Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Το αλφάβητο είναι Ελληνικό όσο και αν πονάει κάποιους-απάντηση σε ΟΟΔΕ

Διάβασα στην «ορθόδοξη» σελίδα στο ιντερνετ , την ΟΟΔΕ, ότι το αλφάβητο  δεν είναι ελληνικό.Έτσι, λοιπόν πιστεύω πως οφείλω να δωσω μια απάντηση σε τέτοια ψεύδη που  είναι δημιουργηματα των εβραίων για να μειώσουν την αξία και την συνεισφορά του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού  στην παγκόσμια ιστορία. Πιστευω πως θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι εκεί μέσα που αναέχθηκαν να δημοσίευτει ένα τέτοιο φρικιαστικό άρθρο. Με αυτό το άρθρο, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ είναι σαν να αμφισβητούν τα λόγια μας του Κυριου Ημών Ιησού Χριστού όταν συνάντησε  τους Έλληνες.
Ας αναιρέσουμε το παραπάνω ψευδος για το αλφαβητό μας για δευτερη φορά σε τουτο το blog. Μπορείτε επίσηης να δειτε και αυτο το άρθρο του blog μας.

Ο οοδέ στηρίζει όλο του το άρθρο σε ένα απόσπασμα του Ηρόδοτου που αποδιδεται στα ελληνικά ως έχει:
Οι φοίνικες αυτοί, που μαζί με τον Κάδμο αφίχθησαν ,μεταξύ των οποίων και Γεφυραίοι, και σε πολλά αλλά μέρη κατοίκησαν την χώρα αυτή εισήγαγαν και τέχνες στους Έλληνες και μάλιστα και (κάποια) γραφή, η οποία δεν ήταν γνωστή στους Έλληνες, όπως εγώ νομίζω. Πρώτα αυτήν την γραφή την οποία και όλοι οι φοίνικες μεταχειρίζονται, μετά όμως με την πάροδο του παρερχόμενου χρόνου μετέβαλλαν μαζί με την γλώσσα και το είδος αυτό της γραφής.

Θέλω μονο να πω πως ο Ηρόδοτος ήταν ιστορικός που του άρεσαν τα ταξίδια και έγραφε συνηθως ότι πληροφορουταν ή έβλεπε. Γιατί άραγε να λέει στο αποσπασμά του «κάποια γραφή», όπως υπογραμμίσαμε παραπάνω; Και το κυριότερο από το απόσπαμα είναι το «ως εμοι δοκεί», που θα πει «όπως εγώ νομίζω». Με άλλα λόγια ο Ηρόδοτος ναι μεν παραθέτει την είδηση αλλά δεν είναι καθόλου σιγουρος αν ειναι αλήθεια όσα γράφει .

