Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική Τουρκία

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία σε έκρηξη νάρκης που είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες, όπως ανακοινώθηκε από πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές, η νάρκη είχε τοποθετηθεί από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK) κοντά στο χωριό Αλαν στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, και εξερράγη την στιγμή που περνούσαν με το αυτοκίνητό τους.

Την Παρασκευή, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη άλλης νάρκης στην γειτονική επαρχία Σιρνάκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PKK χρησιμοποιεί συχνά νάρκες που πυροδοτεί από απόσταση στις επιχειρήσεις του κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Παράλληλα, στην Άγκυρα, το επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 12 στόχους Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στην περιοχή Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, σε μία επιχείρηση που ξεκίνησε τα μεσάνυκτα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους και καταβάλλονται προσπάθειες να επιβεβαιωθούν «οι απώλειες των τρομοκρατών».
Η επιχείρηση διήρκεσε τεσσεράμισι ώρες και είχαν στόχο αρκετές περιοχές στην οροσειρά Καντίλ, ανέφερε πηγή των Κούρδων ανταρτών. Στόχους των Κούρδων ανταρτών-13 συνολικά-στο βόρειο Ιράκ έπληξαν τουρκικά αεροσκάφη και την Τετάρτη. Η επιχείρηση διήρκεσε 45 λεπτά και δεν υπήρξαν απώλειες, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: