Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Συμβουλές προς ελληνόψυχους μαθητές


Σήμερα θέλω να σας γράψω και να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλους τους πολιτικά ορθά σκεπτόμενους μαθητές, οι οποίοι ως γνωστόν αντιμετωπίζουν προβλήματα από το κόκκινο παρακράτος ορισμένων καθηγητών. Και μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αριστερίζοντες καθηγητές, δασκάλοι και διευθυνταί.
Καταρχάς πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να σας πω πως αφορμή για αυτη την ανάρτηση στάθηκε μια εργασιά από το Βιβλίο της Φιλοσοφιας (σ 18) ΄β λυκείου η οποία σχετιζόταν με μια φράση που είπε ο σοφιστής Ιππίας« από τη φυση μας σ΄όλα είμαστε όμοιοι, και βάρβαροι και Έλληνες».Ήθελα να ΄ξερα που τον ξετρύπωσαν αυτόν. Έψαξα ύστερα στο Βιβλίο του Λιακό «Το φως των σοφών της Ελλάδος» να δω τι λέει και ο Δημοσθένης (Λιακόπουλος γι΄αυτον το κοπριτη και τον αναφέρει μόνο εκεί που μιλάει γενικά για την Σοφιστική σχολή. Ουτε ο Λιακό δεν ασχοληθηκε μαζί του. Και καλά κάνει!!! Ήθελα να ξερα πόσο απελπισμένοι και απογοητευμενοι μπορει να ειναι οι ανθέλληνες υπουργοί και συγγραφείς,οι οποίοι για να τεκμηριώσουν τις βλακείες, περι αντιρατσισμού, προσπαθούν να μας πουν πως και οι πρόγονοί μας ήταν αντιρατσιστές. Μην ξεχνάμε βεβαια πως και ο μ. Αλέξανδρος ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,σύμφωνα με το βιβλίο ιστορίας της Ά Γυμνασίου

Γιατί αραγε δεν βαζαν μια εργασία με το «ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ, ΒΑΡΒΑΡΟΣ»; Ρητορικό ερωτημα...δεν περιμένω απάντηση, αφού όλοι την γνωρίζουμε.Βεβαια,αυτό ήταν ένα δειγμα από τα χιλιάδες ανθελληνικά στοιχεία και παραπαμυθια που υπάρχουν σε όλα τα βιβλία από τον Ο.Ε.Δ.Β.
Και κατα δευτερον, γράφω ταύτα, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο και ικανό για να συμβουλευσει ορισμένους μαθητές με ίδια με τα δικά μου πολιτικά πιστευω. Για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά ( και δεν νομίζω να χρειάζεται), τους αναφέρω πως έχω διατελέσει ως πυρηνάρχης Θεσσαλίας της Ο.ργάνωσης Ε.λληνόψυχων Μ.αθητών (ΟΕΜ) για περίπου δύο χρόνια και είμαι γνωστης των πραγμάτων για το πως λειτουργεί η αριστέρα (ΚΝΕ και συνιστώσεις του Τσυριζα) στα σχολεία.
Συμβουλεύω, λοιπόν, όλους τους μαθητές, και όχι μόνον, να έχουν τα μάτια τους κάτι παραπάνω από 14 και να είναι προσεκτικοί σε κάθε τους κίνηση. Συνήθως, μπαίνουν ερωτήσεις σε εκθέσεις ή άλλως ειδών εργασίές για το σπίτι με τέτοια θέματα: Όπως, τι είναι ο εθνικισμός;, που οφείλεται ο ρατσισμός;, ποια η διαφορά μεταξυ πατριωτισμού και εθνικισμού και άλλα λοιπά. Θυμάμαι συγκεκριμένα μια άσκηση από τον καιρό που πηγαινα ΄Γ Γυμνασίου , η οποία αναφερόταν στις διαφορές μεταξυ πατριωτισμού και εθνικισμού, στηριζόμενη σε ένα απόσπασπασμα από το Βιβλίο του εβραίου και ανθέλληνα Κ. Σημίτη σχετικό με τον εθνικισμό, την ευρωπαική οικονομία και την στρατηγική. Δυστυχώς μου ξεφευγει ο ακριβης τίτλος του βιβλίου του.
Και που λέτε, σε αυτη την άσκηση και τι δεν έγραψα! 6 σελίδες περίπου γεμάτες με μελάνι αναφερόταν στον ακριβή ορισμό του εθνικισμού και τη διαφορά του από τον πατριωτισμό. Και ότι έγραφα, πάντα στηριγμένο και εμπεριστατωμένο. Θα μπορούσε αριστερός καθηγητής να αμφισβητήσει κάτι από αυτά που έλεγε ο Παπαναστασίου*; Το ευκολότερο γι΄αυτόν θα ταν να δηλώσει άγνοια και να τελειώσει εκεί το θέμα.; Η μηπως θα μπορούσε να μιλήσει κανείς αρνητικά για τα γραφόμενα του Ίωνος Δραγούμη; Βέβαια για να διαβαστεί μια τέτοια εργασία 6 σελίδων (διάρκειας 25 λεπτών περίπου) χρειάζεται να κάτσει και η ανάλογη τυχη. Θες και λιγη τυχη , αδερφέ, να σου επιτρέψει ο καθηγητής να την διαβάσεις. Συγκεκριμένα σε εμένα επείδη ήξεραν όλοι τι εθνικόφατσα ήμουν, την διάβασα μόνο και μόνο επειδή φωναξαν υπέρ μου ορισμένοι συμμαθητές και φιλοι εκείνη την ώρα. Επιπρόσθετα, να έχετε στο νου σας πως μια τετοια εργασία για να διαβαστεί θέλει να ρισκάρεις κιόλας (θα το εξηγήσω παρακάτω αυτό) και να τα έχεις και τρακόσια το καθένα. Μίλησα για ρίσκο εννοώντας, πως μια οποιαδήποτε στραβη να σου τύχει την γάμ....ησες. Λόγου χάρη σκέψου ότι εφ' όσον διαβάσεις την εργασία και μιλάς ενάντια σε αυτά που σου διδάσκει το κατεστημένο,ο καθηγητής του τάδε μαθηματος σε κανει αναφορά στο συμβούλιο καθηγητών. Αποβολή 5ημερη επειδή είσαι φασίστας, αποβολή από την εκδρομή που οργανωνει το σχολείο και ότιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστείτε. Μη σκεφτείτε πως υπερβάλω καθώς αυτά έχουν συμβεί σε άτομα που γνωρίζω. Ο πόλεμος που δεχόμαστε εμείς οι εθνικιστές είναι τεραστίων διαστάσεων και από πολύπλευρος
Όμως, για όσους τους νοιάζει η ποινή που θα ακολουθήσει τους συνιστω να μην ασχοληθούν καθόλου με τέτοιου είδους εργασίες και θέματα που σε αναγκάζουν να λογοδοτήσεις για τα πολιτικά σου πιστεύω. Στην ουσία τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης αυτό κάνουν. Σε φακελώνουν και μέσα από τις σχολικές εργασίες και εκθέσεις για τα πολιτικά σου πιστεύω. Αυτό που οφείλεις να κάνεις αν δε θες να σου κρεμάσουν τη ταμπέλα του «φασίστα» είναι να γράψεις αντικειμενικά και να μην πάρεις καμία θέση.Ουτε δεξιά ούτε αριστερά Και όλες οι απόψεις σου γραμμένες σε παθητική σύνταξη και απέφυγε να χρησιμοποίεις τη λέξη «πρέπει»** ( αν δε κρίνεται παντελώς απαραίτητο) γιατί τότε θα σε αποκαλέσουν “απόλυτο”, δηλαδή φασιστά. Αν αντιθέτως κάποιος αριστερός κάνει όλα τα παραπάνω και μιλήσει και αυτός για τις δικές του ουτοπικές και προπαγαδανδιστικές αντιλήψεις, αυτός δε κινδυνεύει με καμία ποινή. Αυτός ειναι φερεφωνό τους, Το μόνο που θα πάθει είναι φακελωθεί.
Κάποιοι μαθητές ελληνόφρονες, μπορεί να με ρωτήσουν το εξής:
««Θα μπορούσαμε και εμείς να υποκριθούμε τον αριστερό, τον θολοκουλτουριάρη ή τον μοντέρνο;»»
Κάποιοι ομοϊδεάτες , κυρίως γονείς, το προτείνουν. Εγώ όμως λέω όχι. Ίσως επειδή ακόμα δεν είμαι γονιός και δεν έχω γιο στο σχολείο. Αν μιλήσεις για οικουμενικές αντιλήψεις στην ουσία συμμετέχεις συνειδητά στην παγκοσμιοποίηση. Επίσης, θα ακούγεται μια φωνή ακόμα της αριστεράς μέσα στην αίθουσα. Οποτε διάλεξε τον ενδιάμεσο δρόμο που είπα και παραπάνω
Ένα άλλο θέμα που θίγει τους Έλληνες μαθητές είναι οι σχέσεις τους με τους αλλοδαπούς. Απλώς ένα πράγμα θα σας πώ όπως ειπα και σε ένα φίλο μου που αντιμετώπιζε προβλήματα με αφγανόπουλο. «Φίλε» του λέω« μην ασχολείσαι καν. Αν τον πλακώσεις στις μπουνιές θα χεις άσχημες συνέπειες. Αν πάλι σου επιτεθεί αυτός πρώτος, προσπάθησε να τον ακινητοποιήσεις χωρίς να τον τραυμτίσεις ή ειδοποίησε κάποιον συμμαθητή σου με έξυπνο και κρυφό τρόπο να επικαλεστεί κάποιον επιτηρητή εκείνη τη στιγμή. Βέβαια, λίαν συντόμως. Ελπιζε βέβαια να κρινει σωστά εκείνη την ωρα και να σε υπερασπιστουν οι παρευρισκόμενοι Όποτε μην ασχολείσαι μαζί του! Αδιαφόρησε! Επιπλέον, το να ασχοληθεί κάποιος με τον εθνικισμό προΰποθέτει και την ανάλογη σοβαρότητα. Σοβαρότητα που δεν θα ξεπερνάει τα όρια του “έρχομαι με το κώλο”, αλλά σοβαρότητας που θα ιθύνει τις πράξεις σου και δεν θα παραφερεσαι όταν σε προκαλεί το κάθε μαλακιστήρι. Γιατί στη τελική εσύ θα την πληρώσεις. Αν πάλι σου επιτεθεί μετά το σχολείο, εκεί αλλού παπά Ευαγγέλιο» Και μιας και σας είπα όλα τα παραπάνω, για όσους ενδιαφέρονται για το φινάλε της υποθεσης τελικά το αφγανόπουλο σταμάτησε τους ψευδοτραμπουκισμούς μετά από συνεχείς προσπάθειες για να προκαλέσει τον Έλληνα και φίλο μου συμμαθητή.
Τέλειώνοντας μιας και πλησιάζουμε τον Δεκεμβρη, πάμε στο τομέα “Καταλήψεις”. Απλά τα πράγματα. ΄Γνωρίζοντας ότι ξεκινάν από τα πανεπιστημία, δεν συμμετέχουμε! Και αν συμμετέχουμε πχ για κάποιο σοβαρό ζητημα παραδειγματιζόμαστε από τους μαθητές του Ρεθυμνου, που πριν 2 χρονια έδωσαν γαλανόλευκο πλάνο στις καταλήψεις αναρτώντας στα καγκελα του σχολείου γαλανόλευκες σημαίες. Για την συνέχεια δεν ξέρω τι να σας πω. Θα είναι ανάλογη του διευθυντού του σχολείου. Το πολυ-πολύ να μοιράσει καμιά αποβολή.
Αλλά ό,τι δεν μας σκοτωνει, μας κάνει πιο δυνατούς.
Συνοψίζοντας, σας προτεινω μαθητές να ειστε κυριώς πολύ προσεκτικοι στις κινησεις σας. Αν γνωριζουν οι καθηγητές σας για τα πολιτικά σας φρονήματα τότε απαιτείται προσοχή. Και μιλάτε πάντα με επιχειρήματα. Καλό είναι να γνωρίζετε όσο το δυνατον περισσοτερο ωστε να εχετε να απαντάτε. Παρτε στα χέρια σας «Καζαντάκη, Παλαμά, Ιστορικά βιβλία» και ότι άλλο νομίζετε πως θα σας φανεί χρήσιμο.
Τέλος, εμείς οι Έλληνες Μαθητές δεν ειμαστε άβουλα όντα ουτε και σαν τους άλλους.
Ζητω το 'εθνος
Ζήτω οι Έλληνες Μαθητές

*Παπαναστασίου: κοινωνιολογος και διετέλεσε ως πρωθυπουργος της χωρας μας το 1925. Ήταν αριστερος και έχει κάνει μια εξαιρετική εργασία για τον εθνικισμό

** Αυτά βέβαια στα διδάσκουν και πριν πας να δωσεις πανελλήνιες.
Όσο για το “πρέπει” αυτο ισχυει για όλα τα θέματα και όχι μονον πολιτικ'α

Δεν υπάρχουν σχόλια: