρος καθέτου εκτόξευσης (VLS), καθώς και πυραύλους επιφανείας επιφανείας. Προστατεύεται από το σύστημα Αιγίς και να θυμίσουμε ότι ένα ολόιδιο χτυπήθηκε από Ιρακινό εξοσέτ στον πόλεμο του Κόλπου (USS Cole).

Την Παρασκευή, αναμένεται επίσης να ξεκινήσει από τη Σούδα το πλοίο Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής. Και εμείς αναρωτιόμαστε αν οι ακτές της Σούδας αποτελούν αμερικανικές ακτές και έχουν εκεί πλοία της αμερικανικής ακτοφυλακής.Πάντως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένεται να τους απαγορεύσει να γυρίσουν λέγοντας τις ίδιες ανοησίες με την ουκρανική.

Την Παρασκευή επίσης το πλοίο USS Mount Whitney θα αποπλεύσει από την Gaeta της Ιταλίας και μέσω των Στενών του Βοσπόρου θα κατευθυνθεί προς τη Γεωργία. Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι πλοίο τηλεπικοινωνιών, διοίκησης, ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης (κατασκοπευτικό).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αμερικάνων τα πλοία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως χάρτινα πιάτα μιας χρήσεως, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά και κουβέρτες. Αν δεν πείθουν εμάς, άραγε πώς περιμένουν να πείσουν τον Πούτιν;
Όπως πάνε οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι δεν θα φύγουν ποτέ από τη Γεωργία...
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: