Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Μεθυλέωση και Θείωση - Γιατί είναι τόσο σημαντικές;


" Αν  δεις ποτέ ένα χάρτη του μετρό της Νέας Υόρκης , θα δεις ότι είναι ένα απίστευτα πολύπλοκο διασυνδεδεμένο σύνολο των σιδηροδρομικών γραμμών . Φαντασου τι θα συνέβαινε αν υπήρχε ένα διάλειμα-κενό σε αυτές τις διαδρομές . Ακόμη χειρότερα , φαντασου τι θα συνέβαινε αν έσπαζε σε κομμάτια ο σταθμός Penn και Grand Central Terminal . Πολλά από τα διασυνδεδεμένα τρένα θα επιβραδύναν ή θα σχολούσαν πρόωρα από τη βάρδια τους .

 Αν δεις, ακόμα,  ποτέ ένα χάρτη με τα βιοχημικά μονοπάτια/νευρώνες ενός ανθρώπου, θα δεις ότι είναι χιλιάδες φορές πιο περίπλοκος από ό, τι το μετρό της Νέας Υόρκης . Αυτός ο χάρτης θα απλωνόταν σε ένα τεράστιο τοίχο , και οι λέξεις θα ήταν τόσο μικρές που θα μπορούσες να τις διαβάσεις μόλις με τα βίας.

 Το πιο σημαντικό σύνολο των βιοχημικών μονοπατιών στο σώμα σου , ίσως ο κεντρικός σταθμό μεταγωγής για το σύνολο των εργασιών , είναι οι  "γραμμές του τρένου" που ειναι υπεύθυνες για την τήρηση δύο συγκεκριμένων αμαξοστοιχίων ( ή βιοχημικων διεργασίών) που λειτουργουν ομαλά . Είναι η « μεθυλίωση » το τρένο και το «θείωση » τρένο.

 Κάθε ρόλος στο σώμα μας είναι σημαντικός και ρυθμίζεται ή εξαρτάται από αυτές τις διεργασίες.

 Τα γονίδιά μας και η μεθυλέωση ελέγχουν, αν τα τρένα της μεθυλέωσης και της θείωσης πηγαίνουν αργά ή γρήγορα , και αν είναι πιθανό ή όχι να πάνε πιο γρήγορα τα βαγόνια τους  . Τα καλά γονίδια και η καλή διατροφή θα οδηγήσουν σε  χρόνο εξπρές τα τρένα . Τα κακά γονίδια και η κακή διατροφή με τις τοξίνες της θα οδηγήσουν τα τρένα στη καταστροφή.Τα καλά νέα  της περίπτωσης είναι ότι αυτές οι διαδικασίες μπορούν να καθορίζονται σχεδόν πλήρως μέσω της διατροφής , αποτοξίνωσης , και ειδικά συμπληρώματα διατροφής , ακόμη και αν έχεις "κακά " γονίδια .Η μεθυλίωση και η θείωση για να παραμείνουν σε  σταθερή τροχιά , το σώμα σου  χρειάζεται μια καθημερινή πηγή των τριών ειδικών βιταμινών B12 , Β6, και φυλλικό οξύ -ώστε να διατηρηθούν οι παραπάνω διαδικασίες σε λειτουργίες.

Εκτός Β12 , Β6 , και φυλλικό οξύ , το σώμα χρειάζεται παράλληλα
μια συνεχή πηγή του θείου για το τρένο  της θείωσης  . Αυτό προέρχεται από τρόφιμα όπως το μπρόκολο και το σκόρδο , καθώς και τα ψάρια , τα αυγά , οι ηλιόσποροι και τα πουλερικά , τα οποία είναι πλούσια σε μεθειονίνη , και μπορεί να ενισχυθεί με ειδικά θρεπτικά συστατικά, όπως NAC (n ακετυλοκυστεϊνη ) και το άλφα λιποϊκό οξύ και ένα βότανο όπως γαϊδουράγκαθο γάλα . "

Δεν υπάρχουν σχόλια: