Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Φονικές εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη

Δύο βόμβες που εξερράγησαν την Κυριακή το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων και 72 τραυματίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως μετέδωσε το NTV, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Μια πρώτη βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη σε τηλεφωνικό θάλαμο λεωφόρου της συνοικίας Γκιουνγκορέν, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης.
Μια δεύτερη ισχυρή έκρηξη ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, σε απόσταση μερικών μέτρων, και ενώ το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον τόπο της πρώτης έκρηξης, σύμφωνα με το NTV.

Πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έχουν φτάσει επιτόπου και η αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας. Στις εικόνες που αναμεταδόθηκαν από το NTV βλέπει κανείς σκηνές πανικού, με ανθρώπους ματωμένους και αποπροσανατολισμένους να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά.

«Δεχθήκαμε σχεδόν 30 πολύ βαριά τραυματισμένους ανθρώπους», δήλωσε ο Αμπντουλάχ Τοκέρ, διευθυντής στο νοσοκομείο Κολόν του Γκιουνγκορέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: