Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ομολογια Πιστεως

http://www.energia.gr/photos/medvendef.jpg

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ εξέπληξε τους πάντες, όταν στο Αμερικάνικο Τηλεοπτικό δίκτυο (ABC) δήλωσε, ότι η ζωή του άλλαξε ριζικά αφότου ασπάσθηκε την Ορθοδοξία.

«Πιστεύω είναι καλό για μένα, γιατί από τότε η ζωή μου, έχει αλλάξει! Δεν μιλάς ποτέ δυνατά για κάτι τέτοιο, γιατί τα θρησκευτικά αισθήματα πρέπει να παραμένουν κάπου βαθειά μέσα σου. Όταν κάποιος επιδεικνύεται γι΄ αυτό δεν είναι ειλικρινής, το κάνει για δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή».

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ γιατί μπήκε μέσα στην Εκκλησία, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένιωσα ότι το έχω ανάγκη, ένιωσα εσωτερικά την επιθυμία να το κάνω».

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ, οι άνθρωποι γιατί πηγαίνουν στην Εκκλησία; «επειδή αισθάνονται μια εσωτερική ανάγκη, εκτός αν πηγαίνουν σαν περιηγητές και τουρίστες».

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, τόνισε: «Εγώ στα 23 μου αισθάνθηκα ότι το είχα ανάγκη».

Καταπληξη αλλα και συγκινηση προξενει η -απροσδοκητη για πολλους- ομολογια πιστεως του νεοφανους αστερος της ρωσικης πολιτικης ηγεσιας, τοσο για την απλοτητα της διατυπωσεως, όσο και πολυ περισσοτερο για το ουσιαστικο της περιεχομενο. Να δοξαζουμε το Θεο, γιατι και στις μερες μας, που κυριαρχει η ξηρασια της αποστασιας, αναδεικνυει ανθρωπους που ομολογουν χωρις ντροπη την ορθοδοξη πιστη τους. Αλλωστε τα 70 χρονια σκληρου διωγμου που υπεμεινε το ρωσικο κρατος απο το αθεο καθεστως του Κομμουνισμου διδαξαν πολλα το ρωσικο λαο.

Ας παραδειγματιστουν και οι δικοι μας πολιτικοι αρχοντες πολλοι εκ των οποιων προσπαθουν με καθε μεσο να εξοβελισουν απο την Ελλαδα τους δυο βασικους πυλωνες πανω στους οποιους στηριζεται το εθνος μας: τον Ελληνισμο και την Ορθοδοξια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι ειναι πολιτικοι! Οχι σαν τους δικους μας...

Ἀχιλλεῦς είπε...

Ρε παιδιά μηπως ειδατε κανέναν Παπανδρέου ή Καραμανλή να κάνει τέτοιες δηλωσεις;

Όπως ειπε παραπανω και ο φίλος μας λειπουν τέτοιοι πολιτικοί