Η άποψη του φοινικισμού εκλονίσθη έσχάτως ένεκα των ευρυθέντων εν Κρήτη από τον Εγγλέζο δημοσιογράφο- καθηγητή αρχαιολογίας ’ρθουρ Έβανς, ο οποίος το 1900 ανέσυρε τις πινακίδες της Γραμμικής Α και Β και υποστήριξε ότι «Η γραφή της Κρήτης είναι μητέρα της φοινικικής», («Scripta Minoa vo1.1 oxford1909). Μερικά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1952 ο μεγάλος αρχιτέκτονας έξ Αγγλίας Μιχαήλ Βέντρις πέτυχε να αποκρυπτογραφήσει την Γραμμική Β αποδεικνύοντας στους μέχρι τότε αμφισβητίες πως τόσο οι Κρήτες όσο και οι Μυκηναΐοι ομιλούσαν και έγραφαν Ελληνικά. Το 1930 στην περιοχή Πηλικάτα της Ιθάκης ευρέθησαν κεραμικά όστρακα του 2700π.χ. με χαραγμένα σύμβολα ομοιάζοντα με την Γραμμική Α και Β. Ο καθηγητής Πώλ Φόρ διάβασε τα όστρακα αναγνωρίζοντας πως οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν γραφή και ομιλούσαν Ελληνικά το 2700π.χ.(Αρχαιολογικό περιοδικό Nestor, τεύχος 16). Η μάνα Ελληνική γή έβγαλε από τα σπλάχνα της , στο Δισπηλιό, σε προϊστορικό λημναίο οικισμό μια ξύλινη πινακίδα με γραφή τοποθετημένη το 5250π.χ. Την ανακάλυψη τούτη έκαμε στις 11 Αυγούστου 1993,ο καθηγητής της αρχαιολογικής σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γ. Χουρμουζιάδης, ο οποίος ετόνισε πως με τούτην την ανακάλυψη καταρρίπτεται η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία.Η ανακάλυψη πανάρχαιων προϊστορικών γραφών (ενεπίγραφα όστρακα Γιούρων του 6000π.χ., γραφή σε λίθο με Ελληνικά γράμματα στο κόλπο της Cambay 7500π.χ., σφραγίδα Γιαννιτσών 8000π.χ., επιγραφή glozel του 13000π.χ. κ.τ.λ.) κλονίζουν έκ βάθρων τις δογματικές απόψεις των Φοινικιστών.
Παρά την πληθώρα ευρημάτων και παραπομπών στην αρχαία Ελληνική γραμματεία περί της παναρχαιότητας του Ελληνικού αλφάβητου π.χ. Πλάτων: Κρατύλος ,Αριστοτέλης: «ποιητική» ,Διόδωρος Σικελιώτης: «Ιστορική Βιβλιοθήκη» κ.τ.λ. οι ιθύνοντες κωφεύουν και δεν αναγράφουν στα σχολικά εγχειρίδια ουδέν εκ των προαναφερθέντων. Γιατί ; Δεν τα γνωρίζουν ή εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς; Αν ισχύει το πρώτο τότε είναι ανίκανοι να κουβαλούν ένα τόσο βαρύ φορτίο. Στην δεύτερη περίπτωση όμως μειωδοτούν απέναντι στον Ελληνισμό. Ελπίζουμε μετά από την ανάγνωση του παρόντος άρθρου να βγήκαν ασφαλή συμπεράσματα και πιστεύουμε πως οι αναγνώστες του θα ανατρέξουν στις παραπάνω παραπομπές έτσι ώστε να δούν και αυτοί από την μεριά τους την πραγματικότητα και να αντιληφθούν αυτό που έντονα είχε τονιστεί πριν λίγες δεκαετίες από τον Πατριάρχη της Ελληνικής αρχαιολογίας κ.Απόστολο Αρβανιτόπουλο, πως: Το αλφάβητο επινόησαν και εφάρμοσαν οι Αρχαίοι Έλληνες-- δώρησαν αυτό σε όλη την ανθρωπότητα ως κοινό κτήμα της (Αρβανιτοπουλος,"επιγραφική", εκδόσεις «εστία», Αθηνά 1937, σελίδες 16-32). Κτήμα ες αεί! 

(με τα κιτρινα γραμματα είναι αντιγραφή από εδώ)

Θέλω όμως να ρωτήσω όλους αυτούς που λένε αυτές τις ουφολογίες και μπουρδες. Αφού οι φοινικες ανακάλυψαν το αλφάβητο γιατί δε σωθηκε κανένα έργο τους  ή δεν επιβιωσαν σα λαός;
  


2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Πολύ καλή εγγραφή..Και το ερώτημα στο τέλος με απασχολεί και εμένα.Νομίζω ότι ακόμη και η ύπαρξη των Φοινίκων εξετάζεται μέχρι σήμερα και υπάρχουν πολλές θεωρίες ....
Δεν κατανοώ όμως γιατί αυτή η προσπάθεια που κάνουν μερικοί να αποδείξουν με ένα μόνο απόσπασμα την μη ελληνικότητα του αλφαβήτου μας!!
Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ερωτήματα που όμως σε μια Ελλάδα άκρως εθελόδουλη δεν θα δοθούν απαντήσεις, δυστυχώς.