Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τρόποι για να ξεχρεοκοπήσει η Ελλάδα

Ακουμε διάφορα αυτές τις μέρες για τη χρεοκοπια της Ελλάδος.... Λένε -λένε-λένε.... Όλην την ωρα. Μεσα σε αυτά που λένε ακουγεται και πως η Ελλάδα δε μπορεί να ξεχρεοκοπήσει. Αποφάσισα λοιπόν να παρουσιάσω μερικους τρόπους που η Ελλαδα μπορει να ξεχρεοκοπήσει.
Σοβαρους λόγους όμως, και οχι λόγους τυπου να συλληφθουν όλοι οι φοροφυγάδες. Το έλειμα που προξενηθηκε από τους φοροφυγάδες δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτό των πολιτικών. Να συλληφθουν όμως και αυτοί, αλλά πρωτιστως να πάνε «μεσα» οι Πολιτικοι, γιατί αυτοί φαγανε τα δις. Και ξεκινάμε:


  • Δάνειο της Ελλάδος από την Κινα ή την Ρωσία με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Προσφερθηκαν και οι κινέζοι να μας βοηθήσουν και οι Ρωσοι. 
  • Βοήθεια από τους επιχειρηματίες της Ελλάδος
  • Βοήθεια από το Βγενόπουλο και την Marfin. Και αυτοί προσφερθηκαν για βοηθεια.
  • Να επιστρέψουν όλα τα λεφτά των καταθέσεων των Ελληνων από το εξωτερικό στη χώρα μας, χωρίς καμία φορολογία. Το υψος της τιμης των χρημάτων αυτων θα περάσει τα 4 δις ευρώ.
  • Εκμετάλευση των ορυκτων πλουτων που έχει η Ελλάδα. Πετρέλαιο , ουράνιο κτλ.
  • Φορολόγηση των μεταναστών
  • Εκμεταλευση των κληροδοτημάτων.
  • Αποζημίωση από τους Γερμανούς 
  • Επιστροφή στη δραχμη. Η Ελλάδα είχε ενα πολύ καλό οπλο τα πρηγουμενα χρόνια, τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Όπως βλέπετε υπάρχουν τρόποι για  να βγει η χώρα μας απο το Βουρκο που την εριξαν οι Μασόνοι. Μυαλά δεν υπάρχουν! Γιατί  οι περισσότεροι πολιτικοι είναι προσκυνημένοι και μυημένοι στην Μασονοσατανιστική λέσχη Buildeberg.  Αυτη την εντολή τους δωσαν, δηλαδή να μπουμε στο ΔΝΤ, αυτή εφάρμοσαν.
Άισχος και ντροπή! Να πάνε οσοι φάγανε εδώ και τωρα φυλακή.

Ο λόγος που έκανα αυτη την ανάρτηση ειναι για να μάθουν μερικοί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεχρεοκοπήσει. Επιπλέον, να σημεισω πως ειμαι αντίθετος σε όσους λένε να φορολογηθεί η Εκκλησία. Δηλαδή πόσο να φορολογηθεί; Δεν γνωριζουν πως η Εκκλησια φορολογείται εδώ και πολύ καιρό;

Τέλος, αν έχετε κάποιον επιπλέον τρόπο να μου προτεινετε που γνωρίζετε εσείς, μπορείτε να μου τον αφησετε από κατω στα σχόλια η με mail

4 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα σας !

Σωστές ολες οι προτάσεις σας !
Την τελευταία την προτείνω και εγώ και ειμαι σίγουρος οτι θα αποδειχθεί σωτήρια, αν υιοθετηθεί !

Με τιμή
Ι.Ντινόπουλος

Ligakaikala.blogspot.com

Apokalipsis999 είπε...

Λες «Σοβαρους λόγους όμως, και οχι λόγους τυπου να συλληφθουν όλοι οι φοροφυγάδες.» Εντούτοις δεν δίνεις σοβαρούς λόγους!

Εν τάχει:
1.Δάνειο της Ελλάδος από την Κινα ή την Ρωσία με πολύ χαμηλό επιτόκιο.
Αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι. Έτσι το κυκλοφόρησαν τα παπαγαλάγια στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Το επιτόκιο δεν ήταν τόσο χαμηλό, και τα ανταλλάγματα αρκετά επαχθή! Ψάξε λίγο καλύτερα, αν και στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν νομίζω να υπάρχει κάτι...

2. Βοήθεια από τους επιχειρηματίες της Ελλάδος
Για ποιούς αναφέρεσαι ακριβώς; Και γιατί δεν αναφέρεις τα ανταλλάγματα που ζητήθηκαν; Διότι κανένας δεν έκανε καμιά σοβαρή πρόταση...

3. Βοήθεια από το Βγενόπουλο και την Marfin
Εδώ γελάμε! Ο Βγενόπουλος ζήτησε πάρα πολλά...

4. Εκμεταλευση των κληροδοτημάτων
Σε ορισμένα ναι, σε άλλα υπάρχουν νομικές δυσκολίες. Πάντως τα έσοδα από εκεί, δεν είναι και τα υπέρ μεγάλα ποσά.

5. Επιστροφή στη δραχμη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει εκτόξευση του εξωτερικού μας χρέους! Κάτι που περιέργως αποσιωπούν όσοι υποστηρίζουν τη δραχμή αντί του ευρώ. Όσο δε, για τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, αυτό παύει να ισχύει από τη στιγμή που δεν παράγουμε.

Ἀχιλλεῦς είπε...

Το επιτόκιο από τους κινέζους όπως ακουσα ειναι 3%.
Όσο για τους Ρωσσους μπορουσαμε να τους νοικιάσουμε ενα απλο νησάκι στο Αιγαίο και τιποτα παραπέρα

2+3: δεν ειναι βεβαια και οι καλυτερες λύσεις, αλλά σε σχέση με αυτές του ΔΝΤ είναι πολύ καλές λυσεις.

5: Αυτός ακριβως εννοώ. Μέχρι στιγμης «παραγουμε» τον Τουρισμο

Apokalipsis999 είπε...

Θα εξηγήσω το εξής, ένεκα ότι λόγῳ δουλειάς, σχετίζομαι με τη δημοσιογραφία και κάτι παραπάνω έχω ακούσει.

Το να «νοικιάσεις» ένα νησί, είναι μια ιδέα επιπέδου καφετέριας! Έχεις πουθενά αλλού αυτό να έχει γίνει;
Αν πάλι θελήσουμε να παραχωρήσουμε ναυτικές βάσεις για ρώσικα πλοία (πολεμικά), πρέπει να γίνει γνωστό πως δεν μπορούμε λόγῳ ΝΑΤΟ αφενός, και αφετέρου η Ρωσία δεν έχει εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον! Ξέρει άλλωστε πως και να ήθελε δεν γίνεται λόγῳ ΝΑΤΟ!

Το δε περίφημο δάνειο από Κίνα, στη σεναριακή του έκδοση (αφού επισήμως δεν έγινε πρόταση), είχε επιτόκιο κοντά στο 5,5 αλλά ζητούσαν όλες τις προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά!!! Ήδη πήραν 2 με την COSCO και χάσαμε άλλες εταιρείες και μαζί κάμποσα κέρδη! (Δύσκολο να εξηγήσω εδώ, πόσο κόστισε η γκάφα με την COSCO).

Για το 2+3, δεν συγκρίνονται αυτές οι λύσεις με το ΔΝΤ. Ήδη ο Βγενόπουλος αγόρασε την Ολυμπιακή πάμφθηνα, και του είχε ανοίξει η όρεξη να αγοράσει και άλλα σχεδόν τσάμπα! Οι λοιποί επιχειρηματίες παρομοίως ήθελαν γενικό ξεπούλημα. Και κάποιοι εξ αυτών θα ήταν μεσολαβητές ξένων... (ονόματα δεν μπορώ να πω δημοσίως).

Δραχμή και τουρισμός είναι δύο διαφορετικά θέματα. Διότι άμα θέλουμε μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές στις τουριστικές περιοχές χωρίς να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή.
Αν ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, όχι μόνο θα εκτοξευθεί το εξωτερικό χρέος, αλλά θα χάσουμε μεγάλο μέρος της αξίας των καταθέσεών μας στις τράπεζες! Διότι το ξαναγύρισμα δεν θα γίνει με την παλιά ισοτιμία, αφού έχουμε μεγαλύτερο έλλειμα!